Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!
Σήμερα είχα όρεξη να φάω φασολάκια!
Επειδή έχω πολλά λεμόνια αυτόν τον καιρό από την λεμονίτσα μου,
είπα να φτιάξω τα φασολάκια λεμονάτα!
Πρώτη φορά τα φτιάχνω έτσι! Πάντα τα έκανα κοκκινιστά.
Υλικά που χρησιμοποίησα:
1 kg φασολάκια πλατιά
4 καρότα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
4 κ.σ. λάδι
μαϊντανό, ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Αρχικά έβαλα νερό στην κατσαρόλα και πρόσθεσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το άφησα να βράσει για λίγο...
...και μετά έριξα τα φασολάκια και τα καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες.
Στη συνέχεια πρόσθεσα τον μαϊντανό και τα σκόρδα ψιλοκομμένα...
...και έπειτα αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
5 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος έστυψα στην κατσαρόλα τα 2 λεμόνια,
και όταν έκλεισα το μάτι της κουζίνας πρόσθεσα και 4 κ.σ. λάδι.
Το αποτέλεσμα...
...ένα πραγματικά νόστιμο, ελαφρύ και χορταστικό φαγητό!
:-)
Σήμερα είχα όρεξη να φάω φασολάκια!
Επειδή έχω πολλά λεμόνια αυτόν τον καιρό από την λεμονίτσα μου,
είπα να φτιάξω τα φασολάκια λεμονάτα!
Πρώτη φορά τα φτιάχνω έτσι! Πάντα τα έκανα κοκκινιστά.
Υλικά που χρησιμοποίησα:
1 kg φασολάκια πλατιά
4 καρότα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
4 κ.σ. λάδι
μαϊντανό, ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Αρχικά έβαλα νερό στην κατσαρόλα και πρόσθεσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το άφησα να βράσει για λίγο...
...και μετά έριξα τα φασολάκια και τα καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες.
Στη συνέχεια πρόσθεσα τον μαϊντανό και τα σκόρδα ψιλοκομμένα...
...και έπειτα αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
5 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος έστυψα στην κατσαρόλα τα 2 λεμόνια,
και όταν έκλεισα το μάτι της κουζίνας πρόσθεσα και 4 κ.σ. λάδι.
Το αποτέλεσμα...
...ένα πραγματικά νόστιμο, ελαφρύ και χορταστικό φαγητό!
:-)