Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ήρθε μια Δευτέρα!

Γεια σας!

Εδώ και πολύ καιρό κάνω το εξής (χαριτωμένο κατά τ' άλλα) πράγμα: κάθε 2-3 μέρες, ανακοινώνω σε μια φίλη μου ότι θα ξεκινήσω καλή διατροφή. Και το βράδυ της ίδιας μέρας πέφτω με τα μούτρα στις γνωστές σε όλους μας άχρηστες και επικίνδυνες τροφές (σουβλάκια, σοκολάτες, πάστες, ψωμιά με βούτυρα κλπ). Η φίλη μου έχει μείνει άφωνη!

Είναι προφανές ότι κάτι μέσα μου αντιδράει στο να ξεκινήσω και πάλι να φροντίζω τον εαυτό μου. Και αυτό δεν αφορά βέβαια μόνο το θέμα της διατροφής. Δεν τον φροντίζω σε πολλά επίπεδα. Του μιλάω πολύ άσχημα και τον υποτιμώ.

Η Ελένη που μιλούσε όμορφα στον εαυτό της είναι σαν μια πολύ παλιά ανάμνηση, και κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν όντως ήμουν εγώ εκείνο το κορίτσι. Συνήθισα από μικρή να υποτιμώ (και κατ' επέκταση να μην φροντίζω) τον εαυτό μου, και έτσι αυτή η κατάσταση επανήλθε και πάλι στη ζωή μου με τις πρώτες δυσκολίες.

.
.
.

Χμ.
Κάτι είναι κι αυτό.
Τουλάχιστον έχω συνειδητοποιήσει την κατάσταση.
Και τώρα τί κάνω;

.
.
.

Πάω στον καθρέφτη.
Κοιτάζω το είδωλο και λέω "Σ' αγαπώ πολύ. Σ' αγαπώ ακριβώς όπως είσαι σήμερα. Σε φροντίζω, γιατί σου αξίζουν τα καλύτερα!".

.
.
.

Για να δούμε τί θα γίνει!



:-D


14 σχόλια:

  1. Κούκλα μουυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!
    ❤❤❤
    Κι εγω εχω αφήσει το δικό μου, αλλα απο σημερα το ξεκιναω πάλι. Εγω ξυπνάω τ βραδυ και τρώω ανεξέλεγκτα. Οταν ξυπνάω το βραδυ να φάω ,τιποτα δεν μπορει να με σταματήσει...
    Αντε με το καλο να μπούμε στη ρότα και να αισθανθούμε πάλι ανάλαφρες και υγειής .
    Μου λείπεις πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εβελίνα μουυυ καλημέρες!!
      Αχ, αχ, τα βράδια είναι που κάνουμε τις... αμαρτίες μας!! Με δάκρυα στα μάτια και ενοχές στην ψυχή, ομολογώ ότι χθες βράδυ πήρα κι έφαγα 2 πιτόγυρα! Σνιφ, σνιφ!

      Αλλά πού θα πάει, θα το ξανακάνουμε το κλικ!

      (Στην φωτογραφία μου παραπάνω, δεν μοιάζω με τον Γουίνι δε Πουφ λίγο πριν ορμήσει στο βάζο με το μέλι; :-P )

      Όλα θα πάνε καλά!
      ;-)

      Διαγραφή
  2. Σε διαβάζω πάντα. Κάθε μέρα μπαίνω 2-3 φορές να δω αν υπάρχει καινούρια ανάρτηση. Γιατί σε αυτά που γράφεις αναγνωρίζω τον εαυτό μου. Όταν είχα ήδη καταφέρει να φτάσω στο στόχο μου και είχα μπει για καιρό σε καλή ρότα, όταν μετά ανατράπηκαν οι καλές μου συνήθειες ένιωσα δέκα φορές χειρότερα από ότι πριν ξεκινήσω την πρώτη προσπάθεια. Νοιώθω αποτυχημένη και ότι ακόμα και να προσπαθώ δεν έχει σημασία αφού ξαναπερπατάω τον ίδιο δρόμο που είχα ήδη καταφέρει να διασχίσω. Και ότι ακόμη και να καταφέρω να τον διασχίσω θα ξαναγυρίσω και πάλι απ την αρχή. Σκέφτομαι τα ωραία μου ρουχαλάκια που όταν μου έκαναν δεν τα εκτιμούσα γιατί και πάλι με έβλεπα τεράστια. Σκέφτομαι όλους τους φίλους, τους γνωστούς, τους συναδέλφους που είδαν την καλή αλλαγή και με συνεχάρησαν και μετά είδαν την κακή αλλαγή και σιωπηρά η φωναχτά απογοητεύτηκαν... Γι αυτό με γεμίζουν δύναμη τα ποστ σου, γεμάτα αισιοδοξία ακόμα και στις δυσκολίες. Ελπίζοντας πάντα η αισιοδοξία σου να είναι κολλητική... Φένια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φένια μου γλυκειά!

      Περιγράφεις ακριβώς το πως νιώθω και εγώ πολλές φορές με αυτό μου το "πισωγύρισμα"! Βάζω τη λέξη σε εισαγωγικά, γιατί ειλικρινά δεν πιστεύω ότι όλο αυτό είναι πραγματικό πισωγύρισμα! Είμαι σίγουρη ότι αυτό έχει έρθει για να μας διδάξει κάτι! Δεν είμαστε στο σημείο που ξεκινήσαμε! Έχουμε μεγάλη εμπειρία με όλο αυτό που έχουμε περάσει! Το να πηγαίνουμε λίγο "πίσω", είναι ένα σημαντικό βήμα που είναι απαραίτητο για να φτάσουμε στην οριστική μας θεραπεία! Το λέει η ψυχολογία αυτό!

      Αυτό που χρειάζεται τώρα, για να μην μείνουμε αιωνίως σε αυτό το στάδιο και να κλαίμε τη μοίρα μας, είναι να συνειδητοποιήσουμε το τί συμβαίνει, να πάρουμε τα μαθήματα και τη σοφία που πρέπει να πάρουμε απ' όλο αυτό και να προχωρήσουμε στην οριστική λύση!

      Η αισιοδοξία είναι μονόδρομος!
      Αλλιώς μπορούμε να κάτσουμε μαραμένοι σ' ένα κρεβάτι να περιμένουμε την ώρα που θ' αφήσουμε αυτή τη Γη. Αλλά πόσο κρίμα θα 'ταν αυτό!
      Πάμε γερά, και ας αγκαλιάσουμε τις αποτυχίες μας! Άλλωστε, όσες περισσότερες αποτυχίες έχουμε σε κάτι, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιτυχία που θα έρθει μετά! Γιατί θα έχουμε γεμίσει με πολύτιμη πείρα!

      ;-)

      Διαγραφή
  3. Γεια σου κουκλα, γιατι μια κουκλα εισαι, να το ξερεις! Κι εμενα βραδι μ αρεσει να τρωω. Να σου πω την αληθεια δεν το θεωρω τρομερο. Ευτυχως δεν μου αρεσει το πιτογυρο χα χα! Σου προτεινω ψητο κοτοπουλο σουβλας η στα καρβουνα οσο θελεις με λιγα καρυκευματα και λαδολεμονο για νοστιμια. Ακομη και μπριζολα μιαμ μιαμ! Επισης να ξεκουραζεσαι οσο μπορεις! Τελος θα ελεγα ξεχνα τα κιλα επικεντρωσου στην υγεια σου σωματικη και ψυχικη και κανε οσο πιο σωστες επιλογες γινεται. Τα γραφω σε εσενα για να τα βλεπω κι εγω, χα χα! START2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να μη βασανίζεσαι άλλο από τύψεις για κάτι που δεν φταις...
    Σου προτείνω να το δεις 4-5 φορές το βίντεο. Κάθε φορά που θα το βλέπεις θα σου μένει και κάτι άλλο στο μυαλό... Εγώ την πρώτη φορά που το είδα έκλαψα, για όλες τις τύψεις και τη στενοχώρια που άδικα είχα νοιώσει...
    (έχει και υπότιτλους στα ελληνικά)
    https://www.ted.com/talks/sandra_aamodt_why_dieting_doesn_t_usually_work?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=tedspread

    Α, και αυτός παρακάτω, τα ίδια λέει:
    https://www.youtube.com/watch?v=o9hRhsaopz4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ καταλαβαίνω λίγο πως νιώθεις. Όταν γυρνάνε πίσω τα κιλά νιώθεις ότι όλοι οι κόποι σου έχουν πάει στράφι, αν και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω και το θέμα είναι να ξεπερνάμε τις δυσκολίες.
    Κι εγώ τώρα συνειδητοποίησα πως πήρα κάποια από τα κιλά που έχασα και τόσους μήνες έδινα δικαιολογίες στον εαυτό μου. Έχω φρικάρει λίγο αλλά νομίζω θα τα καταφέρω.
    Χαίρομαι πολύ που έστω στο μπλοκ σου κρατάς μια αισιόδοξη στάση και εύχομαι να είσαι έτσι και στην πραγματική ζωή. Κάθε φορά που διαβάζω τις αναρτήσεις σου μου φτιάχνουν την διάθεση :) Γράφε περισσότερο αν θες κι εσύ!
    Ματίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω ξεκίνησα . Ελπίζω να ξεκινήσεις κι εσυ πριν αρρωστήσεις. .Αν ήσουν εδω θα ηταν πολυ πιο ευχάριστη διαδρομή , αλλα θα τα καταφέρω και μόνη μου. Δεν εχω άλλη επιλογή άλλωστε..αν η αρρώστια μου επιστρέψει θα ειναι πολυ αργα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί χάνεσαι;; περνουμε αρκετα ατομα δυναμη απο σενα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημέρα, σου είχα γράψει και πιό πάνω [φένια]. Το τελευταίο διάστημα ήμουν στην γνωστή φάση κάθε λίγες μέρες ξεκινάω δίαιτα και μετά απο λίγο τα κάνω όλα μπάχαλο με πολλά υπερφαγικά κλπ κλπ. Αλλά τις τελευταίες μέρες με έχει βοηθήσει κάτι που δεν το περίμενα ποτέ και συνέπεσε με το ότι χάλασε το κινητό μου και έπρεπε να πάρω καινούριο. Ψάχνοντας στις εφαρμογές είχε ένα σωρο εφαρμογές για παρακολούθηση πορείας απώλειας βάρους, ημερολόγια διατροφής, άσκησης κλπ κλπ. Κατέβασα ένα απο αυτά και είναι σαν να έχω προσλάβει 24 ώρες το 24ωρο έναν φύλακα-άγγελο! με έχει βοηθήσει πάρα πολύ! κανω καταγραφή γευμάτων, μου υπολογίζει αμέσως θερμίδες θρεπτικά συστ κλπ κλπ, μου υπενθυμίζει να πίνω νερό, μου στέλνει μνμτα ενθάρυνσης, μηνύματα αποφυγής υπερφαγικών όταν έχω ρυθμίσει ότι είμαι επιρρεπής σε αυτά πχ παρασκευή βράδυ, σάββατο, απογεύματα. Και σαν έξτρα - πολυ διασκεδαστικό έχει ένα ανθρωπάκι που υποτιθεται ότι είμαι εγώ αφού χάσω το βάρος, που όταν κερδίζω μία "δοκιμασία" πχ το να μην φάω γλυκό μέσα στη μέρα ή τζανκ φουντ ή να τρώω σωστά τις μερίδες μου κλπ κλπ μου δίνει ένα καινούριο ρούχο/αξεσουάρ για το άβαταρ μου και μπορώ να του αλλάζω λουκ και να του βάζω ρούχα που φαντασιώνομαι ότι σε λίγο διάστημα θα μπορώ να φοράω και εγώ! είναι σαν διαιτολόγος και ψυχολόγος μαζί! μπορεί να βοηθήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Ποια είναι αυτή η εφαρμογή;

      Διαγραφή
  9. Δεν μπορώ να πώ όνομα νομίζω, γιατί έχει και δωρεάν επιλογή αλλά και προχωρημένη με εφάπαξ πληρωμή [3ευρω]. Αλλά αν την ψάξεις στις εφαρμογές με την λέξη "diet" είναι φούξια σχέδιο σε πράσινο φόντο. Ελπίζω να βοήθησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ. Το βρήκα. Ελπίζω να βοηθήσει και μένα.

      Διαγραφή
  10. Ελένη, πως τα πας? Καιρό έχουμε να σ ακούσουμε!Ελπίζω όλα να πηγαίνουν καλά!

    Μπακλαβαδακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή