Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα έφαγα...

νωρίς το πρωί -> 2 πορτοκάλια, 3 παστέλια, 50 γρ κάσιους, 140 γρ σύκα αποξηραμένα.





αργά το πρωί -> αρκετούς κολοκυθόσπορους, 1 ρόδι.



νωρίς το μεσημέρι -> 1 μήλο, 2 αχλάδια.



αργά το μεσημέρι -> 1 πιάτο σαλάτα ανάμικτη, 1 πιάτο με μπρόκολο και σπαράγγια στον ατμό και τόνο με σάλτσα λαχανικών.



απόγευμα -> 2 μπάρες, αρκετά σύκα αποξηραμένα, 300 γρ κάσιους.




αργά το βράδυ -> αρκετά σύκα αποξηραμένα, αρκετούς κολοκυθόσπορους.



Σήμερα ξύπνησα και σκέφτηκα: "Αύριο είναι Τετάρτη! Είναι το εβδομαδιαίο μου ζύγισμα! Δεν θα 'χει ενδιαφέρον να δω στην ζυγαριά και πάλι το "8" μπροστά; Για να το προσπαθήσω λοιπόν!" :-P
Πλάκα κάνω, φυσικά δεν σκέφτηκα αυτό... σκέφτηκα να φάω ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε στο σπίτι! Και αγόρασα κι άλλα και τα 'φαγα!
Παίζει όντως αύριο να δω και πάλι το "8" μπροστά... αλλά δεν πτοούμαι! Όλα γίνονται για καλό!
Συνεχάμε δυναμικά!

:-D

Σαν σήμερα, πέρυσι είχα φάει... Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 .

8 σχόλια:

  1. Γιατί αγόρασες κι άλλα ; Αυτοκαταστροφικό μου ακούγεται .

    Δε δοκιμάζεις να ξεκινάς την ημέρα με αυγά ;

    Επίσης, να δοκίμαζες σε ΚΆΘΕ γεύμα να είχες μια δόση γαλακτοκομικών . Φέτα, κίτρινο τυρί, αυγό, γάλα, γιαούρτι.

    Μεσημεριανό ημερήσιες εναλλαγές ψάρι (σούπα,φούρνος,τηγάνι-βραστο) , όσπρια , κόκκινο κρέας (μοσχάρι σπάλα,ελιά σε φέτες ή κιμά , συκώτι στο φουρνο ή σε τηγάνι βραστό, νουά), κοτόπουλο σούβλας ή φούρνου , γαλοπούλα , ψαρονέφρι . Σε συνδιασμούς με ένα μπρίκι ρύζι ή μακαρόνια ή βραστή/ψητή πατάτα και λαχανικά όπως δυό πάτους αγκινάρες, αρακά, φασόλια χάντρες. Λίγα από όλα αυτά. Συνδιασμοί.
    Και βραδυνό παρόμοιο σε μικρότερη ποσότητα.

    Επίσης, έχε σε βραδυνό και μεσημεριανό μια μικρή σαλάτα εποχής.

    Ψωμί σπιτικό. Ψάξε συνταγές και ξεκίνα να φτιάχνεις. Μια μικρή φέτα (15-25γρμ) σε κάθε γεύμα.

    Κάποια βράδια φτιάχνε τρεις κουταλιές τραχανά.

    Αν δε σε χορτάσει κι αυτή η διατροφή τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά.

    Θα έχεις μεν τις ανασφάλειές σου κι ότι άλλο αλλά η σκέψη σου δεν θα κατευθύνεται στο στομάχι.

    Μην μου πεις ότι βαριέσαι. Αγαθά κόποις κτώνται. Εγγυημένα πράματα. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Πάρτο απόφαση. Τέρμα τα έτοιμα. ΤΕΛΟΣ !

    Αν δεν το έχεις αντιληφθεί να στο πω εγώ καθαρά. Έκοψες το junk delivery και το γύρισες στο ακραίο clean "ετοιματζίδικο". Άλλαξε τα ρούχα του ο Μανολιός και τα βάλε αλλιώς.
    Έχεις πρόβλημα νοοτροπίας. Πάρτο απόφαση. Δεν πάει άλλο.
    Φτιάξουν δεν φτιάξουν τα ψυχολογικά η διατροφική σου νοοτροπία πρέπει να αλλάξει.

    Move it, move it !

    (Ταρακούνημα ζήτησες, ταρακούνημα πήρες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Γιατί να θέλω να σβήσω ένα τόσο βοηθητικό μήνυμα;
      Περιγράφεις με μοναδική ακρίβεια την διατροφική πραγματικότητά μου!

      Σταμάτησα να "την πέφτω" στις σκουπιδο-τροφές, και ξεκίνησα να "την πέφτω" στις υγιεινές, αλλά αρκετά θερμιδογόνες τροφές... ουσιαστικά είναι ακριβώς η ίδια συμπεριφορά! Και από πίσω κρύβεται και στις δύο περιπτώσεις η συναισθηματική υπερφαγία!

      Σίγουρα χρειάζεται -όπως λες- να σταματήσω να βαριέμαι και να φτιάχνω μόνη μου τα γεύματά μου. Τα έτοιμα, όσο υγιεινά κι αν είναι, είναι παγίδα στην οποία μπορώ εύκολα να πέσω μέσα το διάστημα αυτό που είμαι συναισθηματικά ευάλωτη.

      Φυσικά και ήταν αυτοκαταστροφικό το ότι αγόρασα κι άλλα αποξηραμένα. Και με οδήγησε σ' αυτήν την αγορά η συναισθηματική μου κατάσταση (ήμουν πλήρως χορτασμένη την ώρα που αποφάσιζα να ξαναγοράσω τις χθεσινές "εθιστικές μου ουσίες").

      Έχουν ενδιαφέρον οι διατροφικές σου προτάσεις. Τις βασικές (αναλόγως βέβαια και με τις προτιμήσεις μου) έχω την πρόθεση να τις υιοθετήσω! Ελπίζω να τα καταφέρω!
      Καλή ιδέα να ξεκινάω την μέρα με αυγά!

      Να μου γράφεις ό,τι θες, όποτε θες. Οι συμβουλές σου είναι πάντα χρήσιμες!

      :-)

      Διαγραφή
  2. σκληρό κειμενο το παραπάνω αλλά αληθινό - δυστυχώς! θεωρώ ότι ήταν αναμενόμενο όλο αυτό και σου είχα ξαναγράψει ότι κάτι δεν μου αρέσει στην διατροφή σου. για παράδειγμα σαλάτα μαρούλι + 3 αυγά για μεσημέρι και 2 πορτοκάλια για βραδυνό - που έτρωγες κάπως έτσι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα - , δεν ήταν φυσιολογική διατροφή. ψωμί απαραίτητα. κόψε ξηρους καρπους αφού δεν έχεις αυτοσυγκράτηση πλέον. χρειάζονται μακαρόνια και πατάτα για να ισορροπήσεις. νομίζω ότι ο οργανισμός σου ειχε πάθει σοκ με τόσο στερηση. φρούτα ΠΟΤΕ για βραδυνό. ΠΟΤΕ μετά τις 7 το απόγευμα θα ήταν το ιδανικό. ανεβάζουν το σάκχαρο. συμβουλέψου έναν διατροφολόγο. είναι κρίμα τόση προσπάθεια. το θέμα ειναι να μην γυρίσει ξανά το μυαλό. sorry για το μεγάλο κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και νοιώθω άσχημα για αυτό! Έχω σβήσει κάποια σχόλιά μου ακριβώς για αυτόν τον λόγο.
      Επειδή με προσωπικό μήνυμα μου ζήτησες σχολιασμό για αυτό σου έγραψα το παραπάνω.
      Δεν θα σε παρεξηγήσω αν το σβήσεις ή μου ζητήσεις να το σβήσω.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα (Ανώνυμε 11:04)!
      Κάθε άποψη είναι ευπρόσδεκτη!

      Έχεις δίκιο ότι χρειάζομαι ένα μέτρο στους ξηρούς καρπούς... αφού βλέπω ότι εύκολα ξεφεύγω, ίσως να προσπαθήσω να τους κόψω για ένα διάστημα, ή να παίρνω ξηρούς καρπούς με τους οποίους δεν ξεφεύγω (πχ ηλιόσπορους).

      Διαφωνώ ότι ο οργανισμός μου είχε στερηθεί. Το διάστημα που έτρωγα λίγο (βασικά τους 6 πρώτους μήνες μόνο) είχα πολλές αποθήκες λίπους στον οργανισμό μου, τις οποίες χρησιμοποιούσε το σώμα μου και έτσι δεν αισθανόμουν ούτε πείνα, ούτε στέρηση!

      Το ψωμί, τα μακαρόνια και το ρύζι δεν μου αρέσουν σαν τρόφιμα. Και μάλιστα αυτά ήταν τα κύρια τρόφιμα (μαζί με τα γλυκά) με τα οποία δεν είχα καθόλου μέτρο! Δεν θα τα ξαναβάλω λοιπόν στην διατροφή μου χωρίς να μου αρέσουν (πια) και με κίνδυνο ν' αρχίσω πάλι να ξεφεύγω μ' αυτά! Για την πατάτα να το συζητήσω, αν και πλέον την θεωρώ αδιάφορη σαν γεύση. Προτιμώ άλλες πηγές αμύλου (πχ παντζάρια, καρότα, μπρόκολο, κουνουπίδι, όσπρια). Αυτές τις πηγές αμύλου ευχαρίστως να τις έχω πιο συχνά στην διατροφή μου, αν αυτό θα με βοηθήσει να βρω μια ισορροπία!

      Επίσης πού βασίζεται η άποψη "ποτέ φρούτα στο βραδινό"? Τις περισσότερες μέρες έτρωγα φρούτα για βραδινό και κατάφερα και έχασα τόσα κιλά! Επίσης και τις 2 φορές που έκανα εξετάσεις αίματος το διάστημα που κάνω την διατροφή μου (μάλιστα η τελευταία εξέταση ήταν πριν λίγες μέρες), το ζάχαρό μου ήταν φυσιολογικότατο και ας τρώω φρούτα με το τσουβάλι κι ας τα τρώω και για βραδινό πολλές φορές!

      Μπορεί όλ' αυτά που με συμβουλεύεις να ταιριάζουν απόλυτα στον δικό σου οργανισμό και να θέλεις να τα μοιραστείς μαζί μου για να με βοηθήσουν. Σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτό, όμως ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός!

      Ό,τι άλλο θα ήθελες πάντως να με συμβουλεύσεις, με χαρά θα το ακούσω!

      :-)

      Διαγραφή
    3. Τα φρουτα κανουν καλο και πρεπει να τα τρωμε για σνακ ομως οχι για γευμα οπως βραδινο γιατι αυτος ειναι μετα ο λογος που εχουμε υπερφαγικα επισοδεια χρειαζομαστε πρωτεινη στα μεγαλα γευματα γιατι μας βοηθαει να ελεγξουμε την πεινα μας και να ειμαστε ευχαριστημενη μετα με ενα δυο φρουτα για σνακ θα μπορουσες σιγουρα να τα συμπεριλαβεις στο πρωινο σου..δεν προκειτε να σου δημιουργησουν προβλημα στο σακχαρο

      Διαγραφή
  3. Πιστευω οτι ο λογος που δεν χανεις κιλα και τα ξαναπερνεις ειναι γιατι τρως και πολλες βλακειες..ξεκινα να τρως κοτοπουλο ψαρι μπιφτεκι αυγα και σαλατες ωμες η βραστες για βραδινο, και πατατες γλυκοπατατες καστανο ρυζι για μεσημεριανο οχι μαγειρεμενα σε λαδια..και οση ποσοτητα θελεις απο πρωτεινες ετσι θα τα καταφερεις..λογικο ειναι να ποινας αν τρως αυτα που γραφεις καλυτερα να φας 2 φιλετα κοτοπουλο με απεριοριστη σαλατα παρα ενα κουβα κασιους που εχουν απιστευτες θερμιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μολις σταματησεις εντελως να τρως ζαχαρη και ασπρο αλευρι θα μπορεις να ελεγξεις την πεινα σου πολυυυ πιο ευκολα βασικα θα σταματησεις να πεινας γιατι δεν θα ανεβαζεις αποτομα την ινσουλινη σου και θα καταφερεις να τρως πολυ ελεγχομενα και φυσιολογικα

      Διαγραφή