Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας! Και επειδή στη μαμά μου αρέσουν πολύ οι μπανάνες, σκέφτηκα να φτιάξω ένα Banoffee! Όμως ήθελα να είναι υγιεινό, οπότε βρήκα αυτήν εδώ τη συνταγή από την Δωροθέα και την ακολούθησα!
Υλικά για την βάση:
* 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα
* 1 πρέζα αλάτι
* 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας λιωμένο
* 1 φλυτζάνι καρύδια
* 1 φλυτζάνι χουρμάδες (μουλιασμένους στο νερό για 20 λεπτά)
Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά και τα απλώνουμε στο ταψάκι.
Υλικά για την κρέμα:
* 1/4 φλυτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο
* 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
* 1/3 φλυτζάνι νερό
* βανίλια
* 1,5 φλυτζάνι κάσιους (μουλιασμένα στο νερό για 4-6 ώρες)
* 1 κ.σ. μέλι (η συνταγή έλεγε σιρόπι σφενδάμου, αλλά δεν είχα)
Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά και τα απλώνουμε στο ταψάκι. Βάζουμε το ταψάκι για 1 ώρα στην κατάψυξη, και ετοιμάζουμε την σάλτσα "καραμέλας".
Υλικά για την σάλτσα "καραμέλας":
* 1/4 φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου
* 1/4 φλυτζάνι αμύγδαλα στο μούλτι (η συνταγή έλεγε βούτυρο αμυγδάλου, αλλά δεν είχα)
* 1/4 φλυτζάνι μέλι (η συνταγή έλεγε σιρόπι σφενδάμου, αλλά δεν είχα)
* 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
* βανίλια
* 1 πρέζα αλάτι
* 2 χουρμάδες (μουλιασμένους στο νερό για 20 λεπτά)
Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά (και προκύπτει το μίγμα στο κέντρο της επόμενης φωτογραφίας). Παίρνουμε 2 μπανάνες και κακάο.
Βγάζουμε το ταψάκι απ' την κατάψυξη, κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε πάνω απ' την κρέμα.
Απλώνουμε την σάλτσα "καραμέλας" πάνω απ' τις μπανάνες.
Τέλος, κοσκινίζουμε από πάνω κακάο.
Θέλει λίγη αναμονή στο ψυγείο και το Banoffee μας είναι έτοιμο!
Καλή μας όρεξη και Χρόνια Πολλά σε όλες τις μαμάδες!
🥰
ΜΜΜ ενδιαφέρον αλλά πιο δύσκολο από τα μελομακάρονα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΙσχύει αυτό!
ΔιαγραφήΣυνήθως αυτά τα γλυκά είναι πολύπλοκα και με μη συνηθισμένα υλικά. Αλλά η γεύση μας αποζημιώνει και δεν μας "ρίχνουν" όπως τα γλυκά με επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
🙂
Ναι φυσικά δεν υπήρχε καν η περίπτωση να διανοηθω να μπω στην διαδικασία να φτιάξω κανονικό μπανοφι
ΑπάντησηΔιαγραφή