Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Απώλεια βάρους - εβδομάδα 44η

Καλημέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα ολοκληρώνεται η 44η εβδομάδα που είμαστε μαζί! Πολύς καιρός!
Βλέπω το "44" στις εβδομάδες και χαμογελώ περήφανη για τον εαυτό μου,
αλλά και πολύ ευγνώμων για σένα και για όλους όσους επισκέπτεστε το Ημερολόγιο,
καθώς με έχετε βοηθήσει πολύ στην πορεία μου αυτή!
Η φίλη ζυγαριά έδειξε -1,3 kg από την προηγούμενη Τετάρτη,
δηλαδή είμαι 81,7 kg!
Όλα πάνε καλά!
Και όσο έχουμε στο μυαλό μας το "όλα πάνε καλά", όλα όντως θα πάνε καλά!
Δεν θα βαρεθώ ποτέ να το λέω... η αισιοδοξία, η θετική στάση και η πίστη ότι θα τα καταφέρουμε, είναι η συνταγή της επιτυχίας για όποιο στόχο κι αν έχουμε!

Να είμαστε όλοι καλά και δυνατοί!

(Αφού μου αρέσουν πολύ οι ηλιόσποροι και τις τελευταίες μέρες τρώω αρκετούς,
φωτογράφισα σήμερα έναν ανθισμένο ηλίανθο από τον κήπο της θείας μου!)
 
:-)
 

10 σχόλια:

  1. Μπράβοοοοοοοοοοοο!!!!!!Χαίρομαι για σένα!!!!!!!Εγώ τίποτα...ακόμη δε πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω..κ όλο αφήνομαι στην συναισθηματική υπερφαγία να με κάνει ότι θέλει..!Σου εύχομαι τα καλύτερα!Τα ξαναλέμε μετά από ένα μήνα γιατί πάω διακοπές!
    κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου καλησπέρα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Νομίζω το πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς σ' αυτό που αναφέρεις... στο ότι δεν πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις!
      Χρειάζεται πίστη στον εαυτό μας!
      Σου εύχομαι να περάσεις υπέροχα στις διακοπές σου, να τις ευχαριστηθείς και κάνε ένα διάλειμμα από την προσπάθεια απώλειας βάρους. Θα σε βοηθήσει πιστεύω μετά να ξεκινήσεις πιο δυνατή και συνειδητοποιημένη!
      Όσο για την συναισθηματική υπερφαγία, τις επόμενες ημέρες θα γράψω κάποια πράγματα που βοήθησαν κι εμένα στην αντιμετώπισή της και ελπίζω να σε βοηθήσουν!
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν! Τρεις εβδομάδες πριν σε ανακάλυψα και ήταν για μένα μια αποκάλυψη! Τρεις εβδομάδες χωρίς υπερφαγικό εξαιτίας σου! Σήμερα σου γράφω γιατί ολίσθησα πρώτη φορά, έφαγα το μεσημεριανό μου και μετά ένα κομμάτι κέικ και μετά ήθελα ένα σάντουιτς με μαγιονέζα και... Αλλά είπα όχι! Δεν μου αξίζει αυτό. Ήπια ένα ποτήρι νερό και τώρα τρεις ώρες μετά αισθάνομαι περήφανη για τον εαυτό μου που αντιστάθηκα. Ευχαριστώ που υπάρχεις! Συνέχισε παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Δεν φαντάζεσαι πόσο με συγκίνησε το μήνυμά σου!
      Πραγματικά σ' ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια!
      Είναι μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για μένα ν' ακούω ότι σ' έχουν βοηθήσει αυτά που γράφω!

      Πραγματικά μπράβο σου για τις 3 εβδομάδες χωρίς υπερφαγικό, και ιδιαίτερα μπράβο σου που κατάφερες και σταμάτησες το μεσημέρι! Είναι πολύ σημαντικό!
      Αυτό που γράφεις "δεν μου αξίζει αυτό" είναι πολύ σωστό! Δεν μας αξίζει να επιβαρύνουμε τον εαυτό μας με υπερφαγικά επεισόδια και βλαβερές τροφές! Μας αξίζει ποιοτική και ισορροπημένη διατροφή! Μας αξίζει το καλύτερο!

      Μην απογοητευτείς καθόλου από το υπερφαγικό! Είναι απολύτως φυσιολογικό που συνέβη, είναι μέσα στην διαδικασία της θεραπείας μας από την συναισθηματική υπερφαγία!
      Την προσπάθειά μου την ξεκίνησα πέρυσι, την 1η Αυγούστου 2014. (Το blog το ξεκίνησα 40 μέρες αργότερα, αφού είχα χάσει 11,1 κιλά.) Στις 13 Αυγούστου 2014, και ενώ οι πρώτες 12 ημέρες ήταν άψογες, ξεκίνησα και έκανα συνεχόμενα υπερφαγικά, με πολύ μεγάλες ποσότητες άχρηστου φαγητού. Τα υπερφαγικά συνεχίστηκαν μέχρι και τις 17 Αυγούστου! Το βράδυ εκείνης της μέρας είπα "Τέλος. Ξαναξεκινάω από αύριο!". Και έτσι έκανα! Από 18 Αυγούστου ξανάρχισα την ποιοτική διατροφή πιο αποφασισμένη από ποτέ! Οι 5 προηγούμενες ημέρες, παρόλο που ήταν γεμάτες υπερφαγικά και θα έλεγε κανείς ότι ήταν πισωγύρισμα, στην πραγματικότητα μου έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να μπω πάλι στην ποιοτική διατροφή!
      Επίσης, όλους αυτούς τους μήνες που είμαι σε ποιοτική διατροφή, έχουν υπάρξει αρκετές φορές που ξέφυγα σε ποσότητα ή έφαγα επιβαρυντικές τροφές λόγω συναισθηματικής υπερφαγίας. Δεν νικιέται αυτή με τη μία! Μπορεί να κάνει αρκετές φορές την εμφάνισή της πριν εξαφανιστεί για πάντα από τη ζωή μας! (Είμαι απολύτως σίγουρη ότι κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί για πάντα!)

      Πάντως, κι εγώ διαπιστώνω ότι τις φορές που με έχει πιάσει συναισθηματική πείνα είναι κυρίως λίγο μετά το μεσημεριανό γεύμα. Τα προηγούμενα χρόνια είχα αυτή τη διάθεση κυρίως το βράδυ.

      Όταν κάνουμε ένα υπερφαγικό, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νιώσουμε ενοχές! Είναι ό,τι πιο καταστροφικό μπορούμε να κάνουμε! Καλό είναι να λέμε: "Καλά έκανα και τα έφαγα! Τα ευχαριστήθηκα! Τώρα επιστρέφω και πάλι στην ποιοτική διατροφή που μου αξίζει και μου κάνει καλό!"

      Πες μου, πώς κύλησε η μέρα σου, αργότερα είχες πάλι την τάση για υπερφαγικό;
      Σκέφτηκες αν υπήρχε κάτι που μπορεί να ενεργοποίησε την συναισθηματική πείνα το μεσημέρι;
      Η ανάλυση που κάνουμε με τον εαυτό μας βοηθάει πάντα, ακόμα και αν δεν καταφέρουμε να βρούμε τελικά την αιτία.

      Να είσαι πάντα καλά και θα χαρώ να τα ξαναπούμε!

      :-)

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια λοιπόν και από μένα για άλλη μια φορα

      Διαγραφή
  3. Εσύ με έφτασες στα κιλά και εγώ ακόμα κολλημένη εδώ.Συνήθως τα πάω καλά μέχρι το απόγευμα και μετά ξαφνικά δεν ξέρω τι με πιάνει και κάνω υπερφαγικο.Και όταν λέω υπερφαγικο εννοώ ίσως και 10000 θερμιδες.Όμως αυτή τη φορά με βλέπω πιο αποφασισμένη.Δεν θα περιμένω ούτε καν να έρθει ή Δεύτερα όπως συνήθως κάνω για να αρχίσω να φαιρομαι καλά στον εαυτό μου.Από σήμερα κιόλας.Αρκετό χρόνο έχασα.Γι'αυτο οποιαδήποτε συμβουλή έχεις να μου δώσεις είναι καλοδεχούμενη.Αλήθεια ποσά κιλά στο σύνολο έχεις χάσει μέχρι τώρα γιατί έχω χάσει το μέτρημα😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νάνσυ!

      Καταλαβαίνω απόλυτα την φάση που περνάς! Και εγώ για πολύ καιρό ξεκινούσα προσπάθεια το πρωί, και το απόγευμα έτρωγα ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε! Αφού πέρασαν πολλές μέρες έτσι, κατάλαβα ότι δεν ήμουν έτοιμη ακόμα ν' αρχίσω μια σωστή προσπάθεια. Αυτό που έκανα ήταν να δώσω στον εαυτό μου κάποιο καιρό να χαλαρώσει... έκανα ένα διάλειμμα από κάθε είδους προσπάθεια σχετικά με την διατροφή! Σκέφτηκα: "Όποτε το θελήσω να προσπαθήσω, θα τα καταφέρω! Προς το παρόν δεν είμαι έτοιμη και έτσι σταματάω για την ώρα κάθε προσπάθεια, αφού θα είναι άδικος κόπος."

      Πέρασαν μερικοί μήνες με αρκετά υπερφαγικά, όμως όλο αυτό το διάστημα η ιδέα της ποιοτικής διατροφής δουλευόταν μέσα μου. Και στις 31 Ιουλίου 2014 είπα "Τέλος! Αύριο Ξεκινάω!" Και 1η Αυγούστου όντως ξεκίνησα! Και ήταν ημέρα Τρίτη! (Όχι Δευτέρα!)
      Τότε ήμουν πραγματικά έτοιμη!

      Μ' αρέσει που ακούγεσαι αποφασισμένη!
      Αν όμως δεις ότι τα καθημερινά υπερφαγικά συνεχίζονται, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα από την προσπάθεια, μέχρι να νιώσεις έτοιμη και περισσότερο αποφασισμένη.
      Αν τελικά ξεκινήσεις σήμερα (που πραγματικά στο εύχομαι), θα σε συμβούλευα να μην φτάσεις στο σημείο να νιώσεις πείνα! Τρώγε καλά, αλλά ποιοτικές τροφές! Μπορείς αν θέλεις για σνακ, να φας και αρκετή ποσότητα από ποιοτικές τροφές που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (όπως καρπούζι, αγγούρια, κλπ), ώστε να νιώσεις καλά χορτασμένη!

      Αν βέβαια νιώσεις συναισθηματική πείνα (έγραψα και μια ανάρτηση σήμερα για το πώς θα την αναγνωρίσεις!), τότε χρειάζεται να ψάξεις μέσα σου τί είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ανασφαλής και σου δημιουργεί την τάση για υπερφαγικό.

      Αν έχεις στο σπίτι παχυντικά και μη-ποιοτικά τρόφιμα, θα σου πρότεινα να τα χαρίσεις σε κάποιον άλλο... αν τ' αφήνουμε μέσα στο σπίτι μας, ειδικά τον πρώτο καιρό της προσπάθειας, είναι σαν να σαμποτάρουμε τον ίδιο μας τον εαυτό!

      Ελπίζω να βοήθησα... ό,τι απορία έχεις, θα χαρώ να την συζητήσουμε!

      Όσο για τα κιλά που έχω χάσει...
      1η Αυγούστου 2014 ξεκίνησα 134,5 κιλά.
      Την Τετάρτη αυτή (15/7/2015) ήμουν 81,7 κιλά.
      Συνολικά έχω χάσει 52,8 κιλά (μέχρι στιγμής)!

      :-)

      Διαγραφή
  4. Ένταξη ανατριαχιασα και μόνο που διάβασα τον αριθμό των κιλών που έχεις χάσει.Το μπράβο είναι λίγο.Φαντάζομαι τι θα σου λένε φίλοι και γνωστοί που σε βλέπουν ύστερα από καιρό.Τα έχω πάει καλά μέχρι τώρα και όντως νοιωθω διαφορετικά αυτή τη φορά.Σαν όντως να έχει έρθει και ή δική μου ή ώρα να το πάρω σοβαρά.Το πιστεύεις ότι έχω ειλικρινά μπουχτισει με όλα αυτά που καταβρόχθιζω.Ούτε καν το απολάμβανω πια.Μόνο εσύ μπορείς να με βοηθήσει κοπελιά☺.Έχω μερικές άλλες απορίες αλλά ήθελα να σε ρωτησω μήπως υπάρχει κάποιο e mail ή Facebook για να είναι οι συζητήσεις μας πιο private;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Νάνσυ μου!

      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Όντως φίλοι και γνωστοί δεν με αναγνωρίζουν!
      Κάποιοι δεν πιστεύουν ότι έχασα τα κιλά μόνο με διατροφή, νομίζουν ότι έκανα επέμβαση! :-D

      Χαίρομαι που νιώθεις διαφορετικά αυτήν την φορά!
      Ειλικρινά σου εύχομαι καλή επιτυχία και να πετύχεις όλους τους στόχους σου!
      Κι εγώ το είχα νιώσει αυτό το συναίσθημα ότι έχω μπουχτίσει με αυτά που καταβρόχθιζα... το είχα νιώσει πολλές φορές, αλλά το ένιωθα πολύ έντονα τις ημέρες πριν ξεκινήσω αυτήν την προσπάθεια.

      Το e-mail μου είναι: imerologio.diatrofis@gmail.com
      Είχα φτιάξει και facebook παλαιότερα, αλλά δεν ασχολήθηκα. Λέω ν' αρχίσω ν' ασχολούμαι και μ' αυτό...

      ;-)

      Διαγραφή