Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Κάνω Come Back…

…που λέει και η Άντζελα!

Μου έλειψες καλό μου Ημερολογιάκι! Μου έλειψε το να μοιράζομαι μαζί σου τα συναισθήματά μου και τις προσπάθειές μου για την αντιμετώπιση της συναισθηματικής υπερφαγίας. Μου λείψατε όλοι εσείς που γράφετε εδώ! Μου έχετε δώσει απίστευτη δύναμη, μου έχετε χαρίσει αμέτρητα χαμόγελα και σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό!

Αυτό που κατάλαβα (σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό) το προηγούμενο διάστημα, είναι πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η αυτο-απόρριψη στην συναισθηματική υπερφαγία (βασικά και σε όλους τους εθισμούς). Δεν είναι τυχαίο που άφησα το ποίημά μου τόσο καιρό εκεί, ως πρώτη ανάρτηση. Εκεί κρύβεται η πηγή του προβλήματος.

98,5 kg. Τόσο ήταν το ανώτερο που έφτασα. Πριν λίγο καιρό. Και αυτό που κατάλαβα μέσα από όλα τα μεγάλα υπερφαγικά του τελευταίου διαστήματος και όλο αυτό το λίπος που ξανασυσσώρευσα γύρω μου, δεν ήταν ότι "τα κιλά ξανάρχονται", δεν ήταν ότι "δεν ξεφεύγεις απ’ την παχυσαρκία". Ήταν ότι "η αυτο-απόρριψη ξανάρχεται" και ότι "δεν ξεφεύγεις -εύκολα- από αυτήν". Αυτή τα δημιουργεί όλα.

Σήμερα ήμουν 93,5 kg. Εδώ και μερικές μέρες έχω αρχίσει πάλι να τρώω τροφές που μου κάνουν καλό και μου φτιάχνουν την διάθεση. Χωρίς στέρηση, χωρίς καταπίεση, χωρίς πείνα. Αποκτώ και πάλι την αισιοδοξία μου! Και με το σπουδαίο μάθημα που πήρα από το τελευταίο διάστημα, προσπαθώ κάθε μέρα και περισσότερο να με αγαπήσω! Αυτός ο αγώνας έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν (πριν καν ξεκινήσω αυτό το Ημερολόγιο) και συνεχίζεται. Είναι ο δυσκολότερος αγώνας. Πολύ δυσκολότερος απ’ την προσπάθεια αλλαγής διατροφής. Πολύ δυσκολότερος απ’ την υιοθέτηση καθημερινής άσκησης. Αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω!

Να είστε όλοι καλά και να χαμογελάτε!
Όσες δυσκολίες κι αν έχουμε, μην ξεχνάμε ότι  η ζωή είναι μικρή και πολύτιμη. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε αισιόδοξοι, να είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έχουμε και ν’ αγωνιζόμαστε για το καλύτερο!


Υ/Γ: Θα χαρώ ειλικρινά να μάθω τα νέα σας!


 (Αυτές τις μέρες ευχαριστιέμαι τις γνωστές πολύχρωμες και νόστιμες σαλατάρες μου!)

 :-)

14 σχόλια:

  1. χαχαχαχα! γέλασα πολύ με τον τίτλο! μαρτζοράν κεγώ έφτασα πια τα 91. από εδώ κ πέρα εύχομαι και ελπίζω να μην υπάρξει άλλη άνοδος.
    φίλε μου και συνοδοιπόρε χθες βγήκα για περπάτημα σε ένα όμορφο μονοπάτι και σας σκεφτόμουν, όλους εσάς που βιώνεται παρόμοια συναισθήματα με εμένα. εύχομαι τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σουσού μου,
      καμία άνοδος κιλών δεν θα υπάρξει από εδώ και πέρα, ούτε για σένα, ούτε για μένα. Μόνο άνοδος της διάθεσής μας! ;-)
      Τί ωραίο που θα 'τανε να κάναμε τέτοιες βόλτες όλες μαζί!...

      Διαγραφή
  2. Welcome back!! Συνεχίζουμε δυναμικά! Έμπαινα πολύ συχνά εδώ για να μαθαίνω νέα σου. Έπαιρνα δύναμη και κουράγιο.. Λοιπόν, εγώ από 115+ τον Δεκέμβριο, σήμερα είμαι περίπου στα 89. Αφήνω τον εαυτό μου να «χαλαρώσει» περίπου μία φορά την εβδομάδα και πάλι σπίτι υπάρχει μόνο βρώμη, φρούτα και λαχανικά. Τα γράφω αυτά για να «δεσμευτώ» και για να έχω και παρέα για την συνέχεια! Φιλιά, Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου αγαπημένη συνονόματη!
      Πραγματικά συγχαρητήρια για την εντυπωσιακή απώλεια των κιλών σου, αλλά και για το ότι έχεις σπίτι σου τροφές που σου κάνουν καλό (είναι πολύ σημαντικό αυτό)!
      "Δεσμευόμαστε" η μία στην άλλη για την υπέροχη συνέχεια που έρχεται!
      Να είσαι καλά και να σε αγαπάς!
      ;-)

      Διαγραφή
  3. Πάμε για μια νέα αρχή ... Για ένα διαφορετικό ξεκίνημα με περισσότερο εσωτερική αναζήτηση απο ποτε , που μέσα από την αυτο - απόρριψη και αυτό -καταστροφή μέσα από τα σύντριμμα βγαίνει Ένας καινούριος αλλιώτικος εαυτός ... Μια νέα Ελένη ...
    Και πάνε προς τα κάτω !!! Ναι !!!!!
    Ατζελα μας έλειψες ��

    Μαρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, τί όμορφο και ποιητικό το μήνυμά σου!
      Έχεις απόλυτο δίκιο!!
      :-)

      (Και στην Άντζελα λείψατε... :-D )

      Διαγραφή
  4. καλημερα και απο εμενα στην ομορφη παρεα ....ευχομαι ο καθενας απο εμας να βρει μεσα του την δυναμη για την μεγαλη αλλαγη στην σκεψη μας απεναντι σε οτι τρωμε ...ολα ξεκιναν απο το μυαλο μας !!!παντως οτι το μοιραζομαστε γινεται λιγο πιο ευκολο ....παμε λοιπον δυνατα ....νοστιμα φρουτα ,νοστιμα λαχανικα οι εποχες που ερχονται και ο λαμπερος ηλιος μακαρι να ειναι συμμαχοι μας ...καλη δυναμη σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αυγούστα μου!
      Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτά που γράφεις!
      Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!
      Let's go!
      ;-)

      Διαγραφή
  5. Γειά και από μένα! Χαίρομαι που επέστρεψες Ελένη! Αναρρωτιώμουνα τι να κάνεις! Και εγώ είμαι στο μαξιμουμ που έχω φτάσει ποτέ από κιλά. Όλο ξεκινάω τη μέρα με θετική διάθεση αλλά όλο βρισκω δικαιολογίες για να μου φερθώ άσχημα προς το τέλος της.. Μεγάλη προσπάθεια, και όπως λες τα κιλά είναι απλά το αποτέλεσμα και όχι η αιτία. Πάμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να του φερθούμε καλά :)

    μπακλαβαδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαχταριστό μου μπακλαβαδάκι, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Αλλά πού θα πάει, θα νικήσουμε! Αυτό είναι σίγουρο! Θέλει πίστη και αγάπη! Χωρίς καταπίεση, ενοχές και μαστίγωμα.
      Πάμε γερά!
      ;-)

      Διαγραφή
  6. Μπράβο Ματζουράνα μου δίνεις χαρά και δύναμη!! Πιστέυω οτι κάποιες φορές χρειαζόμαστε τέτοια διαλείμματα για να παρατηρήσουμε λίγο τι μας συμβαίνει,να ακούσουμε λίγο τις σκέψεις μας.
    Και εγώ με την βοήθειά σας,είχα καταφέρει να φτάσω τα 66 κιλά!! (με ύψος 1,58) αλλά λόγο εξεταστικής-μεγάλου άγχους από την μία αφιέρωνα όλο τον χρόνο απο άγχος να προλάβω τις εργασίες και να διαβάσω,και απο την άλλη η αυτο- απόρριψη που δεν πρόσεχα την διατροφή. Τώρα είμαι ξανά 76 κιλά, και απλά προσπαθώ να διώξω όσο μπορώ το άγχος και να αγαπήσω τον εαφτό μου.Είναι δύσκολο να προσπαθείς να αγαπήσεις τον εαφτό σου.. Ξεκινάω και εγώ μαζί σας όμως,και το ξέρω οτι θα τα καταφέρουμε :) Αίλουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αίλουρέ μου γειά σου!
      Εννοείται ότι θα τα καταφέρουμε!
      Μπράβο σου που κατάφερες να χάσεις τόσα κιλά, πολύ σύντομα θα φτάσεις πάλι εκεί που θέλεις! Πάνω απ' όλα, να σε αγαπάς!
      Όλοι μαζί θα νικήσουμε!
      :-)

      Διαγραφή
  7. Γεια σου φίλη από την όμορφη Κρήτη,

    Καλωσόρισες και πάλι. Παρακολουθούσα την αξιέπαινη προσπάθεια σου και χαίρομαι που επανήλθες για να μαθαίνουμε νέα σου. Κουράγιο και καλή δύναμη.

    Φιλιά από την ηλιόλουστη Κύπρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκειά μου Λίλια!
      Καλώς σας βρήκα και πάλι!
      Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Να είσαι καλά και δυνατή!
      :-)

      Διαγραφή