Καλησπέρα!
Επειδή αυτές τις μέρες έχω αυξημένη ανάγκη για σίδηρο, σκέφτηκα να μαγειρέψω χοιρινές μπριζόλες (που έχουν πολύ σίδηρο) και να τις κάνω κοκκινιστές (μιάς και η ντομάτα βοηθάει στην απορρόφηση σιδήρου).
Υλικά που χρησιμοποίησα:
2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
μισό ντοματάκι
2 στρουμπουλές σκελίδες σκόρδο ( :-p )
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
Αφού έπλυνα καλά τις μπριζόλες, τις έβαλα για λίγο σε νερό που βράζει και τις ξάφρισα...
...όταν σταμάτησαν να βγάζουν αφρό τις έβγαλα από το τηγάνι και πέταξα το νερό.
Μετά έβαλα καθαρό νερό στο τηγάνι και έριξα μέσα τις μπριζόλες,...
...πρόσθεσα το ντοματάκι,...
...έριξα μέσα το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα μυρωδικά.
Μετά από κάποια ώρα ψήσιμο, είχα αυτό το αποτέλεσμα!
Ένα πολύ νόστιμο φαγητό, γεμάτο με σίδηρο και πρωτείνες!
:-)
Επειδή αυτές τις μέρες έχω αυξημένη ανάγκη για σίδηρο, σκέφτηκα να μαγειρέψω χοιρινές μπριζόλες (που έχουν πολύ σίδηρο) και να τις κάνω κοκκινιστές (μιάς και η ντομάτα βοηθάει στην απορρόφηση σιδήρου).
Υλικά που χρησιμοποίησα:
2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
μισό ντοματάκι
2 στρουμπουλές σκελίδες σκόρδο ( :-p )
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
Αφού έπλυνα καλά τις μπριζόλες, τις έβαλα για λίγο σε νερό που βράζει και τις ξάφρισα...
...όταν σταμάτησαν να βγάζουν αφρό τις έβγαλα από το τηγάνι και πέταξα το νερό.
Μετά έβαλα καθαρό νερό στο τηγάνι και έριξα μέσα τις μπριζόλες,...
...πρόσθεσα το ντοματάκι,...
...έριξα μέσα το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα μυρωδικά.
Μετά από κάποια ώρα ψήσιμο, είχα αυτό το αποτέλεσμα!
Ένα πολύ νόστιμο φαγητό, γεμάτο με σίδηρο και πρωτείνες!
:-)
Επίτρεψέ μου ένα σχόλιο για το τηγάνι σου: αν είναι όντως τεφάλ χαραγμένο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία. Άλλαξέ το. Φιλικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ για την εύστοχη παρατήρησή σου!
Θα το αλλάξω άμεσα!