Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερις έφαγα...

07:00 -> 1 μελεκούνι.


10:30 -> 1 μικρό ροδάκινο.


12:50 -> 1 μικρό ροδάκινο.


14:30 -> 1 μικρό ροδάκινο.


16:20 -> 1 κολοκύθι βραστό, 1 πιάτο χωριάτικη σαλάτα (με: 2 μεγάλα αγγούρια και 1 ντομάτα), 2 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο κοκκινιστά στο φούρνο.



21:10 -> 2 ακτινίδια.


01:00 -> 1 χούφτα φυστίκια Αιγίνης ωμά.


Καληνύχτα!

:-)

4 σχόλια:

  1. Μια χαρά!!!Να σε ρωτήσω ψωμί δε τρως καθόλου?πως τα καταφέρνεις??? καλή συνέχεια!!!!
    κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερίνα μου!
      Όταν ήμουν μικρή, οι συγγενείς μου με φώναζαν "ψωμού"!
      Μου άρεσε πολύ το ψωμί και έτρωγα απίστευτες ποσότητες και με μεγάλη ποικιλία συνδυασμών! Ψωμί με τυρί, ψωμί με το λάδι της χωριάτικης, ψωμί με τις σάλτσες από τα φαγητά, και... ο βασιλιάς όλων: ψωμί με μερέντα! :-D
      Ήταν μία από τις τροφές που μου πρόσθεσαν όλα αυτά τα παραπάνω κιλά. Και φυσικά, είναι επεξεργασμένος υδατάνθρακας, δηλαδή ανήκει στην χειρότερη (κατά τη γνώμη μου) κατηγορία τροφών.

      Πέρα όμως από τις θεωρητικές γνώσεις μου για το ψωμί, έχω παρατηρήσει ότι δεν κάνει καλό στον οργανισμό μου. Εμποδίζει την απώλεια βάρους και ακόμα και 1 φέτα ψωμί μου "ρίχνει" τη διάθεση λίγη ώρα αφού τη φάω (δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, πάντως όχι από ενοχές - ίσως κάτι γίνεται με την ισορροπία της γλυκόζης). Έχω παρατηρήσει δηλαδή στην πράξη ότι το ψωμί δεν μου κάνει καλό. Και έτσι το έχω βγάλει από την διατροφή μου εντελώς.
      Σε ένα τραπέζι, τον χειμώνα που μας πέρασε, το λιγουρεύτηκα και το έφαγα, αλλά πραγματικά είχε χάσει την περασμένη του "αίγλη"! Ίσως ήταν σημαντικό για μένα παλαιότερα επειδή εκτελούσε χρέη "ναρκωτικού" στο σώμα μου. Όταν το έφαγα χωρίς το πέπλο της συναισθηματικής υπερφαγίας, είδα ότι είναι μια τελείως αδιάφορη (για μένα πάντα) τροφή! Γευστικά δεν μου άρεσε! (Μοναδικό συναίσθημα αυτό για μια πρώην-"ψωμού"!!) :-p
      Τώρα όταν βλέπω ψωμί στο τραπέζι (που το βλέπω κάθε μέρα τους τελευταίους μήνες - γιατί οι υπόλοιποι στην οικογένεια τρώνε ψωμί), δεν μου κάνει καμία απολύτως αίσθηση! Ειλικρινά ποτέ δεν μου περασε απ' το μυαλό η σκέψη "αχ, να τρωγα και εγώ λίγο!", παρά μόνο σ' εκείνο το τραπέζι τον χειμώνα, όπου και συνειδητοποίησα ότι δεν μου αρέσει τελικά!

      Αυτά βέβαια που γράφω εδώ αφορούν εμένα και τον οργανισμό μου. Σε κάποιον άλλο οργανισμό μπορεί να ταιριάζει το ψωμί, ή να είναι και ευεργετικό ακόμα! Ο καθένας χρειάζεται να ερευνήσει τις ανάγκες του οργανισμού του και τις προτιμήσεις του! (Τις πραγματικές προτιμήσεις του και όχι αυτές που φαίνονται μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη της συναισθηματικής υπερφαγίας!)

      ;-)

      Διαγραφή
  2. Τα μπούτια κοτόπουλο που έφαγα το μεσημέρι της Πέμπτης συνοδεύονταν από μία κολασμένη κόκκινη σάλτσα από ντομάτες, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αρκετό δενδρολίβανο! Ήθελα να φάω την σάλτσα, αλλά δεν ήθελα να φάω ψωμί. Δεν πτοήθηκα καθόλου! Βουτούσα το κοτόπουλο στη σάλτσα και πραγματικά το ευχαριστήθηκα!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ!!!Είμαι κ εγώ ψωμού γι'αυτό σε ρώτησα!Θα δοκιμάσω να το κόψω όπως κ εσύ!!
      καλή συνέχεια κοριτσάρα!!
      κατερίνα

      Διαγραφή