Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Γαρίδες με κινόα!

Γεια σου αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα νομίζω ότι ξεπέρασα τον εαυτό μου!
Έφτασα σε άλλα επίπεδα γαστρονομίας, φτου μη με ματιάσω! :-P
Μαγείρεψα για πρώτη φορά στην ζωή μου γαρίδες,
και τις συνόδευσα με κινόα βρασμένη στον ζωμό από τις γαρίδες!
Μιλάμε για πολύ γκουρμεδιά! :-D

(Ζητώ συγνώμη που ακούγομαι σαν ψωνάρα, αλλά πραγματικά δεν μου το 'χα να μπορέσω να φτιάξω ένα τέτοιο φαγητό! Και όπως ανακάλυψα, είναι και πολύ απλό!)

Να σου δείξω πώς το έκανα...

Αρχικά άφησα για λίγο τις γαρίδες να ξεπαγώσουν.


Σε μια κατσαρόλα έβαλα περίπου 2 δάχτυλα (οριζόντια) νερό και την έβαλα στο μάτι σε δυνατή φωτιά (με κλειστό καπάκι).


Μόλις έβρασε το νερό, έριξα μέσα τις γαρίδες, 2 κ.σ. λάδι, το χυμό από 1 λεμόνι και αλάτι. Έκλεισα (σχεδόν) το καπάκι και τις άφησα να βράσουν για 10 λεπτά.


Μέχρι να βράσουν οι γαρίδες, ξέπλυνα καλά την κινόα (θέλει πάντα ξέπλυμα για να μην πικρίσει).


Μόλις πέρασαν τα 10 λεπτά, έβγαλα τις γαρίδες από τον ζωμό, τον οποίο σούρωσα καλά.


Έβαλα τον ζωμό σε μια κατσαρόλα, και αφού άρχισε να βράζει πρόσθεσα την κινόα.


Την άφησα να βράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά με (σχεδόν) κλειστό καπάκι. Μετά τα 15 λεπτά ήταν έτσι...


Έκλεισα το καπάκι και μετά από λίγο απορρόφησε όλο το ζουμί.


Το αποτέλεσμα ήταν ένα πεντανόστιμο, πολύ θρεπτικό, πολύ χορταστικό και πολύ γκουρμέ φαγητό! (Το οποίο μάλιστα φτιάχνεται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα!)


(Ίσως το γαρνίρισμα με τον μαϊντανό να ήταν λιγουλάκι υπερβολικό... Aπό την μεγάλη μου χαρά που αριστουργημάτισα σήμερις, έχασα το μέτρο! :-P )

Να είμαστε όλοι καλά και να έχουμε πάντα δημιουργική διάθεση,
εντός, αλλά και εκτός κουζίνας!

;-)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου