Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα στρουμπουλό, αγαπημένο όσπριο!

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα είχα όρεξη να μαγειρέψω και έφτιαξα κοκκινιστά ρεβύθια!

Τα έβαλα από χθες το μεσημέρι σε νερό να φουσκώσουν (σύνολο 22 ώρες στο νερό), και σήμερα έγιναν στρουμπουλά και χαριτωμένα! :-p



Υλικά που χρησιμοποίησα:
550 g ρεβύθια
4 κ.σ. λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία ντομάτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1 μπαχάρι και 1 φύλλο δάφνης

 

Ξάφρισα τα ρεβύθια σε νερό που βράζει...


...τα σούρωσα και έβαλα το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.



Έπειτα πρόσθεσα τα ρεβύθια, το ντοματάκι, νερό και τα μπαχαρικά και τα άφησα να βράζουν σε σιγανή φωτιά για πολύ ώρα.



Το αποτέλεσμα; Ένα νόστιμο και πολύ θρεπτικό φαγητό που με κρατάει χορτάτη για πολλές ώρες!


:-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου