Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Ξεκινάμε και πάλι δυναμικά και εύχομαι όλα να πάνε καλά!
Αυτά που έφαγα σήμερα ήταν...

πολύ νωρίς το πρωί -> 250 γρ γιαούρτι (πρόβειο, πλήρες, με την πέτσα του!), 1 κ.σ. μέλι.


μεσημέρι -> μερικά μαρουλόφυλλα, 1 κόκκινη πιπεριά ωμή, 1 μεγάλη τσιπούρα με ροδέλες ντομάτας και κρεμμυδιού στον φούρνο.



απόγευμα -> 3 ώριμα ακτινίδια.


βράδυ -> 250 γρ γιαούρτι (πρόβειο, πλήρες, και πάλι με την πέτσα του!), 1 κ.σ. μέλι.


Αρχικά έχω να δηλώσω ότι είμαι περήφανη με τον εαυτό μου καθώς έφαγα μια πιο φυσιολογική ποσότητα γιαουρτιού στο καθένα από τα 2 γεύματά μου που περιείχαν γιαούρτι. Έχω πολύ καιρό να φάω κάτω από 300 γρ γιαούρτι σε γεύμα. Εδώ και μήνες, συνήθως έτρωγα 350-400 γρ τη φορά. Και σήμερα έφαγα 250 γρ (τη φορά)! Επίσης εδώ και μήνες, όποτε έτρωγα πρόβειο γιαούρτι αφαιρούσα την πέτσα γιατί όταν την είχα δοκιμάσει μια φορά παλαιότερα δεν μου άρεσε καθόλου. Σήμερα είπα να την ξαναδοκιμάσω (από άλλης προέλευσης πρόβειο γιαούρτι) και μου άρεσε πάρα πολύ! Λέω να το καθιερώσω να την τρώω κανονικά με το γιαούρτι.
Η τσιπούρα είναι από τα πιο αγαπημένα μου ψάρια και σήμερα πραγματικά την ευχαριστήθηκα! Ήταν πολύ νόστιμη και ζουμερή με την βοήθεια της ντομάτας και του κρεμμυδιού που ψήθηκαν μαζί!
Το απόγευμα έφαγα πρώτη φορά στην ζωή μου τόσο ώριμα ακτινίδια! Δεν είχε τύχει να ξαναφάω τόσο ώριμα. Όταν τ' αγόρασα ήταν ήδη μαλακά (ίσως επειδή τελειώνει η εποχή τους). Ήταν σκέτο γλύκισμα!
Γενικά η μέρα είχε ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις και χαίρομαι που ξεκινάει έτσι όμορφα η καινούρια μου προσπάθεια! Επίσης, όσον αφορά τις ποσότητες των φαγητών, πιστεύω τα πήγα μια χαρά! Δεν έφαγα πολύ, αλλά ούτε και λίγο (λαμβάνοντας υπ' όψιν τις πολύ μικρές ενεργειακές ανάγκες που είχα σήμερα).

Καλή μας (νέα) αρχή και καλό μήνα να έχουμε!

:-)

Σαν σήμερα, πέρυσι είχα φάει... Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 .
 

5 σχόλια:

  1. Μπράβο συνέχισε δυναμικά . συγχαρητήρια για την αξιόλογη προσπάθεια που κάνεις! Αν θες θα μπορούσες να μοιραστείς πράγματα που κάνεις τώρα που αδυνάτισες ενώ πριν δεν μπορούσες?ας πούμε τώρα μπορείς να τρέξεις για να γυμναστέις? Πες μου για να δω τι χάνω με τα τόσα κιλά που κουβαλάω. ....σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια!

      Η καθημερινότητά μου είναι πολύ διαφορετική τώρα που έχω χάσει τα κιλά! Δεν ξέρω από πού ν' αρχίσω να σου λέω! Αρχικά είμαι πολύ πιο άνετη στις κινήσεις μου. Περπατάω μεγάλες αποστάσεις χωρίς να κουράζομαι, ανεβαίνω μια σκάλα και δεν λαχανιάζω, μπορώ να χορεύω αρκετή ώρα χωρίς να "σωριάζομαι" απ' την κούραση μετά... γενικά η κινητικότητά μου μέσα στην ημέρα έχει αυξηθεί πολύ, κάτι που παλαιότερα θα ήταν αδύνατον! Επίσης δεν ιδρώνω τόσο εύκολα! Θα πρέπει να κάνω πολύ έντονη άσκηση ή μέτρια άσκηση για πολύ ώρα για ν' αρχίσω να ιδρώνω! Παλαιότερα ίδρωνα πολύ με την παραμικρή μου κίνηση! Πλέον μπορώ με ευκολία να σκύψω να δέσω τα κορδόνια των παπουτσιών μου, κάτι που παλαιότερα με δυσκόλευε πολύ.

      Επίσης παλαιότερα, δεν υπήρχε περίπτωση να πάω ν' αγοράσω ρούχα χωρίς να με πιάνει βαθιά θλίψη. Έπρεπε να ψάχνω ρούχα σε ειδικά μαγαζιά με πολλά "Χ" στο νούμερο, και ποτέ δεν μου άρεσαν πάνω μου (κυρίως δεν έφταιγαν τα ρούχα, αλλά το γεγονός ότι δεν μπορούσα ν' αποδεκτώ το σώμα μου). Πλέον βρίσκω ρούχα σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά και τα νούμερα που μου κάνουν είναι το "L" και το "Μ"! Δεν με πιάνει θλίψη πια!

      Έπειτα είναι το θέμα της αυτοπεποίθησης! Έχει ανέβει κατακόρυφα! Κινούμαι ανάμεσα σε κόσμο άνετα, ενώ παλαιότερα ένιωθα μειονεκτικά και είχα συστολή. Πλέον μπορώ να φάω έξω με άνεση και χωρίς ενοχές, ενώ παλαιότερα, όταν έτρωγα το παραμικρό έξω ένιωθα τύψεις και ότι όλοι με κριτικάρουν. Όταν άκουγα μια παρέα έξω να γελάει, πάντα μου περνούσε η σκέψη ότι γελάνε μαζί μου, ενώ τώρα ξέρω ότι απλά περνάνε όμορφα και δεν ασχολούνται μαζί μου. Έχω γίνει πιο κοινωνική και γενικά είμαι περισσότερο ο εαυτός μου με τους ανθρώπους! Παλαιότερα ήμουν πολύ ντροπαλή γιατί ένιωθα μειονεκτικά (κακώς, αλλά έτσι ένιωθα!).

      Τους τελευταίους μήνες έχω αρχίσει να περιποιούμαι τον εαυτό μου, κάτι που παλαιότερα δεν έκανα γιατί είχα αυτήν την ηλίθια σκέψη ότι "Αφού έχω τόσα κιλά και αυτό με ασχημαίνει ό,τι και να κάνω, γιατί να σπαταλήσω χρόνο να με περιποιηθώ;". Πολύ βλαμμένη σκέψη αυτή, αλλά έτσι ένιωθα! Με κοιτάω στον καθρέφτη πια και χαμογελάω, ενώ παλαιότερα με έπιανε θλίψη όταν έβλεπα κάπου την αντανάκλασή μου. Άσχημα συναισθήματα είχα και όταν έβλεπα φωτογραφίες μου παλαιότερα, γιατί ποτέ δεν μου άρεσε η εικόνα μου. Αυτό δεν συμβαίνει πια! Μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες μου, σε σημείο που μπορώ να χαρακτηριστώ και ψωνάρα!! :-P

      Ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό του μπάνιου στην θάλασσα. Από μικρή λατρεύω την θάλασσα, και τα προηγούμενα χρόνια που είχα φτάσει τα πολλά κιλά, το να πάω στην θάλασσα ήταν εφιάλτης! Ντρεπόμουν πάρα πολύ για το σώμα μου. Για 2 χρόνια δεν έκανα καθόλου μπάνια και πέρυσι (καλοκαίρι 2014, που ήμουν 135 κιλά) έκανα πολύ λίγα σε απόμερες παραλίες και νιώθοντας πολύ άσχημα. Φέτος έκανα πολλά μπάνια, σε παραλίες με κόσμο και ένιωθα άνετα! (Στα πρώτα μπάνια ένιωθα λίγο μειονεκτικά για την χαλάρωση του δέρματός μου, όμως αυτό το συναίσθημα σχεδόν εξαφανίστηκε με τον καιρό!)
      ...

      Διαγραφή
    2. ...
      Όσον αφορά αυτό που με ρώτησες για το τρέξιμο, συγκεκριμένα τρέξιμο δεν μπορώ να κάνω, ούτε κάποιο άλλο άθλημα που καταπονεί τα γόνατα, γιατί έχω ευαισθησία στα γόνατά μου. Αυτό οφείλεται πιθανότατα στα πολλά κιλά που είχα επί τόσα χρόνια. Έχω αμελήσει να πάω σε ορθοπεδικό να δω ακριβώς τί έχω, αλλά θα πάω σύντομα. Μπορώ όμως με άνεση να κάνω ασκήσεις και αθλήματα που δεν καταπονούν τα γόνατα.

      Αυτά! Ελπίζω να μην σε ζάλισα! Είναι και πολλά ακόμα που μπορώ να κάνω τώρα ενώ παλαιότερα δεν μπορούσα, αλλά αν στα γράψω όλα θα γράφω μέχρι αύριο!

      Σ' ευχαριστώ πολύ, γιατί με την ερώτησή σου αυτή με έβαλες να σκεφτώ τα θετικά της απώλειας των κιλών μου! Καμιά φορά τα ξεχνάω και μπορεί να σκεφτώ τα ελάχιστα αρνητικά (όπως η χαλάρωση στο δέρμα μου) ή αυτά που μου έμειναν από τα χρόνια παχυσαρκίας μου (πχ η ευαισθησία στα γόνατα). Όμως πάντα είναι καλό να επικεντρωνόμαστε στα θετικά, γιατί μόνο έτσι πάμε μπροστά την ζωή μας και καταφέρνουμε όμορφα πράγματα! Απαντώντας λοιπόν στο μήνυμά σου βοηθήθηκα πολύ ώστε να εκτιμήσω γι' ακόμα μία φορά αυτά που έχω κατακτήσει και θυμήθηκα πόσο καλό είναι να επικεντρωνόμαστε στα θετικά! Σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτό!

      Σου εύχομαι ειλικρινά πολύ σύντομα να φτάσεις το φυσιολογικό σου βάρος και να χαίρεσαι την καθημερινότητά σου στο 100%!
      Να είσαι καλά, και ό,τι άλλο θα ήθελες να συζητήσουμε, εδώ είμαι εγώ!

      ;-)

      Διαγραφή
  2. χαζεύω το ημερολόγιο σου είχα καιρό να το επισκεφτώ! ΝΤΡΟΠΗ Κ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΤΣΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!χαχαχα!

    τι ωραία Ελένη μου που νιώθεις τόσο όμορφα! εγώ αν ποτέ χάσω κάποια λίγα κιλάκια κ σταματήσω να βάζω, θα ήθελα να μπορώ να κάθομαι σταυροπόδι πιο αναπαυτικά. φαντάζομαι το έχεις παρατηρήσει κ αυτό ε?
    θα το έχεις ξανα αναφέρει αλλά δν το έχω πάρει γραμμή , τι ύψος έχεις από περιέργεια κ μόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντρέπομαι κ αισχύνομαι indeed!!
      Όμως έχω ελαφρυντικό: όταν είχα δοκιμάσει την πέτσα πριν καιρό, ήταν άσχημη η γεύση. Μπορεί να έφταιγε εκείνη η συγκεκριμένη μάρκα πρόβειου (την οποία έχω σταματήσει εδώ και καιρό) ή το συγκεκριμένο γιαούρτι να ήταν ψιλο-χαλασμένο. Δεν ξέρω τί έφταιξε, πάντως καμία σχέση δεν είχε με την ονειρεμένη γεύση που αγκάλιασε τον ουρανίσκο μου την περασμένη Κυριακή!
      Η πέτσα είναι όντως όλα τα λεφτά!!

      Έχεις δίκιο για το σταυροπόδι, ότι μπορώ επιτέλους να κάνω κανονικό σταυροπόδι (μάλιστα τώρα που γράφω το μήνυμά μου αυτό, σταυροπόδι κάθομαι :-p ). Παλαιότερα δεν μπορούσα καν! Απλά τώρα, με την ευαισθησία που έχω στα γόνατα, αν κάθομαι για πολύ ώρα σταυροπόδι, με ενοχλούν τα γόνατά μου. :-|

      Διαγραφή