Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Απώλεια βάρους - εβδομάδα 2η

Καλημέρα, καλημέρα, καλημέρα!!!

Δεν είναι μια ΤΕΛΕΙΑ μέρα σήμερα;;;;
Φυσικά και είναι!

Άλλη μια εβδομάδα ολοκληρώθηκε και πριν λίγο ζυγίστηκα.
Το αποτέλεσμα;

-2,5 kg !!!

Είμαι πολύ χαρούμενη!


:-)


4 σχόλια:

  1. Μπράβο!! Συνέχισε να μας εμπνέεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ημερολογιο καλημέρα και θερμά συγχαρητήρια για τον άθλο σου, γιατί μόνο άθλο μπορώ να χαρακτηρίσω την απώλεια τόσων κιλών. Μου έδωσες απίστευτο κουράγιο (πρεπει να χάσω τουλάχιστον 80 κιλά...ναι καλά διάβασες..) και ήθελα απλά να σε ρωτήσω αν όλο αυτό το διάστημα έκανες καθόλου γυμναστική και αν ναι, τι είδος και πόσο. Και επίσης αν διαπίστωσες χαλάρωση που για μένα είναι ο τρομακτικότερος εφιάλτης :( Χάρηκα πολύ και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Κατ' αρχάς σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Δεν με εντυπωσιάζει ο αριθμός των κιλών που χρειάζεται να χάσεις. Κι εγώ περίπου τόσα είχα να χάσω. Συγκεκριμένα...
      ...ξεκίνησα 134,5 kg και το ύψος μου είναι 1,63. Το "φυσιολογικό" μου βάρος με βάση την μέτρηση του BMI, είναι 57,5 kg. Δηλαδή έπρεπε να χάσω 77 κιλά. Αλλά και με βάση τα ανώτερα "φυσιολογικά" κιλά μου (πάντα με βάση το BMI), που είναι 66,5 kg, χρειάζεται να χάσω συνολικά 68 κιλά για να μην έχω τον χαρακτηρισμό "υπέρβαρη". Συνεπώς, οι αφετηρίες μας είναι πολύ κοντά!

      Σχετικά με την γυμναστική...
      Η μόνη γυμναστική που έκανα σχεδόν καθημερινά από την αρχή της ποιοτικής διατροφής μου ήταν το περπάτημα. Για 2 μήνες περίπου την άνοιξη, έκανα επίσης μερικές ασκήσεις για τα χέρια με βαράκι των 3 κιλών (τις έχω σταματήσει).
      Το καλοκαίρι, επειδή φέτος πρώτη φορά είχα την τύχη να μένω αυτούς τους μήνες σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό σε συγγενείς μου, έκανα πολύ κολύμπι στην θάλασσα, το οποίο με βοήθησε πολύ.
      Τώρα που ήρθε το φθινόπωρο και γύρισα στην πόλη μου, συνεχίζω το περπάτημα και σκέφτομαι να ξαναρχίσω και τα βαράκια για τα χέρια. Επίσης έχω πολύ την κίνηση στην ζωή μου, πχ όταν χρειάζονται κάποια ψώνια για την οικογένεια συνήθως προθυμοποιούμαι εγώ να πάω (με τα πόδια), ή ανεβοκατεβαίνω την σκάλα στο σπίτι για το παραμικρό, ή προτιμώ όταν έχω χρόνο να περπατάω κάποιες λογικές αποστάσεις αντί να χρησιμοποιώ το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο.
      Πιο εντατική γυμναστική δεν έχω κάνει, γιατί τη βαριέμαι. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω πάει γυμναστήριο, γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν θα μου αρέσει.
      Αν λίγο αργότερα αισθανθώ ότι έχω ανάγκη κάποιες πιο εντατικές ασκήσεις, θα τις κάνω. Πάνω απ' όλα ακούω το σώμα μου και τις ανάγκες που έχει. Δεν σκοπεύω να χτυπιέμαι με διάφορες ασκήσεις, απλά γιατί έτσι "πρέπει". Δεν κάνω τίποτα που να το θεωρώ αγγαρεία!

      Σχετικά με την χαλάρωση...
      ...σε καταλαβαίνω α-π-ό-λ-υ-τ-α! Και εγώ το σκεφτόμουν πολύ έντονα αυτό! Και πριν ξεκινήσω την προσπάθεια, αλλά και κατά την διάρκεια! Σκεφτόμουν "Τί νόημα έχει να κάνω την προσπάθεια να χασω τα κιλά, αφού δεν πρόκειται να έχω ένα όμορφο σώμα στο τέλος;". ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΚΕΨΗ!!
      Πραγματικά θέλω να σου πω να την διαγράψεις αμέσως από το μυαλό σου αυτήν την σκέψη, όμως καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο! Εμένα μου πήρε αρκετούς μήνες να την διαγράψω από το κεφάλι μου και να με αγαπήσω όπως είμαι.
      Φυσικά και υπάρχει χαλάρωση, θα ήταν ανούσιο ψέμα να σου πω ότι δεν υπάρχει! Βέβαια, όσο έχεις την κίνηση στην ζωή σου, η χαλάρωση μειώνεται, όμως υπάρχει. Την πιο εντατική γυμναστική του κόσμου να κάνουμε, δεν θα εξαλειφθεί τελείως. Όμως εκεί είναι το νόημα;
      Επειδή δεν θα έχουμε τέλειο σώμα, θα μένουμε στα πολλά κιλά καταστρέφοντας την ζωή μας; Και ποιός έχει τέλειο σώμα; Ποιός καθορίζει ποιό είναι ένα "τέλειο" σώμα και ποιό όχι; Η αναζήτηση της οποιασδήποτε "τελειότητας", πέρα του ότι είναι μάταια και ανούσια, κρύβει και τόνους αυτο-απόρριψης. Αν απορρίπτουμε τον εαυτό μας, το χάσαμε το παιχνίδι! Χρειάζεται να μας αγαπήσουμε ακριβώς όπως είμαστε και να μας αποδεχτούμε! Είμαστε τέλειοι ακριβώς όπως είμαστε!
      Πλέον έχω φτάσει στο σημείο όχι μόνο να μην με στεναχωρεί η χαλάρωσή μου, αλλά να είμαι και ΠΕΡΗΦΑΝΗ γι' αυτήν! Γιατί είναι η τρανή απόδειξη του μεγάλου κατορθώματός μου! Είναι η απόδειξη ότι πλέον με αγαπάω ολοκληρωτικά! Την βρίσκω και χαριτωμένη!

      Αν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας, καμία προσπάθεια δεν θα έχει επιτυχία, και η ζωή μας θα είναι πάντα μέσα στην στεναχώρια και την απογοήτευση.
      Αν μας αγαπήσουμε, τότε σύντομα θα φτάσουμε στο φυσιολογικό μας βάρος χωρίς κόπο, χωρίς καταπίεση ή πείνα, θα διατηρήσουμε το όμορφο αποτέλεσμα για πάντα, και θα νιώθουμε πλήρεις και ευτυχισμένοι!

      Ζητώ συγνώμη αν σε ζάλισε η μεγάλη μου απάντηση... Υπήρξα όμως στην θέση σου και ξέρω καλά πώς νιώθεις. Εύχομαι να κάνεις το "κλικ" και να ξεκινήσεις να σε αγαπάς, και όλα τ' άλλα θα 'ρθουνε χωρίς να το καταλάβεις! Ό,τι άλλο θέλεις να συζητήσουμε, εδώ είμαι εγώ!

      ;-)

      Διαγραφή