Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Αυτά που έφαγα σήμερα ήταν...

πρωί -> 2 αυγά βραστά, 3 ακτινίδια.


νωρίς το μεσημέρι -> 1 ρόδι.


μεσημέρι -> 1 πιάτο ανάμικτα όσπρια και λαχανικά λεμονάτα, 70 γρ τυρί γκούντα.



βράδυ -> 1 πιάτο μαρουλόφυλλα, (μετά από 1 ώρα: ) 1 ακόμα πιάτο μαρουλόφυλλα, 2 αυγά βραστά.





Ευτυχώς δεν συνεχίστηκαν για 3η μέρα τα υπερφαγικά, παρόλο που η συναισθηματική μου κατάσταση σήμερα θα μπορούσε πολύ άνετα να με οδηγήσει σε βαρβάτα υπερφαγικά. Έφαγα μια χαρά και αισθανόμουν χορτάτη όλη μέρα (σ' αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι χθες είχα φάει πολύ, αλλά και το ότι σήμερα έφαγα όσπρια, που μας χορταίνουν καλά).

Να είμαστε καλά και να μας αγαπάμε!
Επίσης έχω την ανάγκη να πω (κυρίως για να τ' ακούσω εγώ) ότι οι ενοχές όχι μόνο είναι άχρηστες, αλλά είναι και πολύ επικίνδυνες, και χρειάζεται να τις πετάμε αμέσως έξω από την ζωή μας!

Καληνύχτα!

:-)

Σαν σήμερα, πέρυσι είχα φάει... Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 .

4 σχόλια:

  1. Γεια σου καταρχήν συγχαρητήρια για τα όσα έχεις καταφέρει έως τώρα και σου εύχομαι ειλικρινά να πετυχαίνει στη ζωή σου όλους σου τους στόχους.Θέλω να σε ρωτησω κάτι σχετικό με τα αυγά γιατί βλέπω πως τρως πολλά και καθημερινά δε σε πειράζουν δε σου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα με τη χοληστερίνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νίκη!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
      Όσο για τ' αυγά, εδώ και καιρό έχει αποδειχθεί ότι είναι μύθος ότι ανεβάζουν την χοληστερίνη στο αίμα (εκτός κι αν τρώμε... ένα κοτέτσι αυγά)! Διάβασε και εδώ αν θέλεις... http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=6&articleID=5638&la=1 .
      Δεν έχω κάνει εξετάσεις πρόσφατα, όμως πριν μήνες που έκανα (και να σημειώσω ότι εκείνη την περίοδο έτρωγα όσα αυγά τρώω και τώρα), η χοληστερίνη μου ήταν πολύ χαμηλή (κάτω απ' το κατώτερο φυσιολογικό όριο)!
      Οπότε τρώω άφοβα αυγά! Αυτό που θέλω να δω είναι αν τα πολλά γιαούρτια (που εδώ και αρκετό καιρό τα τρώω πλήρη και με την πέτσα τους) έχουν επηρεάσει την χοληστερίνη μου. Αλλά πρέπει να κάνω εξετάσεις, κάτι που αναβάλλω λόγω βαρεμάρας. Κατά βάθος βέβαια πιστεύω ότι η χοληστερίνη μου δεν έχει επηρεαστεί.
      :-)

      Διαγραφή
  2. όντως τα αυγά δεν αυξάνουν την χοληστερίνη, σε λογικές ποσότητες
    ότι και να τρως αν το συνοδεύεις με αρκετή πράσινη σαλάτα που τρως και στην ηλικία σου δεν πρόκειται να αυξηθεί η χοληστερίνη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο!
      Οι φυτικές ίνες δεσμεύουν ένα μέρος από την χοληστερίνη των τροφών που καταναλώνουμε μαζί και αποβάλλονται από τον οργανισμό χωρίς ν' απορροφηθούν! Άρα αν τρώμε λαχανικά μαζί με τροφές πλούσιες σε χοληστερίνη, δεν θα έχουμε πρόβλημα, εκτός και αν κάνουμε υπερβολές.
      Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως τα πολύ χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης που βρέθηκαν με τις εξετάσεις μου τότε, να οφείλονται στις μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών που κατανάλωνα (και καταναλώνω ακόμα)!
      :-)

      Διαγραφή