Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Καλημέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Την Κυριακή έφαγα...

πρωί -> 2 χούφτες αμύγδαλα, 3 μεγάλα σύκα αποξηραμένα, 1 κομμάτι από το μίγμα αμύγδαλα-αποξηραμένα σύκα, (μετά από λίγη ώρα: ) 3 αχλάδια.




νωρίς το μεσημέρι -> 1 πορτοκάλι.


μεσημέρι -> 1 πιάτο ντομάτα με λίγη πιπεριά, 2 χοιρινές μπριζόλες λεμονάτες με αρκετές ψητές πιπεριές και μουστάρδα.



απόγευμα -> 1 πορτοκάλι, (μετά από λίγη ώρα: ) 3 μπάρες με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και μέλι.





βράδυ -> 3 σύκα αποξηραμένα, 1 κομμάτι τυρί γραβιέρα, (μετά από λίγη ώρα: ) ακόμα 8 σύκα αποξηραμένα.




αργά το βράδυ -> 5 μπάρες με: αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και μέλι.






Είχα αγοράσει αποξηραμένα σύκα και αρκετές μπάρες, με σκοπό να τα καταναλώσω σε διάστημα ενός μήνα. Και τα έφαγα όλα σήμερα! Τόσο μεγάλο υπερφαγικό και με τόση ποσότητα ζάχαρης (έστω και μη επεξεργασμένης) δεν θυμάμαι να έχω ξανακάνει από τότε που άρχισα μια ποιοτικότερη διατροφή. Συνέχιζα να τρώω μέχρι να τελειώσουν όλα! Λιγώθηκα σε πολύ δυσάρεστο βαθμό και χαλάστηκα, όπως όταν τρώω γλυκό με ζάχαρη.
Οι ενοχές δεν έχουν νόημα. Αποφάσισα να εξακολουθήσω να μην νιώθω ενοχές και να κάνω κάποιες αλλαγές στην διατροφή μου. Κατ' αρχάς δεν θα ξαναγοράσω (για μεγάλο χρονικό διάστημα) έτοιμες μπάρες. Αν θέλω κάτι γλυκό θα το φτιάχνω μόνη μου, ώστε να αφιερώσω κάποιο χρονικό διάστημα στην παρασκευή του και έτσι να συνειδητοποιώ καλύτερα τους λόγους για τους οποίους θέλω γλυκό. Αλλά ακόμα και τα δικά μου χειροποίητα γλυκά, θα κάνω πολλές μέρες να τα ξαναφτιάξω και να τα ξαναφάω. Επίσης, για τις επόμενες μέρες δεν θα ξαναγοράσω αποξηραμένα φρούτα. Η ζάχαρη που θα παίρνω θα είναι μόνο από κανονικά φρούτα και λίγο μέλι.
Καινούρια εβδομάδα ξεκινά σήμερα (Δευτέρα) και ελπίζω να κάνω ένα νέο, υγιεινότερο και πιο ισορροπημένο ξεκίνημα στην διατροφή μου!

Να είμαστε όλοι καλά και να έχουμε μια υπέροχη εβδομάδα!

:-)

Σαν σήμερα, πέρυσι είχα φάει... Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου