Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα έφαγα...

09:40 -> 1 πιάτο γιαούρτι, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. σταφίδες, 3 κ.σ. βρώμη.


13:40 -> 1 γεμάτο πιάτο βλήτα και κολοκυθάκια βραστά, 2 χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο (με σως από μουστάρδα, λάδι, μέλι, σκόρδο ψιλοκομμένο, μαϊντανό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι).



15:10 -> 8 δαμάσκηνα αποξηραμένα.


17:50 -> 5 κομμάτια από 5 διαφορετικές σοκολάτες (συνολικά 100 γρ), μερικά φυστίκια Βραζιλίας.


21:10 -> 1 αγγούρι, 1 χούφτα ντοματίνια, 1 χοιρινή μπριζόλα.



23:20 -> 1 μελεκούνι.


Το απόγευμα ήθελα πολύ να φάω σοκολάτα.
Έφαγα 5 κομμάτια από τις 5 πιο αγαπημένες μου σοκολάτες (έχω φάει άπειρες από αυτές κατά την διάρκεια υπερφαγικών επεισοδίων τα προηγούμενα χρόνια).
Καθώς τις έτρωγα μου άρεσαν πολύ οι γεύσεις... όχι όσο με "τρέλαιναν" παλαιότερα, αλλά σίγουρα μου άρεσαν πολύ! Αφού τις έφαγα όμως, μου άφησαν μια δυσάρεστη (κάπως πικρή θα την χαρακτήριζα) αίσθηση στον ουρανίσκο. Ήπια αρκετό νερό, αλλά η αίσθηση αυτή δεν έφευγε για πολύ ώρα. Ευτυχώς, τουλάχιστον, δεν με χάλασαν στο στομάχι, όπως έχει συμβεί με άλλα γλυκά του εμπορίου που έχω φάει τον τελευταίο καιρό. Όμως η γεύση που μου έμεινε στο στόμα δεν μου άρεσε καθόλου. Αυτό δεν το πάθαινα παλαιότερα που κατανάλωνα πολύ συχνά σοκολάτες.
Η εξήγηση που δίνω είναι ότι έχοντας συνηθίσει πλέον τις ποιοτικές τροφές ο οργανισμός μου, δεν ανέχεται τα άχρηστα και επιβαρυντικά τρόφιμα.
Εδώ και κάποιο καιρό, με το που βλέπω ένα γλυκό, δεν μου έρχεται στο μυαλό η γλυκειά γεύση του, αλλά η άσχημη αίσθηση που μου αφήνει μετά. Αρχίζω και έχω αποστροφή προς τα γλυκά (τα κοινά, με τη ζάχαρη και τους άλλους επεξεργασμένους υδατάνθρακες). Ποια, εγώ! Η αιώνια γλυκατζού!
Νόμιζα ότι οι σοκολάτες δεν θα μου άφηναν κάποια δυσάρεστη αίσθηση μετά, (όπως τα άλλα γλυκά), αλλά διαψεύστηκα!
Θα ήθελα να μην ξανανιώσω αυτήν την δυσάρεστη αίσθηση...
Θα ήθελα να μην ξαναφάω γλυκά με επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Όταν έχω διάθεση για γλυκό, θα προτιμώ υγιεινά γλυκά,
με ποιοτικά συστατικά και κυρίως χωρίς ζάχαρη!

Να είμαστε όλοι καλά και να είμαστε δυνατοί τις μέρες που θα ακολουθήσουν...
Καληνύχτα!

:-)

6 σχόλια:

  1. Καλα εκανες κ υπεκυψες. Χαίρομαι ομως πολυ περισσοτερο οχι επειδή είχες τύψεις μετα αλλα επειδή ο ίδιος σου ο οργανισμός αντέδρασε.... Αυτο δείχνει οτι κανεις σωστή διατροφή κ εχεις Αποτοξινωθεί. Για πλήρη βέβαια αποτοξίνωση ειναι απαραίτητη η αποχή απο το κρέας ή ο περιορισμός του. Σου αξίζουν παρα πολλα συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Σ' ευχαριστώ ειλικρινά για τα καλά σου λόγια!
      Όντως αισθάνομαι ότι έχω αποτοξινωθεί!
      Όσο για το κρέας, νιώθω ότι θα μου κάνει καλό να το ελαττώσω,
      όχι όμως και να το κόψω τελείως.
      Τουλάχιστον μέχρι στιγμής έτσι αισθάνομαι.
      Και πάλι ευχαριστώ!
      :-)

      Διαγραφή
  2. " έχοντας συνηθίσει πλέον τις ποιοτικές τροφές ο οργανισμός μου "

    Μας κοροϊδεύεις, έτσι; Μπριζολίδια σε καθημερινή βάση ΔΕΝ θεωρείται ποιοτική τροφή... Δυστυχώς από' τι φαίνεται δεν έχεις τις βασικές γνώσεις πάνω στο θέμα διατροφή, και είναι πολύ κρίμα καθώς όταν κάποιος ψάξει στο google για "ημερολόγιο διατροφής", είναι το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται... Φαντάσου κάποιος που απλά θέλει να χάσει μερικά κιλά, να κάτσει να ακολουθήσει το πλάνο σου!

    Ναι, το πλάνο αυτό λειτουργεί μέχρι στιγμής επειδή μπορώ να φανταστώ ποιος ήταν ο παλιός τρόπος που τρεφόσουν... Τα γεύματα που καταναλώνεις, αποτελούνται κυρίως από τροφές τις οποίες χρησιμοποιεί ο καθένας στο σπίτι του και ταΐζει την οικογένειά του.

    Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι ΚΑΤΑ των διαφόρων "διατροφών" (Θεέ μου, φωτιά θα πέσει να με κάψει που τις αποκαλώ διατροφές) που κυκλοφορούν όπως Dukan, Atkins, Paleo, επειδή δυστυχώς όλες υστερούν σε πολύ σημαντικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

    Εσύ όμως το πήγες σε άλλο επίπεδο... Πρώτη φορά βλέπω high carb / low protein διατροφή... Δυστυχώς με λίγο "ξεφύλλισμα" παρατήρησα ότι υπήρξαν μέρες που δεν έφαγες τα μπριζολίδια σου για να πάρεις έστω αυτή την λίγη πρωτεΐνη που έχουν να σου προσφέρουν, με αποτέλεσμα να λαμβάνεις ελάχιστα γραμμάρια ζωικής πρωτεΐνης από το γιαούρτι, και ελάχιστα γραμμάρια φυτικών πρωτεϊνών οι οποίες είναι χαμηλής διατροφικής αξίας εφόσον υστερούν υπερβολικά σε απαραίτητα αμινοξέα.

    Δεν μπορώ να καταλάβω πως το συγκεκριμένο Blog θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον που ξεκινάει να κάνει την προσπάθεια του και ψάχνει στο διαδίκτυο για κάποιου είδους βοήθειας. Εδώ που τα λέμε, μέχρι και εγώ βλέποντας τα κοψίδια πείνασα… Ίσως να ανοίξω την τηλεόραση κιόλας να βάλω καμία εκπομπή μαγειρικής να δω.

    Θα σε παρακαλούσα να μην θυμώσεις με το σχόλιο μου και απλά να συλλογιστείς όσα είπα. Κατανοώ ότι ο σκοπός σου είναι να κρατήσεις σημειώσεις και να μοιραστείς με τον κόσμο της προσπάθεια σου, άλλα σε παρακαλώ πρέπει να καταλάβεις επίσης ότι μερικές φορές κάποιοι βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από εμάς τους ίδιους και δεν πρέπει να τους επηρεάσουμε δείχνοντας τους ότι αυτό που κάνουμε εμείς ενδεχομένως να είναι και το σωστό. Το σωστό, δυστυχώς, είναι διαφορετικό για τον κάθε οργανισμό, και συνήθως έχει μίλια απόσταση από τις φωτογραφίες που ανεβάζεις… Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου καλή συνέχεια στην προσπάθεια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.

      Ειλικρινά δεν θύμωσα καθόλου με το σχόλιό σου.
      Αντιθέτως, διακρίνω θυμό από την δική σου μεριά σε όλη την έκταση των γραφομένων σου. Και αναρωτιέμαι γιατί.

      Είναι εμφανές ότι θεωρείς λάθος την διατροφή που κάνω. Οκ.
      Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2014 που ξεκίνησα αυτό το blog, είπα πουθενά ότι η διατροφή που κάνω είναι "η σωστή"; Άλλωστε υπάρχει κάποια διατροφή που να είναι αποδεδειγμένα "η σωστή" για το ανθρώπινο είδος;

      Αν "ξεφύλλιζες" (όπως λες) λίγο καλύτερα το blog μου, θα έβλεπες ότι συχνά λέω να μην ακολουθήσει κάποιος την διατροφή που κάνω, γιατί αυτή διαμορφώνεται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του δικού μου οργανισμού. Πολύ συχνά λέω ότι χρειάζεται ο καθένας να παρατηρήσει τις ανάγκες του δικού του οργανισμού, να διαπιστώσει ποιά τρόφιμα του κάνουν καλό και ποιά όχι, και αναλόγως να προσαρμόσει την διατροφή του.
      Δεν είμαι διαιτολόγος, και αυτό δεν είναι blog κάποιου "πλάνου διατροφής" όπως αναφέρεις. Είναι blog καταγραφής της καθημερινής διατροφής μου και της απώλειας του βάρους μου.

      Απαξιώνεις με το σχόλιό σου την μέχρι τώρα διατροφή μου. Με αυτήν την διατροφή όμως (που είναι προσαρμοσμένη ξαναλέω στις ανάγκες του δικού μου οργανισμού) έχω χάσει μέχρι στιγμής 52 κιλά, νιώθω πολύ ενεργητική μέσα στη μέρα, έχω καλύτερη διάθεση από πριν και οι εξετάσεις που έκανα πριν περίπου 6 μήνες ήταν πολύ καλές!

      Δεν ξέρω πώς θα διαμορφωθεί στο μέλλον η διατροφή μου. Άλλωστε δεν μένει ποτέ στάσιμη... εδώ και 1 χρόνο που ξεκίνησα έχει μεταβληθεί πολλές φορές, λόγω της διαρκούς παρατήρησης ποιών τροφίμων μου κάνουν καλό και ποιών όχι. Στο blog αυτό καταγράφω αυτήν ακριβώς την πορεία.

      Να είσαι καλά και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις.

      Πάντα φιλικά.
      :-)

      Διαγραφή
  3. Θελοντας να συνεισφερω στην προβληματικη που αναπτυσεται καταθετω την εμπειρια μου των 2 τελευταιων εβδομαδων.
    Ειμαι τους τελευταιους μηνες 118 κιλα , με προβληματα κινησης (μηνισκος) μονιμη αισθηση δυσφοριας απο το βαρος μου κ.λ.π.
    Πριν 2 εβδομαδες λοιπον λεω, δεν δοκιμαζεις μια αλλαγη -διατροφικη- με βασικη λογικη τα γραφομενα του blog το οποιο παρατηρω 7-8 μηνες τωρα.
    Αποτελεσμα, 4 κιλα μειον , η ζωνη 2 τρυπες μεσα γενικα ξεφουσκωμα.
    Το καλυτερο ομως απο ολα ειναι η εντυπωσιακη αλλαγη σε δυο τομεις.
    Η διαθεση μου εκτοξευτηκε στα ουρανια και η ζωτικοτητα μου -διαθεση για ασκηση , περιπατο- ειναι απιστευτη.
    Βιωνω λοιπον αυτη την αλλαγη διατροφης σαν μια θεραπευτικη διαδικασια .
    Ευχαριστω για την εμπνευση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Ειλικρινά χαίρομαι πολύ για την πρόοδό σου!
      Αυτά που περιγράφεις βιώνω και εγώ με την διατροφή μου!
      Θα σου πρότεινα να παρατηρείς ποιές τροφές σου κάνουν καλό και ποιές όχι, ποιές σου αρέσουν και ποιές όχι, και ανάλογα να διαμορφώσεις την διατροφή σου.
      Περαστικά στο πόδι σου και καλή συνέχεια στην όμορφη διατροφή σου!
      :-)

      Διαγραφή