Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Αυτά που έφαγα σήμερα ήταν...

πρωί -> 1 πιάτο γιαούρτι, 1 κ.σ. μέλι, 4 μικρά κομμάτια (συνολικά 100 γρ) γλυκό (με: δαμάσκηνα αποξηραμένα, αβοκάντο, αμύγδαλα, μέλι και κανέλα).



νωρίς το μεσημέρι -> 1 πορτοκάλι.


αργά το μεσημέρι -> 1 μεγάλο πιάτο με: κομμάτια στήθος κοτόπουλο ψητά, μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι και λίγη σως με βάση το γιαούρτι, το 1/2 απ' το μπωλ κομμάτια στήθος κοτόπουλο σε σάλτσα (με: κρέμα γάλακτος, γάλα καρύδας και κάσιους) - (έφαγα πολύ απ' αυτήν την σάλτσα).




απόγευμα -> 20 γρ μαύρη σοκολάτα (με μόνο 7% ζάχαρη).



αργά το βράδυ -> 1 μπωλ άσπρο και μωβ λάχανο (με πολύ λεμόνι).





Το γλυκό που έφτιαξα χθες και το έφαγα σήμερα το πρωί παγωμένο, ήταν αρκετά καλό (πολύ καλύτερο παγωμένο), αλλά μου έπεσε παραπάνω κανέλα (μα να μην μου κάθεται συνταγή με υγιεινό γλυκό χωρίς να κάνω κάποιο λάθος! :-p ). Ευτυχώς δεν έπεσε τόση ώστε να μην τρώγεται! Βέβαια, ο μπαμπάς μου που το δοκίμασε, μου είπε ότι είναι τέλειο και ότι έχει όση κανέλα χρειάζεται. Γούστα είναι αυτά! Αφού βγήκε καλό, σκέφτομαι να το ξαναφτιάξω σε κάποιες μέρες και να βάλω και την συνταγή! ;-)


Το μεσημέρι πραγματικά απόλαυσα, την ώρα που την έτρωγα, την παχιά σάλτσα με την κρέμα γάλακτος που συνόδευε το κοτόπουλο. Έφαγα πολύ ποσότητα, (το 1/2 του μπωλ) και στο τέλος δεν αφήσαμε ούτε σταγόνα στο πιάτο! Το πρόβλημα είναι ότι λίγη ώρα μετά, άρχισα να έχω ένα δυσάρεστο αίσθημα στον ουρανίσκο εξαιτίας της πολύ λιπαρής σάλτσας. Αυτό το αίσθημα κράτησε πολλές ώρες μετά. (Κάτι αντίστοιχο είχα πάθει και την τελευταία φορά που έφαγα παϊδάκια... Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015.) Οπότε πλέον, λέω ν' αποφεύγω τα πολύ λιπαρά τρόφιμα, ή απλά να τα τρώω σε μικρές ποσότητες, ώστε να μην ξαναέχω αυτό το δυσάρεστο αίσθημα.


Να είμαστε όλοι καλά!


:-)


Σαν σήμερα, πέρυσι είχα φάει... Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου