Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 (+εξετάσεις)

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Αυτά που έφαγα σήμερα ήταν...

νωρίς το πρωί -> 75 γρ γλυκόζης διαλυμένα σε νερό.


αργά το πρωί -> 3 μανταρίνια, (μετά απο 40': ) 1 μπάρα.



αργά το μεσημέρι -> 1 σούπερ-ντούπερ σαλατάρα (με: 2 είδη μαρουλιού, ρόκα, μαϊντανό, κρεμμύδι, 1 ώριμο αβοκάντο, λάδι και λεμόνι), αρκετά κομμάτια κοτόπουλο στον φούρνο (με σάλτσα από μουστάρδα, ξύδι, λάδι, σκόρδα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη).



απόγευμα -> 2 μεγάλα μανταρίνια.


βράδυ -> 1 παστέλι με σουσάμι, μέλι, αμύγδαλο και κράνμπερι (60 γρ).


αργά το βράδυ -> 1 χούφτα φουντούκια, 5 μπάρες, 1 μαρζίπαν (αμύγδαλο + μέλι).





Αργά το βράδυ γύρισα σπίτι και ήμουν αρκετά πεινασμένη. Αντί να κάτσω να βράσω αυγά, προτίμησα να "την πέσω" στις τελευταίες μπάρες που είχα αγοράσει τις προηγούμενες μέρες. (Τα αυγά έπρεπε να περιμένω κάποια ώρα μέχρι να βράσουν, ενώ τις μπάρες μπορούσα να τις φάω άμεσα, απλά ανοίγοντας το σακουλάκι τους. Και επειδή ήμουν πεινασμένη, προτίμησα το δεύτερο.) Ευτυχώς δεν έχω άλλες μπάρες και ειλικρινά ελπίζω να μην ξαναγοράσω.


Το πρωί έκανα καμπύλη ζαχάρου (γι' αυτό και ήπια αυτό το πολύ λιγωτικό νερό με την γλυκόζη), και γενικές αιματολογικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις ήταν κάτι που ανέβαλα καιρό τώρα, αλλά πήρα την απόφαση να το κάνω (τελευταία φορά που είχα κάνει ήταν πριν περίπου 1 χρόνο). Καμπύλη ζαχάρου είχα ξανακάνει μία φορά, όταν είχα φτάσει τα 140 κιλά, πριν 3-4 χρόνια. Είχε δείξει ότι έχω προδιάθεση για ζάχαρο. Αποφάσισα να ξανακάνω καμπύλη, αφενός για να δω αν έχει φύγει αυτή η προδιάθεση χάνοντας τα κιλά μου και αλλάζοντας διατροφή, και αφετέρου για να δω αν τελικά η μεγάλη κατανάλωση υδατανθράκων και σακχάρων που κάνω εδώ και πάνω από 1 χρόνο (φρούτα, μέλι, αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά, όσπρια) έχει επηρεάσει το ζάχαρό μου.

Έχω ήδη τ' αποτελέσματα!
Η καμπύλη ζαχάρου έδειξε ότι όχι μόνο έχει φύγει η προδιάθεση, αλλά και ότι είμαι 100% φυσιολογική όσον αφορά το ζάχαρό μου! Όλες οι τιμές ήταν φυσιολογικές! (Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι μου κάνει καλό να τρώω αποξηραμένα φρούτα, μπάρες και μέλι με το κιλό... αυτά θα τα περιορίσω. Δεν θα περιορίσω όμως καθόλου τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια.) :-)

Επίσης, παρόλο που τις 2 τελευταίες μέρες (πριν την εξέταση) έφαγα 6 αυγά (!) (και γενικότερα τρώω πάρα πολλά), η χοληστερίνη μου και τα τριγλυκερίδιά μου ήταν φυσιολογικότατα (χοληστερίνη 165 και τριγλυκερίδια 43). (Οπότε θα συνεχίσω να τρώω άφθονα αυγά που μου αρέσουν!) :-P

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα θέμα με τον σίδηρο και τον αιματοκρίτη μου, τα οποία ήταν πάντα πολύ χαμηλά, πιο κάτω απ' τα φυσιολογικά όρια. Από τότε που άρχισα την ποιοτική μου διατροφή, οι τιμές αυτές έγιναν φυσιολογικές! Πέρυσι τον Ιανουάριο (που έκανα τις προηγούμενες εξετάσεις μου), κάνοντας 6 μήνες ποιοτική διατροφή, ο σίδηρος και ο αιματοκρίτης μου ήταν για πρώτη φορά στην ζωή μου σε φυσιολογικές τιμές! Αυτήν την φορά (περίπου 1,5 χρόνο ποιοτικής διατροφής), οι τιμές αυτές όχι μόνο είναι μέσα σε φυσιολογικά όρια, αλλά είναι και υψηλότερες από κάθε άλλη φορά στην ζωή μου! Κι ας έχω χάσει 60 κιλά! Χωρίς συμπληρώματα και άλλες τέτοιες τεχνητές ουσίες! Μόνο από την διατροφή! :-D

Οι μόνες εξετάσεις που δεν βγήκαν φυσιολογικές ήταν αυτές του θυροειδή. :-(
Απ' ότι φαίνεται από τις τιμές, μάλλον πρέπει να έχω κάποιας μορφής υποθυρεοειδισμό. Πριν 1 χρόνο είχα παρόμοια αποτελέσματα για τον θυροειδή στις αιματολογικές εξετάσεις, αλλά -πολύ κακώς- δεν πήγα σε κάποιον ενδοκρινολόγο να με παρακολουθήσει. Τώρα που επανέλαβα τις εξετάσεις, οι τιμές δείχνουν να έχουν χειροτερέψει ελαφρώς, και μετά τις γιορτές θα πάω σ' έναν ενδοκρινολόγο να δω τί συμβαίνει ακριβώς. Παρ' όλ' αυτά, παραμένω αισιόδοξη! :-)


Να είμαστε όλοι καλά και να περάσουμε όμορφα αυτές τις τελευταίες μέρες του 2015!

:-)

Σαν σήμερα, πέρυσι είχα φάει... Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 .

4 σχόλια:

  1. Οι εξετάσεις σου ήταν πολύ καλές! Μπράβο! ;)
    Και να ξέρεις ο κρόκος του αυγού έχει σίδηρο και με τα αυγά που τρως είσαι power!
    Σε θαυμάζω για την αλλαγή που έκανες στη διατροφή σου και στην ψυχολογία σου. Σου αξίζουν σίγουρα συγχαρητήρια!!
    Διαβάζω που και που το ημερολόγιο σου από το καλοκαίρι που άρχισα μια δίαιτα να χάσω λίγα κιλά και όσα γράφεις μου φτιάχνουν την διάθεση. Είσαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος και να συνεχίσεις έτσι. ;)
    Μπράβο και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Holly!
      Σ΄ευχαριστώ πραγματικά πολύ για τα καλά σου λόγια! Μου δίνεις δύναμη!
      Πώς πας με την δίαιτα που κάνεις; Όλα καλα;
      Η αισιόδοξη στάση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μας! Προσπαθώ να την έχω όσο περισσότερο μπορώ!
      Να είσαι καλά και να έχεις ό,τι επιθυμείς!
      :-)

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ!
      Όλα καλά με τη δίαιτα. Έχασα όσα κιλά πιστεύω πως ήθελα και τώρα αναπροσαρμόζω τη διατροφή μου ώστε να μην πάρω κιλά αλλά όχι απαραίτητα να χάσω κι άλλα :P
      Να έχεις όμορφες γιορτές και το 2016 να σου φέρει ότι επιθυμείς! :)

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα!
      Συγχαρητήρια για την πετυχημένη σου προσπάθεια!
      Εύχομαι να έχεις για πάντα μια διατροφή που κάνει καλό στον οργανισμό σου, σου αρέσει και σου φτιάχνει την διάθεση!!
      Να είσαι καλά!
      Ελένη
      :-)

      Διαγραφή