Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Μεταβολή βάρους - εβδομάδα 68η

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Τετάρτη σήμερα, και μάλιστα η τελευταία Τετάρτη του 2015!
Σήμερα πραγματοποίησα το τελευταίο ζύγισμα της χρονιάς!
Η ζυγαριά έδειξε 77,7 kg, δηλαδή +2,0 kg από την προηγούμενη εβδομάδα.

Πήρα 4,5 kg τις τελευταίες 2 εβδομάδες εξαιτίας των συνεχόμενων υπερφαγικών μου.
Θα μπορούσα πολύ άνετα να πανικοβληθώ και ν' αρχίσω να κάνω σκέψεις του τύπου:
"Είμαι μια αποτυχημένη. Έτσι όπως πάω, θ' αρχίσω να παίρνω σιγά-σιγά τα κιλά και θα ξαναφτάσω εκεί που ήμουν.",
"Δεν κατάφερα τίποτα. Η παχυσαρκία είναι μια ασθένεια από την οποία δεν ξεφεύγεις ποτέ.",
"Μπορεί να έχω κάποιο γονίδιο που να με κάνει να τρώω πολύ. Μπορεί να είναι κληρονομικό όλο αυτό (άλλωστε πολλοί στην οικογένειά μου είναι παχύσαρκοι) και απλά πρέπει ν' αποδεχτώ αυτήν μου την ατυχία.",
"Πολλοί μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να χάσω τα κιλά και να διατηρήσω το αποτέλεσμα μόνο με δίαιτα. Έλεγαν ότι θα τα ξαναπάρω τα κιλά αργά ή γρήγορα, και βλέπω ότι είχαν δίκιο.",
"Η συναισθηματική υπερφαγία τελικά δεν νικιέται. Είναι κάτι που θα το έχω μέχρι το τέλος της ζωής μου. Απλά πρέπει να συμβιβαστώ με αυτό.",
"Δεν είμαι ικανή να πετύχω τίποτα στην ζωή μου, έτσι δεν θα μπορέσω ούτε να διατηρήσω την απώλεια των κιλών μου."

Μπούρδες.
Όλα αυτά είναι μπούρδες και ευτυχώς έχω (πια) την ωριμότητα να μην μπω στην κινούμενη άμμο αυτών των -ηλίθιων και εντελώς λανθασμένων- σκέψεων που θα με οδηγούσαν μόνο στην καταστροφή.

Δεν γεννήθηκα παχύσαρκη, ούτε με "τάσεις παχυσαρκίας", ούτε γεννήθηκα έχοντας συναισθηματική υπερφαγία. Όλα αυτά δημιουργήθηκαν κάπου στην πορεία της ζωής μου και για συγκεκριμένους λόγους. Και είναι απολύτως αναστρέψιμα!
Μόλις χθες το βράδυ (μετά το τελευταίο μου υπερφαγικό) άρχισα να καταλαβαίνω τις αιτίες της δικής μου συναισθηματικής υπερφαγίας! Όλο αυτόν τον καιρό γνώριζα θεωρητικά ότι η συναισθηματική υπερφαγία έχει βαθύτερες αιτίες. Και προσπαθούσα να τις βρω ανάμεσα στις δυσκολίες της τωρινής μου καθημερινότητας. Χθες συνειδητοποίησα ότι οι αιτίες αυτές είναι αρκετά βαθύτερες! Μου ήρθε "αναλαμπή", όπως συμβαίνει σε ανθρώπους που κάνουν για καιρό ψυχοθεραπεία. (Τελικά μάλλον αυτά τα υπερφαγικά των τελευταίων ημερών και αυτά τα +4,5 kg δεν ήταν η αρχή πισωγυρίσματος, αλλά ευλογία!)
Δεν έχει νόημα να πω κάτι παραπάνω, απλά το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω πολλή δουλειά να κάνω με τον εαυτό μου από εδώ και έπειτα! Χρειάζεται επίσης να νικήσω και την δυσκολία μου ν' "ακουμπήσω" ορισμένα θέματα. Εξακολουθώ όμως να είμαι αισιόδοξη!
Ευχηθείτε μου καλή επιτυχία!


Εύχομαι από καρδιάς το 2016 να φέρει σε όλους μας υγεία, αγάπη, πολλές χαρούμενες στιγμές, οικονομική ασφάλεια και επίτευξη όλων των στόχων μας, μικρών ή μεγάλων!

Χρόνια Πολλά!


Όλα πάνε καλά!

:-)

4 σχόλια:

  1. Όντως όλα θα πάνε καλά! Πιστεύω σε σένα και την ποιότητά των σκέψεων και της πορείας σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Γιώτα μου!
      Δεν φαντάζεσαι πόση δύναμη μου δίνεις!
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
  2. με συγκίνησες με αυτά που έγραψες Ελένη. ανατρίχιασα γιατί αυτή την περίοδο είμαι και εγώ σε μια πολύ περίεργη φάση και παλεύω και εγώ με διάφορα θέματα - ένα απο αυτά και η συναισθηματική υπερφαγία - και τα λεγόμενά σου ακούμπησαν κατ΄ευθείαν στην καρδιά μου. συνέχισε όπως εσύ ξέρεις και πραγματικά πιστεύω ότι στο τέλος θα νικήσει ο "ήρεμος και κατασταλαγμένος" εαυτός σου..καλή χρονιά με υγεία σε σένα και την οικογένειά σου εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερίνα μου!
      Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε όλο αυτό... είμαι σίγουρη ότι και οι δυό μας θα βγούμε νικήτριες στο τέλος! Το πιστεύω απόλυτα!
      Θέλω να ξέρεις ότι μου δίνει πολλή δύναμη το μήνυμά σου!
      Ευχαριστώ για τις ευχές! Εύχομαι και σε σένα και στην οικογένειά σου τα καλύτερα!
      :-)

      Διαγραφή