Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Απώλεια βάρους - εβδομάδα 60η

Γεια σου αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερις είναι Τετάρτη!
Όμως δεν είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη!
Είναι η Τετάρτη που κλείνουμε 60 εβδομάδες μαζί!
60 ολόκληρες εβδομάδες!

Και νομίζω ότι το σύμπαν συνομώτησε ώστε η φίλη ζυγαριά να δείξει ένα ιδιαίτερο νούμερο!
Με έδειξε -1,0 kg από την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή είμαι 74,5 kg!
Και γιατί το 74,5 είναι ιδιαίτερο νούμερο;
Γιατί όταν ξεκίνησα την προσπάθειά μου την 1η Αυγούστου 2014, ήμουν 134,5 kg!
Δηλαδή έχω χάσει επισήμως 60 ολόκληρα κιλά!!!
60 νταν! :-D

Κοίτα σύμπτωση όμως ε!
Την ημέρα που κλείνουμε 60 εβδομάδες μαζί, να έχω χάσει ακριβώς 60 κιλά!

Είμαι πραγματικά πολύ ευγνώμων για την συντροφιά και την βοήθεια που μου έχεις προσφέρει όλο αυτό το διάστημα εσύ, αλλά και όλοι εσείς που επισκέπτεστε το Ημερολόγιο!
Είμαι επίσης πολύ ευγνώμων που ανακάλυψα πόσο πολύτιμη είναι η ποιοτική διατροφή και η κίνηση στην ζωή μου! Είμαι περήφανη για όσα έχω καταφέρει μέχρι στιγμής!

Με αισιοδοξία και πίστη στον εαυτό μας μπορούμε να καταφέρουμε θαύματα!
Όλα είναι δυνατά! ;-)

Συνεχάμε ακάθεκτοι λοιπόν, προς τους καινούριους στόχους που έχουμε θέσει!

Να είμαστε όλοι καλά και ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ!



Απώλεια βάρους - εβδομάδα 50η 
1 χρόνο μαζί! (+φωτογραφίες) :-p

:-)

2 σχόλια:

  1. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ γεια σουυυυυυυ!!! δε ξερω αν με θυμασαι απο το φορουμ! Σε μια συζητηση με ενα απο τα κοριτσια μου ανεφεραν για το μπλογκ σου.

    Ειδες ρε συ που χανονται τα κιλα οταν ΔΕΝ παιρνεις συμπληρωματα και τρως καθαρα; Με δικαιωνεις και μενα που με κραζανε οτι 'δεν γινεται'.

    Μπραβο ρε συ!! Γινεται και παραγινεται! Οριστε η αποδειξη!!

    Δεν εχεις ιδεα ποσο χαρηκα!!

    Μακαρι να ειχα αρχισει και εγω ενα τετοιο μπλογκ, θα το εχω το δικο σου μπλογκ (αν δε σε πειραζει δηλαδη να το δειχνω) για αποδειξη οτι η ποιοτητα/καθαροτητα τροφης εχει μεγαλυτερη σημασια απο το ποσο τρωμε.

    Δε ξερω τι στοχο εχεις, αλλά σου ευχομαι να πας εκει που θες, σε καλο (τελειο βασικα) δρομο εισαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Ναι, σε θυμάμαι!
      Το μήνυμά σου με γέμισε θετική ενέργεια!! :-D

      Εννοείται ότι δεν χρειάζεται κανένα συμπλήρωμα για να χάσουμε κιλά! Τα διάφορα σκευάσματα που κυκλοφορούν και υπόσχονται απώλεια λίπους, μόνο κακό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό μας! Είναι τελείως αχρηστα και επικίνδυνα. Επίσης, όταν κάνουμε ποιοτική διατροφή και έχουμε και μια φυσιολογική ποικιλία τροφίμων, δεν χρειαζόμαστε καθόλου συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες κλπ. Ό,τι χρειαζόμαστε, μας το δίνουν οι τροφές! Άλλωστε είναι αποδεδειγμένο πια ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν βοηθούν ιδιαίτερα τον οργανισμό, αφού δεν μπορεί ν' απορροφήσει καλά τις βιταμίνες, τα μέταλλα κλπ όταν είναι σε αυτήν την μορφή.

      Εννοείται επίσης ότι η ποιότητα των τροφίμων που τρώμε έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα! Όλα σχετίζονται με τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφών. Μπορεί πχ ένας να φάει 1 πιάτο μακαρόνια και ένας άλλος 1 μπριζόλα με 3 πιάτα κολοκύθια βραστά. Μπορεί ο πρώτος ποσοτικά να έφαγε πιο φυσιολογικά, όμως έχει λιγότερες πιθανότητες να χάσει λίπος από τον δεύτερο. Κι αυτό γιατί τα μακαρόνια έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, άρα ανεβάζουν απότομα την γλυκόζη στο αίμα. Και υψηλή γλυκόζη στο αίμα = δημιουργία λίπους. (Εκτός αν αμέσως μετά αρχίσουμε να τρέχουμε για καμιά ώρα! :-p ) Ενώ ο δεύτερος, μπορεί ποσοτικά να ξέφυγε λίγο, όμως οι τροφές που έφαγε έχουν μικρό γλυκαιμικό δείκτη, και έτσι έχει περισσότερες πιθανότητες να χάσει λίπος! Είμαι σίγουρη βέβαια ότι όλα αυτά τα γνωρίζεις ήδη! ;-)
      Μεγάλη απόδειξη σε μένα για όλα αυτά είναι οι προηγούμενοι μήνες, στους οποίους είχα ξεφύγει αρκετά ποσοτικά. Και όχι μόνο δεν πήρα κιλά, αλλά έχανα κιόλας! (Με αργούς ρυθμούς βέβαια, αλλά έχανα!)

      Θα είναι τιμή μου να δείχνεις το blog μου σαν απόδειξη του πόσο σηματικότερη είναι η ποιότητα αυτών που τρώμε!

      Όσον αφορά τους στόχους μου, θέλω να τρώω πιο φυσιολογικές ποσότητες (γιατί είχα ξεφύγει πολύ το προηγούμενο διάστημα και συχνά έφτανα στο σημείο να βαρυστομαχιάζω), και να βγάλω κάθε ίχνος συναισθηματικής υπερφαγίας από την ζωή μου. Όσο για τα κιλά, ουσιαστικά δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στόχο... όπου σταματήσει η ζυγαριά, σταμάτησε! Θα το δεχτώ ως το φυσιολογικό μου βάρος!

      Ειλικρινά σ' ευχαριστώ για το πολύ θετικό και ενθουσιώδες μήνυμά σου! Χαίρομαι πολύ όταν γνωρίζω ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ιδέες με εμένα γύρω από την διατροφή!
      Μου έδωσες δύναμη!
      Να είσαι καλά!

      :-)

      Διαγραφή