Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Τ' ομολογώ: έκανα υπερφαγικά.

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα είναι η 5η ημέρα που δεν καταγράφω το τί τρώω.
Δυστυχώς τις τελευταίες 3 ημέρες (Τετάρτη, Πέμπτη και σήμερα) τρώω πολύ. Τόσο, που μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι κάνω κανονικά υπερφαγικά επεισόδια. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν έχω χαλάσει την ποιότητα αυτών που τρώω. Τρώω ποιοτικά μεν, σε πολύ μεγάλες ποσότητες δε. Και αισθάνομαι φουσκωμένη, σαν να έχω πάρει 3 κιλά σε 3 μέρες!

Γνωρίζω τις αιτίες που με οδηγούν σε αυτήν την λάθος συμπεριφορά. Είναι το γεγονός ότι δεν έχω κάποια δουλειά ή έστω κάποια δραστηριότητα ώστε ν' απασχολούμαι μέσα στην μέρα, και γενικά έχω πολλές ανασφάλειες σχετικά με το τί θα κάνω στην ζωή μου. Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να τα διαχειριστώ όλα αυτά και καταφεύγω σ' αυτό που ξέρω από παλιά: το φαγητό. Ευτυχώς πλέον δεν είναι οι ανθυγιεινές τροφές του παρελθόντος, όμως και η υπερβολικές ποσότητες υγιεινών τροφίμων καταλήγουν να μην είναι υγιεινές.

Μεγάλες ποσότητες φαγητού τρώω εδώ και αρκετούς μήνες. Και έχω την αίσθηση ότι χρονικά αυτή η συμπεριφορά ξεκινάει λίγο μετά που έληξε η σύμβασή μου στην τελευταία δουλειά που εργαζόμουν (πριν μερικούς μήνες δηλαδή). Όσο περνούσε ο καιρός, οι ποσότητες σιγά-σιγά αυξάνονταν. Με βοηθούσε όμως η καταγραφή στο να μην ξεφεύγω υπερβολικά. Αυτές τις μέρες που διέκοψα τις καταγραφές, ξέφυγα τελείως. Ίσως και να ήταν χρήσιμο που σταμάτησα προσωρινά να καταγράφω, γιατί έτσι συνειδητοποίησα πολύ καλύτερα ότι το πρόβλημα της συναισθηματικής υπερφαγίας είναι εδώ και μου χαμογελάει χαιρέκακα, σαν να μου λέει "Εγώ νίκησα τελικά.".

Δεν νίκησε όμως αυτή! Κέρδισε λίγο έδαφος, αλλά τελική νικήτρια θα είμαι εγώ! Τέλος!
Δεν το βάζω κάτω! Το ξέρω ότι θα τα καταφέρω και θα ελευθερωθώ για πάντα από την συναισθηματική υπερφαγία! Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο!
Χρειάζεται μόνο να βρω την προσωρινά χαμένη πίστη στον εαυτό μου και να διαχειριστώ καλύτερα τις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρω!

Θα τα ξαναπούμε σύντομα!

:-)

6 σχόλια:

  1. Το ιδιο επαθα και εγω. Για να αρχισω να εχω κατι να κανω, πλεον τα δημοσια ΙΕΚ ειναι δωρεαν. Δεν ξερω αν εχεις ηδη καποιο χαρτι ή κατι, αλλά εαν δεν θα εχεις υποχρεωσεις για κανα 6μηνο, θα ελεγα να δεις για καποιο κοντα σου, απλα για να βγεις απο το σπιτι και να'χεις ενα προγραμμα.
    Τσαμπα ειναι, με καρτα ανεργιας μπαινεις τσαμπα στα ΜΜΜ.
    Δεν ειναι αναγκη να κανεις και τα 4 εξαμηνα, απλα κανε το 1, για οσο αισθανεσαι οτι σε βολευει, και βλεποντας και κανοντας.

    Θα γνωρισεις κοσμο και μπορει να μαθεις κατι παραπανω. Δε χανεις κατι ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Ειλικρινά σ' ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου και την συμβουλή σου!
      Έχεις απόλυτο δίκιο ότι χρειάζομαι να βγω απ' το σπίτι και ν' αποκτήσω ένα πρόγραμμα μέχρι να βρω μια δουλειά! Καλή η ιδέα σου για ένα δημόσιο ΙΕΚ, όμως απ' ό,τι έχω δει, έχουν λήξει οι προθεσμίες γι' αυτά, δυστυχώς. Έπρεπε να το είχα ψάξει νωρίτερα.
      Δεν απελπίζομαι όμως, κάτι θα βρω!
      Και πάλι, σ' ευχαριστώ!!
      :-)

      Διαγραφή
  2. Κάτι παρόμοιο θα σου έλεγα και εγώ με τον αποπάνω!Δεν ξέρω τι δουλειά/χαρτί/εμπειρία έχεις αλλά αναλογα με το τι έιναι αυτο και τι θα ήθελες να κάνεις μπορείς να δώσεις χρόνο τώρα που τον έχεις στο να μάθεις πχ καινούρια πράγματα/ Να βελτιώσεις τις γνώσεις σου σε κάτι/ Ξένες γλώσσες κτλ. Υπάρχουν πλατφορμες/ βιβλία κτλ που μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν.Αν εκεί που μένεις υπάρχει κάποια βιβλιοθήκη μπορείς να δουλεύεις και από κει ώστε να μην είσαι πολύ στο σπίτι και να τρως. Και επίσης εκμεταλλέυσου κάτι που έχεις τώρα και δεν θα έχεις όταν θα έχεις δουλειά! άπλετο χρόνο να βρεις τι έιναι αυτό που σ αρέσει σε δουλειά αλλά και να ανακαλύψεις κανούρια πράγματα!άλλες ιδέες είναι κάποιος σύλλογος στην περιοχή σου (πολιτιστικός/ ορειβατικός) , εθελοντισμός και πολλά πολλά άλλα!Αν εκεί είναι το πρόβλημα τότε πειραματίσου και μάθε τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις γιατί τώρα ίσως είναι η ευκαιρία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Πραγματικά σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου!
      Έχεις απόλυτο δίκιο! Χρειάζεται να εκμεταλλευτώ τον άπλετο χρόνο που έχω τώρα, γιατί όταν με το καλό πιάσω κάποια δουλειά δεν θα τον έχω.
      Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μου προτείνεις! Θα το ψάξω!
      Και πάλι, σ' ευχαριστώ!
      :-)

      Διαγραφή
  3. Συνεχισε ελενη μου μη χανεις το κουραγιο σου εισαι δυνατη και θα τα καταφερεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζένια μου σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτό το όμορφο και ενθαρρυντικό μήνυμά σου! Μου δίνεις δύναμη! Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή