Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Καλημέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα έφαγα...

πρωί -> 1 γεμάτο πιάτο γιαούρτι (πρόβειο, πλήρες) με: 1 κ.σ. μέλι, 2 σύκα, 1 κ.σ. ηλιόσπορους, 1 κ.σ. κολοκυθόσπορους, (μετά από λίγο: ) 2 κ.σ. φυστίκια Αιγίνης (αλεσμένα) με σχεδόν 1 κ.γλ. μέλι.



μεσημέρι -> 1 πιάτο χωριάτικη σαλάτα, συνολικά μισό πιάτο μυζήθρα, συνολικά 1 γεμάτο πιάτο αρακά κοκκινιστό με καρότα και λίγη κίτρινη πιπεριά.




απόγευμα -> 2 ακτινίδια.


βράδυ -> 5 αγγουράκια, 2 αυγά βραστά.




Το πρωινό μου ήταν σούπερ-ντούπερ! Μου έφτιαξε πραγματικά την διάθεση και με γέμισε ενέργεια!
Το μεσημέρι έφαγα πολύ μυζήθρα γιατί ήταν παραγωγής του παππού μου και ήταν τέλεια! Δυστυχώς δεν έχω την ευκαιρία να την απολαμβάνω συχνά, και όταν την βρίσκω την "τσακίζω"! :-D
Εδώ και λίγο καιρό, παρατηρώ κάτι το πρωτοφανές (για τα δικά μου, παλαιότερα δεδομένα): μπορώ και καταλαβαίνω την ελαφριά γλύκα των αγγουριών! Μου κάνει πολύ εντύπωση! Παλαιότερα τ' αγγούρια μου φαίνονταν τελείως άνοστα και αδιάφορα. Πλέον μου αρέσουν πάρα πολύ και καταλαβαίνω πλήρως την υπέροχη γεύση τους και την ελαφριά τους γλύκα! (Τ' αγγούρια έχουν γλυκαιμικό δείκτη. Μπορεί να είναι πολύ μικρός, αλλά έχουν. Συνεπώς έχουν και μια ελαφριά, γλυκιά γεύση. Αυτήν δεν μπορούσα με τίποτα να την καταλάβω παλαιότερα, γιατί έτρωγα συνέχεια γλυκά με ζάχαρη, που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, και οι γευστικοί μου κάλυκες δεν μπορούσαν ν' ανιχνεύσουν την πολύ μικρότερη γλύκα των αγγουριών.)
Χαίρομαι πάρα πολύ, καθώς έχοντας βγάλει από την διατροφή μου τροφές άχρηστες και επικίνδυνες, μπορώ και αισθάνομαι πλήρως πια τις υπέροχες γεύσεις των ποιοτικών τροφίμων!
Είμαι πολύ ευγνώμων γι' αυτό!

Να είμαστε όλοι καλά και να βάζουμε στην διατροφή μας όσο μπορούμε περισσότερα ποιοτικά τρόφιμα!

Καλημέρα!

:-)


2 σχόλια:

  1. μην ξεχνάς όμως ότι τα αγγούρια είναι εκτός εποχής αυτό τον καιρό. αυτό σημαίνει φούλ φάρμακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Έχεις δίκιο ότι είναι εκτός εποχής.
      Γενικά προτιμώ λαχανικά και φρούτα εποχής, όμως στ' αγγούρια κάνω μια μικρή εξαίρεση, γιατί μου αρέσουν πολύ! Θα τα φάω για λίγο καιρό ακόμα, και μετά του χρόνου πάλι να 'μαστε καλά!
      Όσον αφορά τα φυτοφάρμακα, έχουν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, είτε είναι εντός, είτε εκτός εποχής. Τα μόνα που είναι καθαρά είναι αυτά που φυτεύουμε μόνοι μας, ή που αγοράζουμε από ανθρώπους που ξέρουμε καλά και δεν βάζουν φάρμακα. Οπότε δεν γλιτώνουμε, ούτως ή άλλως!
      :-)

      Διαγραφή