Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πιπεριές γεμιστές με αυγά και μυζήθρα!

Γεια σου αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερις είπα να δημιουργήσω!
Κοίταξα στο ψυγείο και είδα ότι έχω εδώ και αρκετές μέρες πιπεριές, καρότα και μυζήθρα.
Για να μην χαλάσουν, αποφάσισα να τα χρησιμοποιήσω στην σημερινή μου δημιουργία!
Θα περιγράψω αναλυτικώς τα βήματα που ακολούθησα (ορισμένα από αυτά αποδείχθηκαν λανθασμένα, αλλά όσο ζούμε μαθαίνουμε!).

Υλικά που χρησιμοποίησα:
12 πιπεριές πράσινες (στην πρώτη φωτογραφία φαίνονται 13, αλλά η μία ήταν χαλασμένη)
4 ντομάτες για γέμισμα (στην πρώτη φωτογραφία φαίνονται 3, αλλά πρόσθεσα μία παραπάνω)
12 αυγά
5 καρότα
5 πατάτες
3 ακόμα ντομάτες για τον χυμό τους
(φαίνονται επίσης 2 κρεμμύδια στην φωτογραφία, αλλά ξέχασα να τα βάλω! :-p )
1 γεμάτο πιάτο μυζήθρα (το μισό της σακούλας στην φωτογραφία)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
μαϊντανό, δυόσμο
ελαιόλαδο





Αρχικά καθάρισα εσωτερικά τις πιπεριές και τις ντομάτες και τις αναποδογύρισα στο ταψί. Τις έβαλα στον φούρνο για κάποια ώρα να μαραθούν. (Μέγα λάθος για τις ντομάτες αυτό!)


Στην συνέχεια, καθάρισα και έκοψα τις πατάτες και τα καρότα. Επίσης έβαλα στο μούλτι το εσωτερικό από τις 4 ντομάτες και τις άλλες 3 ντομάτες ολόκληρες, μέχρι να γίνουν χυμός.


Έβαλα μέσα στον ντοματοχυμό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λάδι (επειδή μαγείρεψα και για την οικογένεια σήμερα, έβαλα λάδι στο μαγείρεμα... αν μαγείρευα μόνο για μένα, το λάδι θα το έβαζα στο τέλος), και περιέλουσα τις πατάτες και τα καρότα. Έβαλα το ταψί στον φούρνο.


Στην μυζήθρα πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο δυόσμο, ψιλοκομμάνο μαϊντανό και λίγο λάδι και ανακάτεψα καλά.


Έβγαλα το μεγάλο ταψί απ' τον φούρνο, και συνειδητοποίησα το εξής: οι ντομάτες δεν χρειάζεται να μαραθούν! Είχαν ήδη λιώσει! :-p  Δεν πτοήθηκα όμως! Έβαλα σε κάθε πιπεριά από 1-2 κ.σ. από το μίγμα με την μυζήθρα και από πάνω 1 αυγό. Στις λιωμένες ντομάτες έβαλα μόνο από το μίγμα με την μυζήθρα.



Έπειτα έβγαλα το ταψί με τις πατάτες και τα καρότα απ' τον φούρνο, και πρόσθεσα το υπόλοιπο μίγμα με την μυζήθρα. Ανακάτεψα καλά και έβαλα και τα 2 ταψιά στον φούρνο.


Ματά από κάποια ώρα είχα αυτό το αποτέλεσμα...


.


Ένα πολύ νόστιμο (όχι να το παινευτώ! :-p ), θρεπτικό, χορταστικό και πολύχρωμο φαγητό!



(Έκανα 2 ακόμα λαθάκια, στο ταψί με τις πατάτες και τα καρότα. Από την μία, δεν τις σκέπασα με αλουμινόχαρτο και εξατμίστηκε όλο το ζουμί τους -βγήκαν δηλαδή λίγο στεγνά στο τέλος. Την επόμενη φορά θα μπορούσα είτε να τα σκεπάσω με αλουμινόχαρτο στη μέση του μαγειρέματος, είτε να βάλω περισσότερο ντοματοχυμό. Από την άλλη, τα καρότα ήταν λίγο άψητα. Έμαθα λοιπόν σήμερα και ότι τα καρότα χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο από τις πατάτες! Οπότε, την επόμενη φορά, θα κόψω τα καρότα πιο λεπτά.)
(Εντάξει, δεν το 'χω και πολύ με την μαγειρική... αλλά κάνω φιλότιμες προσπάθειες! :-p )

:-D

4 σχόλια:

  1. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επικοινωνήσω μαζί σου; Είναι επείγον μόλις δεις πες μου..Κάλεσε με στο 6980678420 μόλις το δεις σε παρακαλώ θα τρελαθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ικετεύω κάλεσε με γρήγορα :'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε συ ειναι σοβαρο δε κοροιδευω παρε με τηλεφωνο σε παρακαλω στο ορκιζομαι ειναι σημαντικο ή αφησε μου κατι να επικοινωνησω εγω μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Ελπίζω να είσαι καλά και να μην σου συνέβη κάτι σοβαρό.
      Αν θέλεις να μιλήσουμε, μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στην σελίδα μου στο facebook: https://www.facebook.com/imerologio1diatrofis
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή