Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα έφαγα...

πρωί -> 30 γρ ηλιόσπορους (μουλιασμένους σε νερό όλη νύχτα), 4 δαμάσκηνα αποξηραμένα, (μετά από 45': ) 1 πιάτο γιαούρτι, 1 κ.σ. μέλι.



νωρίς το μεσημέρι -> 2 πορτοκάλια.


αργά το μεσημέρι -> 1 μπωλ σαλάτα (με: άσπρο και μωβ λάχανο, 1 πράσινη πιπεριά, 3 μικρά καρότα, 2 ραπανάκια, λεμόνι και 1 κ.σ. λάδι), 3 αυγά βραστά.



αργά το απόγευμα -> 2 δαμάσκηνα αποξηραμένα, 1 κομμάτι ώριμο αβοκάντο, 5 αμύγδαλα, 1 κομμάτι γλυκό (με: δαμάσκηνα αποξηραμένα, αβοκάντο, αμύγδαλα, μέλι και κανέλα).



αργά το βράδυ -> 50 γρ αμύγδαλα ωμά (αρχικά έφαγα τα μισά και μετά από 3 ώρες τα άλλα μισά).



Τα πορτοκάλια τα λατρεύω! Κάθε φορά που τα τρώω (από τότε που άρχισα ποιοτική διατροφή), αισθάνομαι ότι τρώω γλυκό! Όλο το καλοκαίρι δεν έφαγα (αφού δεν ήταν η εποχή τους) και πριν λίγο καιρό τα ξαναέφαγα. Αφού τα έφαγα, παρατήρησα ότι με πονούσε το στομάχι μου για κάποια ώρα. Νόμιζα ότι ξαφνικά με πειράζουν τα πορτοκάλια, όμως δεν ήταν τελικά αυτό. Έφταιγε το γεγονός ότι τα συνδύασα με ξηρούς καρπούς. Σήμερα που τα έφαγα σκέτα ήμουν μια χαρά μετά! Ψάχνοντας μάλιστα στο ίντερνετ, ανακάλυψα διάφορα άρθρα που λένε ότι τα φρούτα (και ειδικά τα ξινά, όπως το πορτοκάλι), καλό είναι να τρώγονται σκέτα, χωρίς να συνδυάζονται με άλλα τρόφιμα. Οπότε σκέφτομαι να το υιοθετήσω αυτό, και να τρώω τα ωμά φρούτα σκέτα.

Το μεσημέρι, η πολύχρωμη σαλατάρα που έφαγα μου έφταξε πραγματικά την διάθεση! Απόλαυσα όλες τις γεύσεις των διαφόρων λαχανικών! Το θέμα είναι ότι μετά βαρυστομάχιασα (λες και είχα φάει ένα γουρουνόπουλο!), και παρέμεινα φουσκωμένη για πολλές ώρες (το λάχανο με χορταίνει απίστευτα!). Θα προσπαθήσω άλλη φορά να φάω πιο φυσιολογική ποσότητα σαλάτας για να μην βαρυστομαχιάσω.

Το απόγευμα έκανα κι άλλη απόπειρα να φτιάξω υγιεινό γλυκό (όχι, δεν το βάζω κάτω! :-P ), και περιέργως, αυτήν την φορά βγήκε ψιλοκαλό! Θα το φάω και αύριο το πρωί που θα έχει παγώσει να σας πω εντυπώσεις! Αν είναι καλό, θα το ξαναφτιάξω σύντομα και θα βάλω και την πολύ απλή συνταγή του!

Καληνύχτα!

:-)

Σαν σήμερα, πέρυσι είχα φάει... Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου