Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Καλημέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα έφαγα...

πρωί -> 4 σύκα.


νωρίς το μεσημέρι -> 2 πορτοκάλια.


αργά το μεσημέρι -> 5 αγγούρια, 1 γεμάτο πιάτο κοτόπουλο κοκκινιστό.



νωρίς το απόγευμα -> 2 ροδάκινα.


βράδυ -> το 1/2 του μπωλ σαλάτα λάχανο-καρότο.


Σήμερα έφαγα τα πρώτα μου σύκα για φέτος! Ήταν σκέτο γλύκισμα!
Είναι από τα πιο αγαπημένα μου φρούτα!
Γενικά έφαγα αρκετά φρούτα σήμερα, γιατί είχα όρεξη για γλυκό (λόγω των "ιδιαίτερων" ημερών του μήνα). Τα φρούτα που έφαγα μου κάλυψαν πλήρως αυτήν μου την ανάγκη!
Ειδικά τον Αύγουστο, έχουμε διαθέσιμα τόσα πολλά, ώριμα (γλυκά) και νόστιμα φρούτα,
που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να καλύπτει τις ανάγκες του για γλυκό με επικίνδυνα και άχρηστα γλυκά του εμπορίου... (Ουαου! Δεν φανταζόμουν ότι θα το 'λεγα εγώ αυτό κάποια στιγμή στη ζωή μου!! :-p )
Είμαι πολύ ευγνώμων που μπόρεσα και είδα το πόσο ευλογημένες τροφές είναι τα φρούτα!
Είμαι πολύ ευγνώμων που η χαρά, η γεύση και η ικανοποίηση που παίρνω τρώγοντας φρούτα, μέλι και αποξηραμένα φρούτα είναι απείρως μεγαλύτερες από αυτές που έπαιρνα τρώγοντας παλαιότερα τα σκουπιδο-γλυκά του εμπορίου!

Καλημέρα!

:-)

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα... Σε ανακάλυψα πρόσφατα και προσπαθώ να παίρνω κουράγιο απ τον μεγάλο σου αγώνα. Είμαι 110 κιλά, πρώτη φορά στη ζωή μου ανλέβηκα τόσο πολύ και έχω πέσει σε μεγάλη κατάθλιψη 2 χρ τώρα. Δεν βγαίνω από το σπίτι μόνο για να πάω στην δουλειά γιατί ντρέπομαι που θα με δουν και δεν έχω και ρούχα που να μου κάνουν πια. Ζω σε ένα κλουβί δηλ....Να σε ρωτήσω κάτι;; Δεν σου έχει τύχει όλο αυτόν τον καιρό να σε πιάσει κρίση υπερφαγίας και να φας τόσο πολύ ώστε να μην θυμάσαι καν τι έφαγες;; Εγώ αυτό παθαίνω και μετά με πιάνει βαθειά απογοήτευση κα τα παρατάω... Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα συνονόματη Ελένη!

      Καταλαβαίνω απόλυτα πώς νιώθεις. Είχα παραπάνω κιλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και για πολλά χρόνια ήμουν νοσηρά παχύσαρκη. Έχω φτάσει και τα 140 κιλά πριν μερικά χρόνια.
      Κι εγώ ήμουν κλεισμένη μέσα στο σπίτι, έβγαινα για τα απολύτως απαραίτητα, και όποτε έβγαινα αισθανόμουν ότι όλοι με κοιτάνε, με σχολιάζουν ή ακόμα και ότι γελάνε με μένα!

      Μου έχει συμβεί άπειρες φορές να με πιάσει κρίση υπερφαγίας στο παρελθόν (συναισθηματική υπερφαγία) και να τρώω ακατάπαυστα.
      Πολλές φορές έχω ξεκινήσει το πρωί την προσπάθεια για δίαιτα και το βράδυ να τρώω απίστευτες ποσότητες και να τα παρατάω. Καταλαβαίνω απόλυτα πώς νιώθεις.

      Όταν ξεκίνησα πέρυσι την διατροφή, από 1η Αυγούστου μέχρι 12 τα πήγα μια χαρά. 13 Αυγούστου ξεκίνησα υπερφαγικά επεισόδια που συνεχίστηκαν μέχρι και τις 17 Αυγούστου. Όμως αυτήν την φορά δεν τα παράτησα! Είπα "τέλος! αύριο ξαναξεκινάω!". Και έτσι έγινε!
      Από τις 18 Αυγούστου μέχρι και σήμερα δεν έχω κάνει κανένα μεγάλο υπερφαγικό (όπως αυτά που έκανα παλαιότερα). Μικρά βέβαια έχω κάνει, όπως φαίνεται και στο blog...
      Στο να μην κάνω μεγάλα υπερφαγικά με έχει βοηθήσει απίστευτα αυτό εδώ το blog! Γιατί με την δέσμευση που έχω κάνει να φωτογραφίζω ό,τι τρώω, συνειδητοποιώ απόλυτα το τί τρώω και δεν τρώω μηχανικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι ακόμα και αν ξεφύγω, δεν ξεφεύγω πολύ.

      Αυτό που είναι καλό να κάνεις είναι να προσπαθήσεις ν' αγαπήσεις τον εαυτό σου! Όταν τρως πολύ, μην κάνεις απαξιωτικές σκέψεις για τον εαυτό σου. Φέρσου του με τρυφερότητα! Πες "Καλά έκανα και τα έφαγα. Τα 'φχαριστήθηκα. Τώρα θα συνεχίσω πάλι την ποιοτική μου διατροφή, γιατί στον εαυτό μου αξίζουν μόνο τα καλύτερα!".

      Έχεις διαβάσει το άρθρο που έγραψα περί συναισθηματικής υπερφαγίας; Πώς σου φαίνεται;

      Έχεις εντοπίσει τί είναι αυτό που μπορεί να σε οδηγεί στο πολύ φαγητό; Έχεις κάποιου είδους ανασφάλεια τα τελευταία χρόνια;
      Εκεί χρειάζεται να επικεντρωθείς, γιατί εκεί είναι η πηγή του προβλήματος. Η παχυσαρκία είναι το σύμπτωμα του πραγματικού προβλήματος, όχι το πρόβλημα.

      Ό,τι θα ήθελες να συζητήσουμε, εδώ είμαι εγώ!

      Να είσαι καλά! Χάρηκα!

      Ελένη.

      :-)

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Ελένη. Ναι διάβασα το άρθρο περί συναισθηματικής υπερφαγίας και ομολογώ με έχει βοηθήσει να καταλάβω τι πείνα έχω κάθε φορά (όχι ότι δεν ήξερα..). Είμαι παλαίμαχος της δίαιτας, εχω χάσει πάνω απο 10 -15 κιλά πολλές φορές στη ζωή μου. Έτσι όπως είμαι τώρα δεν ήμουν ποτέ και ο λόγος είναι ότι συναισθηματικά και ψυχολογικά είμαι φοβερά κουρασμένη και αφημένη πια, σαν να κουράστηκα να προσπαθώ (σε όλα τα επίπεδα). Αυτό μετά από κάποια πολύ άσχημα γεγονότα που μου συνέβησαν μαζεμένα. Οκ ξέρω τι μου συμβαίνει και το δουλεύω... Και αυτή η αυτοκαταστροφική φάση νομίζω πρέπει να σταματήσει, δεν αντέχω άλλο, έχω πιάσει εντελώς πάτο... Δεν με κοιτάω πια στον καθρέπτη να φανταστείς. Θα σε παρακολουθώ από εδώ, μου δίνεις κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη!
      Είναι πολύ σημαντικό που γνωρίζεις τί είναι η συναισθηματική υπερφαγία και την αναγνωρίζεις όταν την βιώνεις! Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι γνωρίζεις ότι όλο αυτό είναι αυτο-καταστροφικό και οφείλεται σε συγκεκριμένα δύσκολα γεγονότα που πέρασες. Αυτές οι συνειδητοποιήσεις είναι η μισή λύση!
      Το μόνο που μένει τώρα είναι να το πάρεις απόφαση! Να σταματήσεις όλον αυτόν τον φαύλο κύκλο που δεν οδηγεί πουθενά. Γιατί και δεν λύνουμε τα πραγματικά μας προβλήματα με το φαί, και προσθέτουμε και ένα ακόμα: αυτό της παχυσαρκίας.

      Κακώς δεν σε κοιτάς στον καθρέφτη!
      Σε συμβουλεύω να πας αυτήν την στιγμή να κοιτάξεις τον εαυτό σου μές στα μάτια σ' έναν καθρέφτη και να πεις: "Ελένη, σ' αγαπάω πολύ και σε αποδέχομαι ακριβώς όπως είσαι!".
      Κάν'το! Ακόμα κι αν δεν το πιστεύεις στην αρχή!
      Ξεκίνα να φέρεσαι στον εαυτό σου με τρυφερότητα και αγάπη!
      Οι ενοχές, η απογοήτευση και η υποτίμηση του εαυτού μας, οδηγούν στην καταστροφή!

      Οτιδήποτε χρειαστείς, είμαι πάντα εδώ!

      :-)

      Διαγραφή