Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Φακόρυζο κοκκινιστό!

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Αυτές τις μέρες έχω αυξημένη ανάγκη για σίδηρο, οπότε αποφάσισα να μαγειρέψω ένα φαγητό που μας δίνει πολύ σίδηρο: το φακόρυζο!

Υλικά που χρησιμοποίησα:
200 γρ φακές ψιλές
50 γρ ρύζι
1 ντοματάκι
1 κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα, 2 μπαχάρια
αλάτι, πιπέρι
3 κ.σ. λάδι


Αρχικά έβαλα νερό στην κατσαρόλα και έριξα τις φακές.
Άναψα το μάτι της κουζίνας και τις άφησα να βράσουν λίγη ώρα.


Έπειτα τις σούρωσα και πέταξα το νερό.
Πρόσθεσα λίγο καθαρό νερό στην κατσαρόλα και έριξα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Το τσιγάρισα για λίγο...


...και στη συνέχεια πρόσθεσα: τις φακές,...


...το ντοματάκι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά και νερό.


Μετά από λίγη ώρα πρόσθεσα το ρύζι.


Στο τέλος, αφού έκλεισα το μάτι της κουζίνας, πρόσθεσα το λάδι και ανακάτεψα.


Το αποτέλεσμα ήταν...


...ένα πολύ νόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό φαγητό, γεμάτο σίδηρο!

:-)

2 σχόλια: