Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα έφαγα...

πρωί -> 3 ακτινίδια, (1 ώρα μετά: ) 15 γρ ηλιόσπορους, 15 γρ κολοκυθόσπορους, 20 γρ φυστίκια Βραζιλίας.



νωρίς το μεσημέρι -> 1 τσαμπί σταφύλι.


αργά το μεσημέρι -> 4 καρότα ωμά, 1 μεγάλο αγγούρι.


νωρίς το απόγευμα -> 12 κολοκυθάκια και 4 καρότα στον ατμό, 3 αυγά βραστά.




βράδυ -> 4 σύκα, 1 πιάτο γιαούρτι (πρόβειο, πλήρες) με 1 κ.σ. μέλι.




Καληνύχτα!

:-)

4 σχόλια:

  1. Μπράβο Ελένη!!!Μείωσες κ τις ποσότητες όπως βλέπω..θα ήθελα να σε ρωτήσω αν πίνεις αφεψήματα μέσα στην ημέρα,καφέ,τσάι,κτλ.κ αν ναι τι γλυκαντικό βάζεις?ευχαριστώ
    κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κατερίνα!

      Προσπαθώ να μειώσω τις ποσότητες, αφού τις τελευταίες μέρες δεν έχω αυξημένες ενεργειακές ανάγκες. Όμως και πάλι, έχω την αίσθηση ότι τρώω παραπάνω απ' αυτό που χρειάζομαι.

      Όσο για τα αφεψήματα...
      ...καφέ δεν πίνω, ποτέ δεν έπινα συστηματικά. Παλαιότερα έπινα 1 καφέ (συνήθως ελληνικό) 1 φορά την βδομάδα περίπου όταν έβγαινα έξω με φίλες. Όμως λίγο καιρό αφότου ξεκίνησα την ποιοτική διατροφή, παρατήρησα ότι λίγο μετά που πίνω καφέ, έχω ενόχληση στο στομάχι. Ενδιαφέρον, αν σκεφτείς ότι παλαιότερα δεν μ' ενοχλούσε καθόλου. Έβγαλα το συμπέρασμα ότι ο καφές δεν κάνει καλό στον οργανισμό μου και έτσι τον έκοψα τελείως.
      Τσάι πίνω όταν βγαίνω έξω, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο που θα μπορούσα να πιω!! Όλα έχουν πολλή ζάχαρη! Πάντως όταν το πίνω, το πίνω πάντα σκέτο και το 'φχαριστιέμαι! Γλυκαντικό δεν βάζω γιατί τα θεωρώ επικίνδυνα τα γλυκαντικά. Επίσης όσες φορές έχω δοκιμάσει τσάι ή γλυκό με γλυκαντικό μου φάνηκε πολύ γλυκό και με λίγωσε. Ούτε μέλι βάζω στο τσάι, γιατί η υψηλή θερμοκρασία που έχει το τσάι καταστρέφει σχεδόν όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του μελιού και αφήνει μόνο άχρηστες θερμίδες!
      Τώρα που μπαίνει ο χειμώνας σιγά-σιγά λέω ν' αρχίσω να πίνω τσάι με βότανα πιο συχνά. Πάντα όμως σκέτα.

      Αυτά!
      Βέβαια πάντα αυτά που κάνω εγώ αφορούν τον δικό μου οργανισμό. Εσύ χρειάζεται ν' ανακαλύψεις τί κάνει καλό και τί λειτουργεί στον δικό σου οργανισμό.
      (Όσο για τα γλυκαντικά, δεν είμαι και σίγουρη ότι είναι επικίνδυνα, δεν το έχω ψάξει ενδελεχώς! Απλά από τα λίγα που έχω διαβάσει έχω την αίσθηση ότι είναι επικίνδυνα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν τα έχω στην διατροφή μου είναι επειδή με λιγώνουν.)
      :-)

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα Ελενη!
    Θα ηθελα κι εγω, φιλικα παντα, να επισημανω 2-3 πραγματακια :))

    1. Προσπαθησε να κανεις 5 γευματα τη μερα (3 κυρια με κυριως συσταστικο την πρωτεϊνη, ενα δεκατιανο κ ενα απογευματινο) π.χ, ξεκινα τη μερα σου με γιαουρτι, αυγα βραστα, ομελετα, λαχανικα, τονοσαλατα ή οποιον αλλον συνδιασμο σου αρεσει. Για 10τιανο φαε 1-2 φρουτακια. Τα μεσημεριανα σου κατα 99% ειναι σουπερ! Απογευματινο φαε λιγους ξηρους καρπους, το μελι σου (αλλα οχι καθημερινα), λιγα αποξηραμενα φρουτα, ενα γιαουρτακι κλπ. Και για βραδυ προσπαθησε να κρατηθεις μακρια απο υδατανθρακες! Ετσι θα εχεις τη δυνατοτητα, τουλαχιστον για το μεσημεριανο σου, να προσθεσεις 1 φετα μαυρο ψωμι, λιγο καστανο ρυζι ή ζυμαρικα ολικης ωστε να χορταινεις πληρως!

    2. Λες οτι το μυαλο σου περιστρεφεται γυρω απο το φαγητο, κατι το οποιο βρισκω απολυτως φυσιολογικο. Οταν ειμαστε σε διαδικασια απωλειας κιλων, οτι διαιτα κι αν κανουμε, ακομα κι αν την εχουμε ονομασει ποιοτικη διατροφη, η λεξη "διαιτα" μενει παντα στο υποσυνειδητο μας! Οποτε νομιζω ειναι φυσιολογικο το μυαλο να σκεφτεται το βραδυνο οταν ακομα τρωμε για μεσημερι!

    3. Το οτι τρως λαιμαργα. Μεγα λαθος, δεν αφηνεις περιθωρειο στον εαυτο σου να σου πει ''χορτασα''. Τρωγε πιο αργα και πιο μικρες μπουκιες. Ετσι θα βρεις το σημειο του κορεσμου σου και θα δεις που σταματαει η οργανικη πεινα και αρχιζει η συναισθηματικη.

    Τελος, εισαι 1+ χρονο σ'αυτο το μοτιβο διατροφης, που σημαινει οτι ο οργανισμος σου εχει προσαρμοστει πληρως και το εχει συνηθισει. Εαν κρατησεις τις μεριδες σου ως εχουν, δεν θα βαλεις- οπως εχεις επισημανει- αλλα ουτε θα χασεις. Αν μειωσεις τις μεριδες σου θα συνεχισεις να χανεις ενω εαν τις αυξησεις επομενο ειναι να βαλεις.
    Οι μεριδες σου ως εχουν σημερα, ειναι και ποσοτικα και ποιοτικα ειδανικες για ενα ατομο με πολη εντονη και καθημερινη αθλητικη δραστηριοτητα :)

    Σου ευχομαι ολοψυχα καλη συνεχεια και καλη επιτυχια στην "αναζητηση" σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Ειλικρινά σ' ευχαριστώ για όλες τις χρήσιμες συμβουλές σου!
      Έχεις δίκιο σ' αυτά που μου γράφεις.
      Η μόνη (μικρή) διαφωνία είναι ότι δεν θεωρώ ότι χρειάζομαι να εντάξω ψωμί, ρύζι ή ζυμαρικά (έστω και ολικής) στο μεσημεριανό μου. Μια χαρά με χορταίνουν αυτά που τρώω. Επίσης δεν πιστεύω ότι είναι κακό να τρώμε υδατάνθρακες για βραδινό.
      Οι μερίδες μου δεν ήταν έτσι όλο αυτόν τον χρόνο. Τους τελευταίους μήνες τρώω τουλάχιστον τριπλάσια ποσότητα από αυτήν που έτρωγα τους πρώτους μήνες της διατροφής. Χρειάζεται να βρω μια ισορροπία!
      Και πάλι σ' ευχαριστώ!
      Ό,τι άλλο θα ήθελες να με συμβουλεύσεις, με χαρά θα το ακούσω!
      :-)

      Διαγραφή