Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα έφαγα...

πρωί -> 1 μεγάλο ξινόμηλο με 1 κ.σ. μέλι, κανέλα και γαρύφαλλο, 1-2 χούφτες κάσιους, 4 φυστίκια Βραζιλίας, 1 μήλο.




μεσημέρι -> 2 πορτοκάλια.


αργά το απόγευμα -> 1 πιάτο μαρούλι (με λίγο σέλινο και μαϊντανό), 1 μικρή κατσαρόλα (σαν 2 πιάτα) με: 1 μεγάλο μπούτι κοτόπουλο βραστό (σε κομμάτια) και αρακά λεμονάτο με καρότα.



αργά το βράδυ -> 2 αυγά βραστά, (1,5 ώρα μετά: ) 1 ξινόμηλο με 1 κ.σ. μέλι, κανέλα και γαρύφαλλο.




Ο συνδυασμός ξινόμηλο - μέλι - κανέλα (Κεϋλάνης) - γαρύφαλλο είναι όλα τα λεφτά!
Αισθάνομαι σαν να τρώω μηλόπιτα, χωρίς όμως την άχρηστη και επιβαρυντική ζύμη!

Να είμαστε όλοι καλά!

:-)

Σαν σήμερα, πέρυσι είχα φάει... Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 .

3 σχόλια:

  1. Αυτο θα έλεγα τωρα , το ξυνομηλο ειναι ολα τα λεφτα οπως το έκανες! Να σε ρωτήσω η κανέλα κευλανης τι διαφορά εχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην κοινή κανέλα που κυκλοφορεί στο εμπόριο (είναι η κανέλα κασσία) και στην κανέλα Κεϋλάνης που την βρίσκεις μόνο σε κάποια μπαχαράδικα. Και οι δύο έχουν θρεπτικά συστατικά, και οι δύο ρίχνουν το ζάχαρο στο αίμα (άρα κατ' επέκταση μπορούν να εμποδίσουν την δημιουργία λίπους). Όμως αν καταναλώνουμε συχνά κανέλα, η κασσία θα επιβαρύνει πολύ το συκώτι μας και τα νεφρά μας (εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς της στην επιβαρυντική ουσία κουμαρίνη). Αντίθετα, με την κανέλα Κεϋλάνης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μιας και έχει 1200 φορές μικρότερη περιεκτικότητα σε κουμαρίνη απ' την κασσία, και μπορούμε να την καταναλώνουμε άφοβα.
      Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις εδώ: http://oliviart-gr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8302.html ,
      αλλά και σε πολλά άλλα site στο internet.
      Ελπίζω να βοήθησα!
      :-)

      Διαγραφή
    2. Α μαλιστα δεν το ήξερα! Και λατρεύω την κανέλα , ευτυχως δεν την κατανάλωνα πολυ! :) Καλημέρα...οοολη μέρα! :D

      Διαγραφή