Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Μπρόκολο στον ατμό!

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Μιας και ήρθε σιγά-σιγά ο χειμώνας, αγόρασα μπρόκολο, που είναι κυρίως χειμερινό λαχανικό, και το μαγείρεψα στον ατμό. Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί τα θρεπτικά του συστατικά και γίνεται πολύ πιο νόστιμο απ' ότι αν το έβραζα!

Πήρα 1 κεφαλή μπρόκολο...


...την καθάρισα και την έκοψα σε κομμάτια.
Έπειτα πήρα μια κατσαρόλα και της έβαλα λίγο νερό.


   Από πάνω έβαλα μεταλλικό σουρωτήρι (να μην ακουμπάει στο νερό).


Πρόσθεσα τα κομμάτια μπρόκολο...


...και άναψα το μάτι της κουζίνας.
Σκέπασα το σουρωτήρι με καπάκι και το άφησα για λίγη ώρα, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.

Το αποτέλεσμα...


...ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό λαχανικό, πλούσιο σε ασβέστιο,
και με πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά!

:-)

2 σχόλια:

  1. Τι ωραίο κόλπο αυτό! Όταν έγραφες ότι μαγειρεύεις στον ατμό νόμιζα ότι χρησιμοποιούσες κάποιον ατμομάγειρα... Μάλιστα, μάλιστα, λαχανικά στον ατμό οικονομικά και χωρίς επιπλέον συμπράγκαλα να γεμίζουν τα ντουλάπια! Πολύ έξυπνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρούλι μου!
      Σ' ευχαριστώ!
      Δεν έχω ατμομάγειρα. Έτσι τα κάνω όλα αυτά που φτιάχνω στον ατμό.
      :-)

      Διαγραφή