Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο και καλό μήνα!

Σήμερις έφαγα...

νωρίς το πρωί -> 1 πιάτο γιαούρτι, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. κολοκυθόσπορους, 2 κ.σ. ηλιόσπορους, 1 κ.σ. σταφίδες.


αργά το πρωί -> 2 νεκταρίνια, (1 ώρα μετά: ) 1 κυδώνι (κομμένο σε κομματάκια και βρασμένο με κανέλα και γαρύφαλλο) με 1 κ.γλ. μέλι.



μεσημέρι -> 3 μεγάλα αγγούρια, 1 ντομάτα, 2 πιάτα φακές κοκκινιστές (με κόκκινη πιπεριά και λίγο καρότο).




νωρίς το βράδυ -> 1 ντομάτα, 1 μικρό αγγούρι, μερικά κομμάτια κίτρινο τυρί, 5 σύκα, 1 πιάτο γιαούρτι (πρόβειο, πλήρες), 1 κ.σ. μέλι.





Σήμερα προσπάθησα να φτιάξω "μαρμελάδα" κυδώνι χωρίς ζάχαρη. Δεν ξέρω τί φταίει, πάντως πάλι έκανα βλακεία... μου έπεσε πολύ λεμόνι και βγήκε ξινό. (Ίσως φταίει ο Ερμής που είναι ανάδρομος... δεν εξηγούνται αλλιώς τα τόσα λάθη μου στο μαγείρεμα αυτές τις μέρες!) Πάντως έφαγα μια ποσότητα με λίγο μέλι... όχι τίποτ' άλλο, να τιμήσω τουλάχιστον τον κόπο που έκανα! :-p

Οι φακές στο μεσημεριανό μου άρεσαν πάρα πολύ (βγήκαν τέλειες ίσως επειδή δεν τις έφτιαξα εγώ! :-p ) και έτσι έφαγα μεγάλη ποσότητα (2 πιάτα), αλλά τις ευχαριστήθηκα!

Καληνύχτα!

:-)

4 σχόλια:

  1. Χαχαχα! Γελάω με το δράμα σου! Κ μένα μου συμβαίνει καμιά φορά να έχω στην μαγειρική συνεχόμενες αποτυχίες. Την πρωτη φορα που έκανα μαρμελάδα μου βγήκε τέλεια κ μετά τις επόμενες δύο αραιή σαν χυμός. Μπορεί να φταίει κ το κυδώνι να μην ήταν αρκετά ώριμο. Κεγώ δν τα καταφέρνω πάντα. Συνήθως προτιμώ να κάνω φαγητά κατσαρόλας που τα ρίχνω όλα μέσα κ απλά περιμένω να γινουν. όμως μέσα από τα πειράματα βρίσκει κανεις ποικιλία. Οπότε συνέχισε να παίζεις.
    Μαντάμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως μπορεί τα κυδώνια να ήταν άγουρα...
      Πάντως πιστεύω για όλα φταίει ο ανάδρομος Ερμής! :-p
      Εγώ πάντως πολλές φορές αποτυγχάνω και στα απλά φαγητά κατσαρόλας που τα βάζω όλα μέσα όπως λες... την μία θα μου πέσει πολύ αλάτι, την άλλη θα μου βγει ανάλατο, μπορεί να μου πέσει πολύ πιπέρι, μπορεί το ένα υλικό να είναι έτοιμο να λιώσει και το άλλο να είναι ακόμα άψητο! Ό,τι μπορεί να πάει στραβά στο μαγείρεμα το έχω πάθει!!
      :-p

      Διαγραφή
  2. πως το κάνεις το κυδώνι βραστό με κανέλα; θα μπορούσα ίσως να κάνω και το μήλο έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να μάθεις πώς μαγειρεύω κάτι;
      Διακινδυνεύεις...
      1ον) να χαραμίσεις άδικα τα υλικά που θ' αγοράσεις!
      2ον) να σπαταλήσεις τον χρόνο που θ' αφιερώσεις για να το φτιάξεις!
      3ον) να με "μισήσεις" για τις άχρηστες πληροφορίες που δίνω!
      :-D
      Είσαι γενναία!
      Λοιπόν, έκοψα τα κυδώνια (ή τα μήλα, το ίδιο είναι) σε κυβάκια και τα έβαλα σε κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσουν. Πρόσθεσα 1 ξύλο κανέλα και μερικά γαρύφαλλα. Επίσης πρόσθεσα λεμόνι, αλλά δεν θα στο συνιστούσα! Άλλωστε το λεμόνι χρησιμεύει μόνο αν θέλεις να το αποθηκεύσεις μετά, κάτι που δεν είναι εφικτό από την στιγμή που δεν βάζουμε ζάχαρη (το κύριο συντηρητικό δηλαδή).
      Ε, μετά από λίγη ώρα που θα έχει εξατμιστεί το περισσότερο νερό, κατέβασα την κατσαρόλα. Μπορεί να την κατέβασα νωρίς και να χρειαζόταν κι άλλο μαγείρεμα, δηλαδή να χρειαζόταν να έβαζα κι άλλο νερό. Δεν ξέρω! Δεν έχω ξανακάνει "μαρμελάδα" χωρίς ζάχαρη!
      Πάντως πιστεύω ότι πιο νόστιμο θα έβγαινε το μήλο ψητό στον φούρνο με κανέλα και γαρύφαλλο και μετά το ψήσιμο, από πάνω, να έβαζες και λίγο μέλι. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως!
      Καλή επιτυχία ό,τι αποφασίσεις να κάνεις!
      ;-)

      Διαγραφή