Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερις έφαγα...

νωρίς το πρωί -> 1 πιάτο γιαούρτι, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. σταφίδες, 2 κ.σ. βρώμη.


αργά το πρωί -> 1 χούφτα αμύγδαλα ωμά.


αργά το μεσημέρι -> 1 πιάτο χόρτα (βλήτα) βραστά, 8 κολοκυθάκια βραστά, 4 αυγά βραστά.




βράδυ -> 1 πιάτο χόρτα (βλήτα) βραστά, 3 κομμάτια τυρί γραβιέρα.


Καληνύχτα!

:-)

8 σχόλια:

  1. Κακή διατροφή (πείνας) σήμερα...
    Ένα σωστό πρωινό και 2 μεγάλα ενδιάμεσα γεύματα. Τα κυρίως γεύματα που είναι;
    Θα ήταν καλύτερα να έτρωγες ότι χτες!

    Βαθμολογία 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Σήμερις δεν είχα αυξημένες ενεργειακές ανάγκες γιατί καθόμουν σχεδόν όλη μέρα και νωρίς το απόγευμα κοιμήθηκα για 3 ώρες!
      Άρα είναι μια χαρά αυτά που έφαγα πιστεύω!
      Άλλωστε δεν πείνασα καθόλου! Μάλιστα μετά το μεσημεριανό ένιωθα πραγματικό φούσκωμα στο στομάχι μου για μισή ώρα (σαν να χα φάει πολλά μακαρόνια).
      (Όσο για τις θερμίδες, λάβε υπ' όψιν σου και το μπόλικο λάδι με το οποίο έλουσα το μεσημεριανό και το βραδινό μου!)

      Το 4 είναι πολύ αυστηρό! Βάλε κατιτίς παραπάνω!!!
      :-p

      Διαγραφή
    2. καλά δεν είναι όλα θέμα θερμίδων! Ίσα ίσα, είναι ίσως και το τελευταίο που παίζει ρόλο! Καλύτερα 2000 kcal και ποιοτικές, παρά 1500 από αηδίες! Μπορείς να παίρνεις 1500 ημερισίως από 1 πιτόγυρο και 2 σοκολάτες, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο !
      Το φούσκωμα προκλήθηκε από τα χόρτα και τα κολοκυθάκια, όχι από την μεγάλη ποσότητα ή τη θερμιδική κάλυψη... Αυτό κάνει η υπερβολική φυτική ίνα, ειδικά όταν είναι χόρτα, μπρόκολα, παντζάρια, κουνουπίδια, λάχανα βραστά κλπ. Πάντα βέβαια ανάλογα στον άνθρωπο. Άλλοι δεν έχουν φουσκώματα.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα!
    Έχεις απόοοολυτο δίκιο ότι οι θερμίδες δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο και ότι πάνω απ' όλα είναι η ποιότητα! Αυτό ισχύει 100%!
    Με ενθουσιάζει όταν χορταίνω πολύ από τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες!
    Κι ας νιώσω φουσκωμένη μετά... είναι ένα φούσκωμα που με γεμίζει ενέργεια και δεν με "ρίχνει" όπως το φούσκωμα που νιώθουμε από τις επεξεργασμένες αμυλούχες τροφές (ψωμιά, σφολιάτες κλπ).
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κάνεις, και οι φυτικές ίνες είναι ότι καλύτερο. Μόνο μία παρατήρηση θα σου κάνω (έχω 3-4 ενστάσεις σχετικά με τη διατροφή σου, αλλά η μία είναι σημαντική, ιατρικά). Καλές οι φυτικές ίνες, καλά τα φρούτα, αλλά η καθημερινή πρόσληψη ζάχαρης είναι μεγάλη και καλό θα ήταν να τη μειώσεις. Βλέπω που γράφεις ''ο οργανισμός μου αυτό έχει ανάγκη, τρώω αυτό που χρειάζομαι '' κλπ. Αλλά χρειάζεται ταυτόχρονα και μέτρο. Είτε ο οργανισμός σου ζητάει 20 φρούτα τη μέρα, είτε εσύ, θέλει μέτρο.
    Όπως θα κατάλαβες δε μιλάω συγκεκριμένα για σήμερα, αναφέρομαι γενικά σε κάτι μέρες με 4-5 ροδάκινα και 6-8 βερύκοκα πχ.
    Η κατανάλωσή σου φρούτων θεωρείται νορμάλ μόνο σε περίπτωση που έχεις κάποια διαταραχή σακχάρου-ινσουλίνης-γλυκόζης κλπ, αλλά και πάλι, μόνο δικαιολογείται, δεν θεωρείται μέσο αντιμετώπισης του προβλήματος.
    Αν δεν έχεις κανένα πρόβλημα, που στο εύχομαι, και δε θες να αποκτήσεις, καλύτερα να μειώσεις τα φρούτα, ή αν σου είναι τόσο ακατόρθωτο πια, προτίμησε εκείνα με χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης. (λάιμ, βατόμουρα, μύρτιλλα, παπάγια, γκρέιπφρουτ, φράουλες)
    Φιλικά πάντα! Εύχομαι καλή επιτυχία στη διατροφή σου και καλές κατηφόρες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Δέχομαι πάντα τις συμβουλές με χαρά!
      Και εκτιμώ πολύ τον χρόνο που αφιέρωσες για να με βοηθήσεις!

      Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν πιστεύω ότι ξεφεύγω στην ποσότητα των φρούτων. Δεν τρώω γαβάθες από φρούτα! Και επίσης δεν τα τρώω μαζεμένα ώστε ν' ανεβαίνει απότομα η γλυκόζη στο αίμα! Τα τρώω με διαφορά ωρών το ένα από το άλλο συνήθως. Και γι' αυτό το λόγο, αλλά και επειδή τα φρούτα έχουν αρκετές φυτικές ίνες, η ισορροπία της γλυκόζης πιστεύω ότι δεν διαταράσσεται.

      Όσο για το ζάχαρο...
      Όταν είχα φτάσει τα 140 κιλά πριν 2-3 χρόνια είχα κάνει καμπύλη ζαχάρου και έδειξε ότι έχω προδιάθεση. Λογικό, αφού τότε κατανάλωνα απίστευτες ποσότητες από σοκολάτες και ψωμοειδή και σχεδόν καθόλου φυτικές ίνες.
      Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, αφού έκλεισα 6 μήνες ποιοτικής διατροφής (με αρκετά φρούτα πάντα), και ενώ τους 3 τελευταίους μήνες συνέχιζα να τρώω αρκετά φρούτα (και μάλιστα έτρωγα κάθε μέρα σχεδόν και μπανάνα και πορτοκάλια, που είναι φρούτα με αρκετή ζάχαρη), έκανα εξετάσεις αίματος. Έλεγξα την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, που είναι δείκτης του πώς κυμάνθηκε η γλυκόζη στο αίμα μου τους 3 τελευταίους μήνες, και ήταν φυσιολογικότατη!

      Οπότε θα συνεχίσω να τρώω φρούτα όπως και τώρα (άλλωστε το καλοκαίρι είναι πραγματικά αμαρτία να μην τρώμε αρκετά φρούτα, που υπάρχουν τόσα πολλά και νόστιμα διαθέσιμα!). Σε λίγους μήνες θα ξανακάνω εξετάσεις αίματος... αν δω κάτι το ανησυχητικό, θα αναθεωρήσω την σχέση μου με τα φρούτα... Προς το παρόν όμως, έχουμε σχέση έρωτα και πάθους!!! :-p

      Θα χαρώ ειλικρινά να μοιραστείς μαζί μου και τις άλλες ενστάσεις που έχεις σχετικά με την διατροφή μου, γιατί μπορεί κάπου αλλού να κάνω όντως κάποιο λάθος και θα ήθελα να το διορθώσω!
      Να είσαι καλά! Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

      :-)

      Διαγραφή
  4. oι εξετάσεις αίματος δεν δείχνουν ποια είναι η επίδραση της ζάχαρης στον οργανισμό μας. Κάτι τέτοιο φαίνεται μόνο σε διαβητικό, αν μετρηθεί μέσα σε λίγες ώρες από την κατανάλωση αρκετής ζάχαρης. Αν ο καπνιστής περιμένει να δείξουν οι εξετάσεις του μειωμένο οξυγόνο, ο αλκοολικός να δει αυξημένες τρανσαμινάσες για να κόψει το ποτό κλπ, θα είχαμε πολύ περισσότερους νεκρούς... ;)
    Αλλά τέλος πάντων, δε θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη! Αν σου έχει πει κανένας ειδικός ότι τρως πάρα πολύ μέσα στη μέρα, όπως γράφεις συχνά, και ότι τρως λίγα φρούτα, πάω πάσο και περιθωριοποιώ το δικό μου πτυχίο! χαχαχα! :)
    Καλή φρουτοσυνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και πάλι!
      Δεν συμβουλεύομαι κανέναν ειδικό για την διατροφή μου. Ο μόνος σύμβουλός μου είναι ο εαυτός μου! Έχω διαβάσει πολλές πληροφορίες σχετικά με την διατροφή... άλλες με βοήθησαν, άλλες τις απέρριψα. Τελικός κριτής ήταν πάντα ο εαυτός μου.
      Πιστεύω ότι ο οργανισμός μας είναι σοφός! Πιστεύω ότι αν είμαστε νηφάλιοι από την συναισθηματική υπερφαγία, μπορούμε να αντιληφθούμε τις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού μας και να τις ικανοποιήσουμε!

      Όσον αφορά την επιστήμη της διαιτολογίας, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις. Δεν υπάρχει ένα πρότυπο διατροφής το οποίο να έχει αποδειχθεί ότι είναι το απολύτως σωστό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλωστε, αφού ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες!
      Ο δικός μου έχει ανάγκη από αρκετά φρούτα, γι' αυτό και του τα δίνω!
      Και ο τρόπος που του τα δίνω (σε μικρές ποσότητες κάθε φορά και όχι όλα μαζεμένα), βοηθάει στο να μεταβάλλεται ομαλά η γλυκόζη στο αίμα μου και να μην πεινάω!

      Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να είναι τα φρούτα επιβαρυντικά για τον οργανισμό μας όταν αποτελούσαν (μαζί με τα λαχανικά) την βάση της διατροφής του ανθρώπινου είδους από την αρχή της δημιουργίας του;

      Όπως και να 'χει, ο καθένας μας κάνει ό,τι κρίνει ότι είναι καλύτερο για τον εαυτό του. Εμείς κάνουμε τις επιλογές, εμείς θα έχουμε και τις συνέπειες αυτών...

      :-)

      Διαγραφή