Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ζύγισμα Οκτωβρίου!

Καλημέρα!

Σκέφτηκα να κάνω μια μικρή καταγραφή του βάρους μου στους μήνες που θ' ακολουθήσουν. Και επειδή το συχνό ζύγισμα είναι καταστροφικό (φέρνει ανούσιες απογοητεύσεις, άγχος και ψυχαναγκασμό που μπορούν να μας πάνε πολύ πίσω), σκέφτηκα να ζυγίζομαι 1 φορά το μήνα, κάθε πρώτη του μηνός!

Έτσι λοιπόν πραγματοποίησα το πρώτο από τα μηνιαία μου ζυγίσματα.
Η φίλη ζυγαριά έδειξε 96,7 kg.
Είμαι πολύ ικανοποιημένη και αισιόδοξη γι' αυτά που θ' ακολουθήσουν!

Οι σκέψεις...
"Μα γαμώτο, αφού τα είχα καταφέρει, πώς ξανακύλησα;",
"Δεν έχει νόημα να προσπαθώ, αφού θα τα ξαναπάρω.",
"Πάντα θ' αποτυγχάνω. Είμαι μια απογοήτευση για μένα και για τους γύρω μου.",
...είναι ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ και μην επιτρέψετε ποτέ στον εαυτό σας να τα πάρει!

Επίσης, αν ξαναπήρατε τα κιλά που χάσατε και ακούτε σχόλια γι' αυτό απ' τους συγγενείς και τους γύρω σας, απαγορέψτε τους να συνεχίσουν να το κάνουν! Και αν δεν μπορείτε να τους το απαγορέψετε, ΑΓΝΟΗΣΤΕ τους τελείως!

Η ζωή είναι ΤΩΡΑ.
Ας πάρουμε τα πολύτιμα μαθήματα του παρελθόντος,
ας διώξουμε τις ηλίθιες ενοχές και ας προχωρήσουμε!
Το παρελθόν έφυγε. Το μόνο που έχουμε είναι το τώρα!
Και τώρα μπορούμε να επιλέξουμε να μας φροντίσουμε και να μας αγαπήσουμε!
Η φροντίδα και η αγάπη δεν έχει καμία σχέση με τις καταστροφικές τροφές,
ή με το πνίξιμο των συναισθημάτων μας με υπερβολικές ποσότητες φαγητού!

Σας αγαπώ πολύ!
Όσοι ξεκινάτε μαζί μου, εύχομαι καλή μας επιτυχία!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!


(Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα γύρω μας, πάντα έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε πινέλα και να δημιουργήσουμε μια όμορφη ζωή!)

:-)

13 σχόλια:

  1. Τι καλή που ήσουν βρε πριν; πως τα πήρες πάλι τόσα κιλά πίσω; βέβαια όσο έχανα έλεγαν αντέ λίγο ακόμα αντέ λίγο ακόμα ή μια χαρά είσαι έτσι. είναι ψυχοφθορο Κ κάποιος που δε έχει μπει σε τέτοια διαδικασία, άσε που αν κάνεις ότι τρως κάτι "απαγορευμένο " ακούς Κ τα χίλια μύρια. Εγώ ξέρω πως δε μπορώ να κρατήσω τα κιλά που θα έπρεπε να έχω κανονικά με το ύψος μου. Μπορώ να κρατήσω λίγο παραπάνω Κ νιώθω Κ καλά σε εκείνα τα κιλά ρε παιδί μου πως να το κάνουμε. Κ ο στόχος είναι αυτός πλέον να πάω στα κιλά που νιώθω καλύτερα Κ μπορώ να κρατήσω Κ φυσικά να κρατήσω την κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις!!
      Όλα αυτά που σου λένε τα έχω ακούσει και εγώ!
      Και όταν έτρωγα κάτι "απαγορευμένο" άκουγα και εγώ διάφορα, ή έβλεπα που έκαναν διάφορους μορφασμούς!
      Επίσης και εγώ δεν θέλω να πάω όσα κιλά θα "έπρεπε" να είμαι. Είμαι λίγο κάτω από 1.65 και κανονικά "θα έπρεπε" να είμαι 55-60 κιλά. Όμως εγώ στα 72,5 που είχα φτάσει ήμουν τέλεια! Ένιωθα τα κόκκαλά μου! Ιδανικά θα ήθελα να πάω γύρω στα 70, όχι παρακάτω, γιατί θα είμαι σαν ανορεξική!

      Η κίνηση είναι πολύ σημαντική Κατερίνα μου!
      Καλό είναι να την έχουμε πάντα στην ζωή μας!
      Όχι καταναγκαστικά, αλλά επειδή το γουστάρουμε!
      Γι' αυτό καλό είναι να βρίσκουμε δραστηριότητες που μας αρέσουν! Πχ εμένα μ' αρέσει να περπατάω σε διάφορους δρόμους, σοκάκια και πάρκα της πόλης μου και να χορεύω παραδοσιακούς χορούς. Ε, αυτά κάνω! Βρες και εσύ κάτι να το γουστάρεις!
      ;-)

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς εγώ γουστάρω το ποδήλατο Κ τα κάνω όλα πλέον με αυτό. Στα ίδια κυβικά είμαστε. 165κ γω στα 75 νιώθω πολύ καλά, τώρα πλέον 107 . έχω να χάσω 32 κιλά δε τρομάζω όμως με ψιλό τρομάζουν όμως οι αντιδράσεις αυτών που έχουν να με δουν καιρό Κ όταν λένε το καταπληκτικό, μα γιατί παχυνες; ή παχυνες; εγώ κάθε βδομάδα Θα ζυγιζομαι Κ είπαμε παρεα στον αγώνα. Εγώ σήμερα έφαγα ομελέτα φούρνου με πιπεριες Κ σαλάτα. Χορταστικό

      Διαγραφή
    3. Κατερίνα μου, το ποδήλατο είναι πολύ καλή άσκηση και μπράβο σου που την κάνεις!
      Περίπου τα ίδια κιλά έχουμε να χάσουμε! Πάμε γερά!

      Αγνόησε πλήρως τις αντιδράσεις και τα σχόλια των γύρω σου! Αν μπορείς, βάλε τους όρια! Πες "Ναι, πάχυνα. Ε, και;" ή "Δεν θέλω να το συζητήσουμε αυτό.".

      Πολύ καλή η ομελέτα φούρνου!
      ;-)

      Διαγραφή
  2. Δεν κατρακύλησες! ποσα πηρες πισω; 20 κιλα; Ε! εχασες 60+!! τοσα εχασες.. τα 20 θα σε τρομαξουν; εισαι σοβαρη; σιγααααα καλε!
    Απλα ριξε και μια ματια σε θυροειδη και κανε και μια λιπομετρηση σε διαιτολογο (οχι με ζυγαρια εμποριου) να δεις που βρισκεσαι..

    εγω προσφατα που εκανα πειραμα με χορτοφαγια, πηρα 10 κιλα περιπου.. και δεν μου εφτανε αυτο, εκανα σπαχνικο λιπος, που ειναι επικινδυνο και εχασα και 1 κιλο μυς απο την κοιλια...

    Η ζυγαρια απο μονη της δεν λεει κατι. Ειμαι σε φυσιολογικα κιλα, συμφωνα με την ζυγαρια αλλά εσωτερικα ειμαι υπερβαρη λογω του σπαχινικου λιπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MerryMaker μου,
      έχεις απόλυτο δίκιο!!

      Σ' ευχαριστώ για το ενθαρρυντικό σου μήνυμα και τις συμβουλές! Όντως το εσωτερικό λίπος είναι κάτι που χρειάζεται να το προσέχουμε. Σου εύχομαι γρήγορα να επανέλθεις στα επίπεδα που για σένα είναι φυσιολογικά! Τώρα τί διατροφή ακολουθείς;

      Ζυγίζομαι ενδεικτικά μόνο και σκοπεύω να το κάνω 1 φορά το μήνα. Θα πάω και σε διαιτολόγο για λιπομέτρηση, όπως είχα πάει και παλαιότερα, αλλά θα το κάνω σε 2-3 μήνες.

      Να είσαι καλά!

      :-)

      Διαγραφή
  3. Καλή μας επιτυχία :)
    Τι όμορφα που τα γράφεις! πραγματικά αυτό που διάβασα ήταν αυτό που είχα ανάγκη αυτή τη στιγμή! Και εγώ το ίδιο αποφάσισα για το ζυγισμα, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λές!

    - Αίλουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό ακριβώς κάνω και εγώ...κουράζομαι πολύ με το σπίτι αντρα παιδια δραστηριότητες και χαλαρώνω το βράδυ με την μερέντα αγκαλιά...η μόνη ώρα που ναι δική μου...αυτό πρέπει να σταματήσω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαίνω απόλυτα... όμως είναι καλύτερο να προσπαθήσεις να δεις με άλλη οπτική γωνία την καθημερινότητά σου και ό,τι μπορείς να το αλλάξεις, να το αλλάξεις! Η μερέντα δεν θα βελτιώσει την καθημερινότητά μας! Μόνο θα την χειροτερέψει! (Τα λέω να τ' ακούω κι εγώ!)
      ;-)

      Διαγραφή
  5. μας δίνεις πολύ κουράγιο κοπέλα μου...είμαι εδώ και σε διαβάζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Άντι μου!
      Κι εσείς μου δίνετε απίστευτη δύναμη!
      Θα τα καταφέρουμε!
      ;-)

      Διαγραφή
  6. Καλή δύναμη. Με αισιοδοξία και λίγη πειθαρχία φτάνουμε στον στόχο μας. Περιμένουμε με αγωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή