Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Γεμιστά της μαμάς μου!



Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας και έφτιαξα με τη μαμά μου γεμιστά! 

Συνήθως φτιάχνει ντομάτες και πιπεριές. Σήμερα βάλαμε και 2 κολοκύθια. 


Αρχικά αφαιρέσαμε το εσωτερικό τους. 


Κρατήσαμε την ψίχα απ' τις ντομάτες και την χτυπήσαμε στο μούλτι. Βάλαμε τον ντοματοχυμό σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 κρεμμύδια, 3 σκελίδες σκόρδο, μερικά φρέσκα κρεμμύδια, ρύζι (περίπου 1 κουταλιά ωμό ρύζι ανά 1 γεμιστό), τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό, δυόσμο, ελαιόλαδο και 2 κύβους κνορ λαχανικών. Τα βράσαμε μέχρι να μισοψηθεί το ρύζι. 


Γεμίσαμε! 


Τα καπακώσαμε και κόψαμε πατάτες κυδωνάτες και τις βάλαμε ενδιάμεσα, αφού τις πασπαλίσαμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Τελευταία πινελιά λίγη τριμμένη φρυγανιά πάνω από κάθε γεμιστό.


Σκεπάσαμε το ταψί  με αλουμινόχαρτο και το βάλαμε στον φούρνο. 


Λίγη ώρα πριν κλείσουμε τον φούρνο έβαλα σε μία ντομάτα (που είχα βάλει λιγότερο ρύζι) ένα αυγό και ψήθηκε. 

Το αποτέλεσμα... ένα σούπερ ντούπερ  νόστιμο φαγητό! 



Μπορεί να γίνει πιο υγιεινό αν αφαιρέσουμε τους κύβους κνορ και την τριμμένη φρυγανιά.

Μπορεί να γίνει vegan αν δεν βάλουμε τριμμένο τυρί στο ρύζι και δεν γεμίσουμε με αυγό. 

Μια ωραία ιδέα, που δοκίμασα σε 1 γεμιστό αυτή τη φορά και βγήκε πολύ νόστιμο, είναι να βάλουμε τη μισή ποσότητα ρύζι στα γεμιστά και λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος να προσθέσουμε 1 αυγό στο καθένα. 


🙂


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου