Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Μεταβολή βάρους - εβδομάδα 71η

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Ακόμη 1 εβδομάδα πέρασε, και πάλι άργησα να σου ομολογήσω την ένδειξη της ζυγαριάς. Δεν είναι κι εύκολο... τέτοια που είναι!
Έδειξε 82,8 kg, δηλαδή +5,0 kg!
Είναι αναμενόμενο αποτέλεσμα, αφού όχι μόνο δεν σταμάτησα τα υπερφαγικά, αλλά άρχισα να χρησιμοποιώ και τροφές που είχα αποκλείσει μέχρι πρόσφατα... τροφές με επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Μάλιστα είχα ιδιαίτερη προτίμηση στα παξιμάδια ολικής άλεσης (συνοδευόμενα με πολύ κίτρινο τυρί) και στις σοκολάτες γάλακτος. Οργανικά είχα πολλές ενοχλήσεις στο στομάχι και ειδικά οι σοκολάτες με λίγωναν, όμως δεν σταματούσα να τρώω.

:-D






66 σχόλια:

  1. Μηπως να σου δωσω σκαιπ, ωστε οταν νιωθεις οτι θα κανεις υπερφαγικο, να ξεδωσεις με το να μου γραφεις ο,τι θες; Εστω και για τον καιρο, ρε παιδι μου, και να μην ειμαι στον υπολογιστη, γραψε μου εσυ ενα κατεβατο και θα το διαβασω οταν κατσω, μεχρι να μου το γραψεις, παιζει να σου φυγει, και αν δε σου εχει φυγει, γραψε και αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
      Δεν φαντάζεσαι πόσο το εκτιμώ αυτό!
      Δεν ξέρω να χειρίζομαι καλά το skype.
      Μπορώ όμως να σου γράφω κάποιο u2u στο φόρουμ!
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
    2. εχω να μπω χρονια στο φορουμ, θα κανω λαικ στη σελιδα σου στο φεισμπουκ, αν θες στειλε μου εκει! θα τα βλεπω κιολας τα μηνύματα

      Διαγραφή
    3. Σ' ευχαριστώ!
      Έχω και λογαριασμό στο fb με όνομα "Ημερολόγιο Διατροφής". Θα μπορούσαμε να γίνουμε φίλοι αν ήθελες!
      :-)

      Διαγραφή
  2. Kati tetoio etoimazomouna na pw k egw. Elenitsa kat arxas de peirazei k episis oso eukola ta pires ta teleutaia kila toso eukola kai tha fugoun otan niwseis kalutera. :) An xreiasteis kati steile mas!

    Baklavadaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μπακλαβαδάκι!!
      Με βοηθάει πολύ αυτό!
      Κι εγώ το πιστεύω ότι αυτά τα κιλά δεν ήρθαν για να μείνουν...
      Θα σε έχω κι εσένα υπ' όψιν μου στις δύσκολες στιγμές που θα ετοιμάζομαι για υπερφαγικό!
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
  3. Μαζί με τα υπέρ φαγητά ξεκινά το περπάτημα...πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ στη φάση που είσαι...θυμήσου κ τη γνωστή ηθοποιό που έχασε τριάντα κιλά χωρίς να αλλάξει κάτι στη διατροφή της..σε φιλώ,Μινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μίνα!
      Έχεις δίκιο ότι το περπάτημα βοηθάει!
      Προσπαθώ όσο μπορώ αυτές τις μέρες να το έχω μέσα στην μέρα μου! Βέβαια μετά μου ανοίγει ακόμα παραπάνω η όρεξη, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο το να είμαι σε κίνηση από το να τρώω καθισμένη συνέχεια σπίτι.
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
  4. εισαι σιγουρη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελένη μου μην σε πτοούν μερικά κιλά. Όπως ήρθαν έτσι θα φύγουν. Το σημαντικό είναι η καλή ψυχολογία. Πιστεύεις ότι θα σε βοηθούσε να ξανάρχισεις την καταγραφή της διατροφής σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Άννα μου! Δεν πτοούμαι!
      Σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου!
      Πιστεύω ότι σ' αυτήν την φάση, το καλύτερο είναι να παραμείνω εκτός καταγραφών. Όχι επειδή προσπαθώ ν' αποφύγω την πραγματικότητα, αλλά νιώθω ότι οι καταγραφές θα με καταπίεζαν αυτόν τον καιρό. Αν αισθανθώ την ανάγκη να τις αρχίσω ξανά αργότερα, θα το κάνω.
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
  6. Εγω ξεκιναω να συμμετέχω στις συναντήσεις των ανώνυμων υπερφαγων.μεσω σκαιπ 3 φορες την εβδομαδα. Ειναι δωρεάν και με είχε βοηθήσει παρα πολυ στο παρελθόν. Θα χαρώ πολυ να συμμετέχουμε παρέα.εκατομυρια άνθρωποι έχουν βοηθηθεί σε όλο τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Εβελίνα!
      Ενδιαφέρουσα η ιδέα σου!
      Η αλήθεια είναι ότι θα με βοηθούσαν συζητήσεις με άλλους υπερφάγους από κοντά, όπως με έχουν βοηθήσει τέτοιου είδους συζητήσεις και μέσω ίντερνετ. Θα το σκεφτώ και θα σου πω.
      Σ' ευχαριστώ!
      :-)

      Διαγραφή
  7. https://www.facebook.com/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%91%CE%B4%CE%B7%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-851914484906998/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλα τώρα είναι σαν να εβαλες στοίχημα με τον εαυτό σου ποσά περισσότερα κιλά μπορείς να πάρεις από την προηγούμενη εβδομάδα!Αναζητά διαρκώς οι άλλοι να σου δίνουν την προσοχή τους να ασχολούνται μαζί σου έστω και για κάτι το αρνητικο .Επειδή οι γύρω σου γνωστοί και άγνωστοι σταμάτησαν σε κάποια φάση να ασχολούνται με το κατόρθωμα σου βαλτωσες πληγώθηκεςγιατί καταλάβει πως για μια ακόμη φορά δεν αποτελεις το κέντρο του κοσμου και ειπες να το προσπαθήσει από την ανάποδη αυτή τη φορά.Δε θα σου δώσω σκαιπ δε θα σου προτείνω ανώνυμους υπερφαγικους θα σου πω μόνο ξεκουνησου από την καρέκλα σου και βγες στον κόσμο περπατά χόρεψε τρεξε για σένα και μόνο για σένα σαν να είσαι μόνη σου στον κόσμο γιατί μόνη σου είσαι παρτο χαμπαρι και σταματά τις δικαιολογίες του τύπου είμαι χαλιά ψυχολογικά κοιτά με κόσμε ποσό χαλιά είμαι εφαγα μέχρι και παξιμάδια.Μην τρεφεις αυταπάτες κανένα δεν ενδιαφέρει αν εφαγες παξιμάδια.Είσαι μόνη σου σε αυτόν τον αγώνα σήκω όρθια βγες από το κουκούλι σου και πολεμά τον για να βοηθήσει το μοναδικό άνθρωπο που νοιάζεται πραγματικά για τον αν πήρες 5κιλα τον εαυτό σου .Σήκω και αντί να πας να πάρεις σοκολάτες ψώνιζε κάτι όμορφο για να φορεσεις όχι κάτι που θα το βάλεις όταν χάσεις κιλά αλλά τώρα πες και ένα φτουσου κοπέλα μου και δρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω αν το προβλημα εστιαζεται στην ελλειψη προσοχης, αλλα οτι και να ειναι, ακομα κι αυτο, τα +10 κιλα σε εναμιση μηνα ακουγεται τουλαχιστον τρομακτικο. Ολοι οι ανθρωποι σευνδεουν το φαι με τα συναισθηματα. Τρωμε σε γιορτες, απο λυπη/χαρα, επιτυχια/αποτυχια μεχρι και σε κηδειες! Ας μην τα ριχνουμε λοιπον ολα στη 'συναισθηματικη υπερφαγια'. Υπαρχουν ανθρωποι ευσωμοι που αποδεχονται τον ευατο τους, ειναι χαρουμενοι και παραδεχονται οτι λατρευουν το φαγητο. Κι απ την αλλη, ανθρωποι με ανασφαλεια και αποστροφη προς το σωμα και τον εαυτο τους που βρισκουν ευκαιρια για φαγητο κρυμμενοι στο κουκουλι της 'αρρωστιας' τους.
      Ανηκεις σε ενα 65% ανεργων νεων οχι στο 1%. Υπαρχουν οικογενειες που αφανιστηκαν και παιδακια που λιποθυμουν απο πεινα στα σχολεια.
      Εσυ δοξα τω θεο εχεις το φαι σου, την υγεια σου, το μυαλο και τα νιατα σου.
      Μην το επιτρεπεις αυτο στον εαυτο σου, ειναι ενας αγωνας ζωης. Σκεψου το παρελθον σου, οσα εχεις καταφερει και το καλυτερο που μπορει να ερθει. Αν δεν εχεις χρηματα για γυμναστηριο, βγες και περπατα, δες τι δραστηριοτητες προσφερει ο δημος που ανηκεις. Και τρωγε για να ζεις, οχι το αντιστροφο.
      Εφοσον εχεις εντοπισει το προβλημα απο συναισθηματικης πλευρας και αδυνατεις να το λυσεις μονη σου, ζητα βοηθεια. Αλλα μην το αφησεις να σε γυρισει πισω.
      Ζω μονη μου εξω τα τελευταια χρονια και εχασα 35 κιλα χωρις το υγιεινο φαγακι της μαμας και την υποστηριξη του περιγυρου. Και δεν επιτρεπω ουτε +1κιλο στον εαυτο μου.
      Ολα ειναι στο μυαλο, ταρακουνησε το!

      Συγγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα και το υφος, αλλα οσοι μπαινουμε σε νοιαζομαστε γιατι μας νοιαστηκες κι εσυ τοσους μηνες τωρα!
      Ολα να πανε καλα!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή ανώνυμη (11:35), καλησπέρα!
      Σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου και που με νοιάζεσαι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα!

      Μπράβο σου που κατάφερες και έχασες τόσα κιλά! Έχεις καταφέρει να εξαλείψεις πλήρως την συναισθηματική υπερφαγία από την ζωή σου; Δηλαδή οκ, έχεις καταφέρει να μην ενδίδεις στο πολύ φαγητό... έχεις όμως καταφέρει να μην έχεις καν την τάση και την θέληση για πολύ φαγητό; Αν ναι, σου βγάζω το καπέλο και αυτός είναι και μένα ο στόχος μου!

      Τα +10 κιλά σε 1,5 μήνα είναι όντως τρομακτικό, όπως τρομακτική είναι και η συναισθηματική υπερφαγία που μου τα χάρισε αυτά τα 10 κιλά.

      Περπατάω, και προσπαθώ γενικά να είμαι σε κίνηση. Αυτό όμως δεν μ' εμπόδισε μετά το περπάτημα να πάω σ' ένα σούπερ (πριν μερικές μέρες) και να πάρω 4 σοκολάτες και να τις φάω.

      Έχεις απόλυτο δίκιο ότι όλα είναι στο μυαλό. Αυτό προσπαθώ να κάνω... να δω τί στο καλό συμβαίνει εκεί μέσα.

      Και πάλι ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Να είσαι καλά!

      :-)

      Διαγραφή
  9. Νίκη, αν το κάνεις για να την κινητοποιήσεις ως αντίδραση στο σχόλιό σου, πιστεύω ότι τζάμπα το κάνεις.
    Από την άλλη ελπίζω να μην τα εννοείς.
    Δεν είμαι καλός "ψυχολόγος", το αντίθετο θα έλεγα, αλλά την διαβάζω πολύ καιρό και είμαι βέβαιος ότι κάθε άλλο παρά ισχύει αυτό που αναφέρεις.
    Troll ή attention worrying η Ελένη !!! Με τίποτα.
    Μοιράστηκε την χαρά της μαζί μας. Έχει τα κότσια να μοιραστεί και τις άσχημες στιγμές.

    Για τα υπόλοιπα περί δραστηριοποίησης και skype θα συμφωνήσω. Αλλά δεν έχουμε την όλη εικόνα (και δεν χρειάζεται) και είναι πολύ πιθανόν αυτά που λέμε να είναι εντελώς λάθος ή και να κάνουν ζημιά !

    Αυτά περί παξιμαδιών θεωρώ ότι "ξέφυγαν" και πονάνε. Θεωρώ ότι είναι σαστισμένη και σίγουρα υποφέρει χωρίς να το δείχνει.

    Από τα σχόλια φαίνεται ότι την προσπάθειά της την παρακολουθεί κόσμος και προφανώς άφησε μια "σταγόνα" από τα νέα της για όλους όσους πέρασαν ή περνάνε τα ίδια ή παραπλήσια και μπαίνουν τακτικά στο blog της.
    Και προφανώς όλοι μας θέλουμε να την στηρίξουμε και θέλουμε να την δούμε να ορθοποδεί.

    Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή εξέφρασα την άποψη μου για ένα θέμα για το οποίο δε μου ζητήθηκε ή γνώμη μου ζήτω συγγνώμη.

      Διαγραφή
    2. Η Ελένη συνειδητά επέλεξε και το δήλωσε κιόλας να είναι ελεύθερα όλα τα σχόλια. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά καλοπροαίρετο άτομο, με πολύ δυνατό "στομάχι" κι αντέχει όλα τα σχόλια.
      Πιστεύω όμως ότι είναι και πάρα πολύ πονεμένη κι αυτό το σχόλιο ήταν, αν και θεωρώ ότι κατά βάθος καλοπροαίρετο, χρονικά άκαιρο μιας και είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση.

      Και βέβαια δεν χρειάζεται πρόσκληση να σχολιάσουμε.
      Νομίζω ότι ο καθένας μας θέλει να την ξαναδεί να λάμπει κι όλοι μας θα χαρούμε.

      Νίκη, ένοιωσες άσχημα από το σχόλιό μου κι αυτό είναι κάτι που προσπάθησα να αποφύγω προσέχοντας πολύ τι θα γράψω αλλά προφανώς και δυστυχώς δεν τα κατάφερα.

      Τάσος

      Διαγραφή
    3. Δεν ένιωσαν καθόλου άσχημα με το σχόλιο σου απλά λόγω εργασίας και σπουδών ξέρω πολύ καλά πως σε τέτοιου είδους καταστάσεις το άτομο που θα σε προσεγγίσει πρέπει να είναι έτοιμο να ταρακουνηθει.Επειδή λοιπόν έκανα το λάθος να εκφράσω ωμά την επιστημονική μου γνώμη σε ένα άτομο που ούτε το γνωρίζω αλλά κυρίως δε μου το ζήτησε όφειλαν να ζήτησω συγγνώμη.Εξακολουθώ όμως να πιστεύω πως ή Ελένη έχει δεμονοποιησει συγκεκριμένες τροφές και όταν τις καταναλώνει θεωρεί πως υπέπεσε σε αμάρτημα .Αυτό που έγραφα στο μην που καταλάθος έσβησαν ήταν πως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου που έφαγε ή πήρε κάποια κιλά δεν τελειώνει και ο χρόνος.Δε χρειάζεται καν ΝΑΤΟ συζητήσει της άρεσε ΝΑΤΟ κάνει το έκανε τέλος .ΠΑμε για αλλά ή λογική του μην κρυβόταν στην τελευταία μου φράση πάρε κάτι όμορφο για τώρα και όχι για όταν χάσεις τα κιλά κοταξου στον καθρέφτη και πεσε φτουσου κοπέλα μου φυσας.Όσο για τα υπόλοιπα σχόλια τέτοια ακούω διαρκώς στο χώρο εργασίας μου κυρίως από φίλους και συγγενείς ασθενών που νομίζουν ότι βοηθούν δείχνοντας συμπόνια .Δυστυχώς με τη συμπόνια πολλές κοπέλες συνήθως αργούν να συνειδητοποιήσουν πως το αφεντικό της κατάστασης είναι οι ίδιες πως το κλειδί της ελευθερίας τους το έχουν πάνω τους απλά δεν το γνωριζουν

      Διαγραφή
    4. Τάσο καλησπέρα!
      Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με σένα... με έχεις καταλάβει 100%! Συμφωνώ απόλυτα με κάθε λέξη που έγραψες στα μηνύματά σου.
      "Θεωρώ ότι είναι σαστισμένη και σίγουρα υποφέρει χωρίς να το δείχνει." Νομίζω δεν θα 'βρισκα λόγια που να περιγράφουν καλύτερα το πώς νιώθω αυτές τις μέρες!

      Σ' ευχαριστώ για τα μηνύματά σου! Πάντα με βοηθάς πολύ! Να είσαι καλά!

      :-)

      Διαγραφή
    5. Νίκη καλησπέρα.
      Αρχικά θέλω να σου πω ότι εκτιμώ την πρόθεσή σου να με "ταρακουνήσεις" και τον χρόνο που αφιέρωσες να γράψεις τα μηνύματά σου.

      Δεν ξέρω τί έχεις σπουδάσει και τί εμπειρία έχεις με ανθρώπους που παλεύουν με την συναισθηματική υπερφαγία. Είναι προφανές ότι δεν την έχεις βιώσει.

      Δεν ξέρω πόσοι απ' τους πελάτες σου βοηθούνται από λόγια αντίστοιχα μ' αυτά που μου είπες στο πρώτο σου μήνυμα, πάντως εμένα δεν με βοηθούν καθόλου.

      Όταν ήμουν 120 κιλά όλοι γύρω μου έλεγαν ότι θα πάθω ζάχαρο, θα πάθω έμφραγμα, θα τυφλωθώ απ' το ζάχαρο, θ' ακρωτηριαστώ εξ αιτίας του ζαχάρου που θα πάθω, θα πεθάνω, και το κορυφαίο όλων: δεν θα χωράω στο φέρετρο (όταν πεθάνω) και θα χρειαστεί να με κόψουν για να χωρέσω. Και ξέρεις τι αποτέλεσμα είχαν αυτά τα λόγια σε μένα; Να εκτοξευτώ στα 140 κιλά! (Και για άλλους λόγους βέβαια, αλλά σίγουρα αυτά τα λόγια συνέβαλαν σε αυτό.) Κάθε τέτοια φράση που μου έλεγαν με οδηγούσε σε περισσότερα υπερφαγικά.

      Και τουλάχιστον, αυτές οι φράσεις που μου έλεγαν είχαν μια δόση αλήθειας. Όντως ήταν πολύ πιθανό να πάθω σοβαρά προβλήματα υγείας ή και να πεθάνω από το πάχος μου. Αυτά που έγραψες εσύ (στο πρώτο σου μήνυμα) ήταν προσβλητικά ψέματα. Πήρα τόσα κιλά "για να με προσέξουν"; Τί είμαι; 5 χρονών παιδάκι;

      Κρατάω το ότι το έκανες για να με "ταρακουνήσεις" (όπως λες) και δείχνω κατανόηση στον τρόπο που επέλεξες για να το κάνεις. Απλά θα ήθελα να σ' ενημερώσω ότι προσωπικά δεν βοηθήθηκα καθόλου. Αν δεν είχα την ικανότητα να φιλτράρω αυτά που μου λένε, να κατανοώ τις προθέσεις με τις οποίες λέγονται και να μην τα παίρνω προσωπικά, τα λόγια σου θα μ' είχαν οδηγήσει πολύ πιθανόν σε υπερφαγικά.
      ...

      Διαγραφή
    6. ...
      Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι τελείως λάθος (αλλά και μάταιο) να προσπαθείς να "ταρακουνήσεις" κάποιον που δεν είναι έτοιμος γι' αυτό. Αυτό είναι από τις πολύ βασικές αρχές της ψυχολογίας. Καλό είναι που το επισημαίνεις (έστω και αφού είχες γράψει το πρώτο σου μήνυμα).

      Δεν ξέρω τί έχεις διαβάσει από το Ημερολόγιο. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει πχ το "ο λόγος που πήρα πολλά κιλά"... Αν το 'χεις κάνει, θεωρείς ότι είμαι ένα άτομο που δεν έχει καταλάβει τίποτα απ' ό,τι του συμβαίνει; Θεωρείς ότι είμαι ένα παθητικό θύμα της συναισθηματικής μου υπερφαγίας;

      Πιστεύω ότι είμαι απολύτως ικανή να σταματήσω τα υπερφαγικά (βέβαια καταπιέζοντας τον εαυτό μου αυτή την φορά). Μπορώ από αύριο ν' αρχίσω και πάλι τις καταγραφές, να μπω σε "πρόγραμμα", να σκέφτομαι συνέχεια τί θα φάω και πότε θα το φάω και να χάσω τα κιλά που πήρα όπως το έκανα εδώ και καιρό. Όμως δεν είναι αυτό που θέλω. Δεν μ' ενδιαφέρει να διαχειριστώ το σύμπτωμα. Μ' ενδιαφέρει να φτάσω στο πρόβλημα που γεννά το σύμπτωμα. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου, αλλά είμαι αισιόδοξη.

      (Αλίμονο στους πάσχοντες και τους θεραπευτές τους που θεωρούν ότι τα υπερφαγικά και τα πολλά κιλά είναι το πρόβλημα και που βαφτίζουν "οριστική θεραπεία" την απλή -και σχεδόν πάντα ψυχοφθόρα- διαχείριση του συμπτώματος.)

      Σ' ευχαριστώ για την πρόθεσή σου να με βοηθήσεις και τον χρόνο σου.

      :-)

      Διαγραφή
  10. Παλι σωστος Τασο και με σεβασμο για τα αισθηματα και την προσπαθεια της Μαντζουρανας. Θελω να μαθαινω νεα σου μαντζουρανα, οχι απο περιεργεια, αλλα για να μην νοιωθεις μονη. Ευχομαι γρηγορα να κατηφορισεις παλι. Σιγα σιγα. Εγω ονειρευομαι κοκορετσι και τουρτα αλλα ευτυχως την τελευταια εβδομαδα καθε μηνα δεν περισσευουν. :-) Να μας γραφεις Μαντζουρανα στο forum, μας λειπεις. Ηρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ηρώ μου!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου και που με νοιάζεσαι! Είναι σημαντικό αυτό για μένα! Με βοηθάς πολύ!
      Εννοείται όλα θα πάνε καλά! Οι δύσκολες εμπειρίες είναι για να μας διδάξουν πράγματα και να βγούμε πιο δυνατές μέσα από αυτές.
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
  11. Πολύ εύκολο να κρίνει κάποιος - κάποια οταν ειναι εξω απο το πρόβλημα όταν δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που βιώνει ο άλλος.... Δεν ξερω αν το κορίτσι αναζητά την προσοχή ακόμα και έτσι να είναι, συμβαίνει για κάποιο λόγο... Όχι για να πει ειμαι εδώ προσέξτε με αλλα κάτι βαθύτερο υπάρχει πίσω απο αυτό... Η ψυχή ειναι ένα μεγάλο θέμα και το τι έχει ο καθένας εκεί μέσα... Αλλα τα μεγάλα και σκληρά λόγια δεν νομίζω να βοηθούν....Απλώς σαν επίδειξη μου μοιάζουν...
    Ελένη μπορεί τυχαία να έπεσα στο μπλογκ σου και να μη σε παρακολουθώ σε κάθε σου βήμα ... Όμως έχεις κάνει τεράστια πρόοδο και μην αφήσεις σε καμια περίπτωση αυτό που θεωρείς αποτυχία μάλλον πισωγύρισμα να σε αφήσει να τα παρατήσεις... Είσαι δυνατή το βλέπω... Δες το δαν ένα διάλλειμα και συνέχισεπάλεψε το μην το αφήνεις να σε τρώει...
    Και σου μιλάω οχι ως κάποια ανιδεη αλλα ως κάποια που σε καταλαβαίνει που μπορεί να μην ειναι παχύσαρκη όπως το θεωρεί ο κόσμος όμως γνωρίζει απο πρώτο χέρι τς ΔΠΤ...

    Μαρία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία!
      Σ' ευχαριστώ πραγματικά για το μήνυμά σου και τα καλά σου λόγια! Μου δίνεις πολλή δύναμη!

      Όντως όποιος δεν έχει βιώσει τις διατροφικές διαταραχές δεν μπορεί να καταλάβει ούτε στο ελάχιστο το πώς νιώθουμε! (Οι μόνοι που ίσως μπορούν να μας καταλάβουν είναι οι εθισμένοι σε άλλες ουσίες όπως το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά.)

      Δεν σκοπεύω να "παρατήσω" τίποτα! Ίσα-ίσα, νιώθω ότι τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ το βάθος της διαταραχής αυτής και πιστεύω ότι η οριστική θεραπεία θα έρθει πολύ σύντομα!

      Να είσαι καλά!

      :-)

      Διαγραφή
  12. Νικη ελεος δηλαδη τι ειναι αυτα που λες να τραβηξει τη προσοχη! ΚΑΛΑ εχεις καθολου ιδεα για τη σοβαριτητα της καταστασης; Μαλλον δεν θα εχεις νιωσει να υποφερεις απο αυτο και γι αυτο μιλας ετσι..ειναι πολυ δυσκολο και θελει τεραστια προσπαθεια..η Ελενη εχει ηδη κανει τοσο δρομο και οι υποτροπες ειναι στο προγραμμα..μη λες ομως και οτι θελει να τραβηξει τη προσοχη..δηλαδη ποσο ανωριμοτητα στα προβληματα του κοσμου πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζένια μου σ' ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου!
      Έχεις απόλυτο δίκιο ότι όλο αυτό είναι κάτι πολύ σοβαρό και δύσκολο που μπορεί να το καταλάβει μόνο όποιος το έχει βιώσει.
      Η επιφανειακή κριτική είναι κάτι που συνηθίζεται για όσους είναι "έξω απ' το χωρό", ακόμα κι αν έχουν χρόνια σπουδών πάνω στον συγκεκριμένο τομέα. Εκτιμούμε όμως την καλή πρόθεση (όταν υπάρχει) πίσω από τέτοιου είδους κριτικές και δεν τις αφήνουμε να μας επηρεάζουν!
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
  13. ενταξει βρε παιδιά...η Niki ειπε την άποψη της..μπορεί να μην έχει ιδέα τι είναι συναισθηματκή υπερφαγία μπορεί όμως να ξέρει και να το ξεπερασε..παντως 26 χρονών κορίτσι δεν δικαιολογείται να έχει τέτοια ψυχολογία. δηλαδή οικογενειάρχες που δεν μπορούν να αγοράσουν γάλα για τα παιδιά τους τι πρέπει να κανουν να αυτοκτονίσουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω πολύ καλά τι είναι συναισθηματική υπερφαγίας το πρώτο πράγμα που ρωταμε είναι αν το άτομο πήρε ευχαρίστηση από το υπερβατικό σοκ και κατόπιν το τι ήθελε να αποδείξει στην πλειονότητα των περιπτώσεων ή απάντηση που παίρνουμε είναι ότι ήθελα να δείξω ποσό πολύ πληγώθηκαν αφού ο άλλος....

      Διαγραφή
    2. Μην μπερδευεσαι. Η συναισθηματικη υπερφαγια (και αδηφαγια) δεν ειναι θεμα ευχαρίστησης οσο θεμα του "να φερω τον εαυτο μου σε καλη ψυχολογικη κατασταση για λιγο".
      Οταν παθαινει καποιος τετοια κριση, βρισκεται στον πυθμενα και προσπαθει να ανεβει ψυχολογικα.

      Η υπερφαγια παιρνει διασταση ψυχαναγκασμου, δεν υπαρχει 'θελω', κυριαρχει το 'πρεπει'.

      Δεν εχει σημασια αν το ξερεις οτι θα κανεις κακο, το ξερεις αλλά εχεις θολωσει.

      Αν ηταν τοσο ευκολο δε θα ηταν διαταραχη.

      ΕΙναι φαυλος κυκλος, δυστυχως. Δεν το ξεπερνας ποτε, απλα μαθαινεις να το διαχειριζεσαι καλυτερα.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ανώνυμε (09:07),
      η ψυχολογία ενός ανθρώπου δεν επηρεάζεται από το τί γεγονότα συμβαίνουν στην ζωή του. Επηρεάζεται από το πόσο αυτά τα γεγονότα τον επηρεάζουν και τί οπτική γωνία έχει απέναντι στην ζωή.

      Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και δεν χάνουν την αισιοδοξία τους και άνθρωποι που είναι πάμπλουτοι και πέφτουν στα ναρκωτικά ή αυτοκτονούν. Οπότε το σχόλιό σου ήταν άκυρο (κατά την ταπεινή μου άποψη).

      Ευπρόσδεκτη βέβαια κάθε άποψη!
      Να είσαι καλά!

      :-)

      Διαγραφή
    4. Αγαπητή MerryMakerMisery,
      έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις!
      Δεν θα μπορούσα να βρω λέξεις που να περιγράφουν καλύτερα όλη αυτήν την διαταραχή!

      Στο μόνο που διαφωνώ είναι η τελευταία σου φράση, ότι δηλαδή δεν το ξεπερνάμε ποτέ. Πιστεύω απόλυτα ότι μπορούμε να το ξεπεράσουμε κάποια στιγμή -όταν φτάσουμε στην πηγή που το γεννά όλο αυτό- απλά θέλει πολλή δουλειά με τον εαυτό μας και τα κότσια να "σκάψουμε" βαθιά μέσα μας!
      Παραμένω αισιόδοξη ως προς αυτό!

      :-)

      Διαγραφή
    5. Μια χαρα τα μπορεις! θα ερθει και αυτο, εχασες ΤΟΣΑ κιλα, στα 5 θα κωλωσεις;
      Ουτος η αλλιως, 5 πανω, 5 κατω βρισκονται ολοι.
      θα φυγουν και αυτα, θα φυγουν κιαλλα, οποιος βιαζεται σκονταφτει.
      Εσυ, δεν αγχωνοσουν για γρηγοραδα, ειχες τα ματια σου στον στοχο και προς εκει οδευες.
      Απλα αποσπαστηκες για λιγο. Συμβαινει και αυτο. Εκατσες μια σταση ρε παιδι μου!

      Οταν νιωσεις οτι εισαι ετοιμη για διαδρομη παλι, εδω ειμαστε ολοι!!

      Να σου πω τη αμαρτια μου, μια-δυο εβδομαδες που κοιταζα τις φωτογραφιες σου, μου λειπει να βλεπω τοσο ωραια χρωματα στα πιατα.

      Μ'αρεσε πολυ να βλεπω ποσο ωραια στολισμενα ηταν και ο συνδιασμος των χρωματων, ειδικα στις σαλατες, αυτο το εντονο κοκκινο που ταιριαζε τοσο ωραια στο πράσινο!

      Αν το σταματησες επειδη το ενιωσες ρουτινα (εγω δε το εχω καθολου με τη ρουτινα.. ξεχνιεμαι πολυ! ) καλως, αλλά να ξερεις πως αν το ξαναξεκινησεις, προσωπικα θα χαρω (και πιστευω και αλλοι το ιδιο! )

      Διαγραφή
    6. MerryMakerMisery,
      σ' ευχαριστώ πολύ και γι' αυτό σου το μήνυμα!
      Με γεμίζεις θετική ενέργεια και μου δίνεις δύναμη!
      Όλα καλά θα πάνε, το πιστεύω αυτό!

      Έχω την αίσθηση ότι δεν θα με βοηθήσουν οι καταγραφές σ' αυτήν την φάση που είμαι. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν οι φωτογραφίες μου! Ο καιρός θα δείξει αν θα ξαναγίνουν απαραίτητες οι καταγραφές ή οτιδήποτε άλλο!

      :-)

      Διαγραφή
    7. Είσαι εξαιρετικά τυχερή που δεν γνωρίζεις απο τέτοιου είδους ουσίες, ναρκωτικά, αλκοολ κλπ. Αν τις γνώριζες έστω και στο ελάχιστο ούτε που θα σου περνούσε απο το μυαλό να τις συγκρίνεις με την υπερφαγία. Και μιλάω ως υπερφάγος, νυχτερινή υπερφάγος με πολύ έντονη παχυσαρκία ακόμα...απλά ξέρω και από άλλα δυστηχώς. Και ναι είναι και θέμα πως αντιμετωπίζουμε τα ροβλήματα που μας συμβαίνουν μιας και όπως είπες υπάρχουν πλούσιοι που αυτοκτονούν αλλά καλό είναι ακόμα και όταν πνιγόμαστε απο ρεαλιστικά ή μη ρεαλιστικά προβλήματα να προσπαθούμε να μην είμαστε αχάριστοι και να μπορούμε το κάθε πρόβλημα να τον βάζουμε στην σωστή του διάσταση...

      Διαγραφή
  14. Πιστεύω ότι για όλα φταίει το ότι από την αρχή της διατροφής σου "δαιμονοποίησες" τους υδατάνθρακες και τις επεξεργαστές. Όσο και αν προσπαθούσες να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν χρειάζεσαι πια αυτού του είδους τις τροφές έκανες τεράστιο λάθος.τα ψωμί ειδή και όλα τα συναφή ήταν στη γωνία και σε περίμεναν.σου είχα ξαναγράψει ότι λίγο ψωμί και κάνα γλυκάκι που και που δε βλάπτουν .δυστυχώς ο οργανισμός πότε δε ξεχνά .με την υγιεινή υπερφαγία προσπαθούσες υποσυνείδητα να καλύψεις την όρεξη σου για μια φέτα ψωμί .όλα λοιπόν χρειάζονται. Και τα παραπάνω σε λογικές μικρές ποσότητες δε βλάπτουν.ξεκίνα μια διατροφή με λίγο απ όλα και μη το πολύ αναλύεις το πράμα.απλα πράγματα προσέχεις τρία σημεία. 1 ποιότητα ( μια φέτα ψωμί με τα όσπρια δεν είναι τρόφιμο κακής ποιότητας αντίθετα ένα κλαμπ σάντουιτς είναι)2 ποσότητα δηλαδή λίγο απ όλα ακόμα και κάποιο γλυκό 3 ποικίλα δηλαδή και πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και λίπη ΑΛΛΆ ΛΊΓΟ! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Κατ' αρχάς δεν "δαιμονοποίησα" τους υδατάνθρακες! Η διατροφή μου αποτελούνταν κυρίως από υδατάνθρακες! Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, το μέλι, είναι (κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους) υδατάνθρακες! Απλά έκοψα τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες (όπως ψωμιά, μακαρόνια, γλυκά με ζάχαρη κλπ).

      Η αλήθεια είναι ότι από κάποιο σημείο και μετά ήμουν ελαφρώς υπερβολική όσον αφορά αυτές τις σκουπιδο-τροφές (επεξεργασμένους υδατάνθρακες). Δεν ήθελα ούτε να τις ακουμπήσω! Νταξ, και να 'τρωγα μια φορά στο τόσο κάποιο τέτοιο τελείως άχρηστο σκουπίδι, δεν θα χαλούσε και ο κόσμος! Κι ας με χάλαγαν μετά στον ουρανίσκο ή στο στομάχι! Ίσως ο απόλυτος αποκλεισμός που είχα κάνει σε αυτές τις τροφές να με οδήγησε πριν κάποιες μέρες να πέσω με τα μούτρα σε αυτές. Όμως αυτό κράτησε για μερικές μέρες! Τις τελευταίες μέρες τα υπερφαγικά μου αποτελούνται κυρίως από υγιεινές τροφές, γιατί αυτές προτιμώ. Μου αρέσουν πολύ περισσότερο (γευστικά) από τις σκουπιδο-τροφές. Έχω αφήσει τον εαυτό μου ελεύθερο αυτές τις μέρες να τρώει ό,τι και όσο θέλει. Και πάντα επιλέγω μη επεξεργασμένες τροφές.
      Το πρόβλημα είναι βαθύτερο.

      Οι συμβουλές σου είναι σωστές για κάποιον που γουστάρει τροφές με επεξεργασμένους υδατάνθρακες αλλά καταπιέστηκε να τους κόψει (χωρίς να το θέλει) για να χάσει κάποια κιλά. Αυτό δεν ισχύει στην δική μου περίπτωση. Επίσης η συμβουλή "τρώγε λίγο" δεν έχει κανένα νόημα για έναν άνθρωπο με συναισθηματική υπερφαγία.
      Παρ' όλ' αυτά εκτιμώ πάρα πολύ την πρόθεσή σου να με βοηθήσεις και τον χρόνο σου να μου πεις αυτές τις συμβουλές!

      Να είσαι καλά!

      :-)

      Διαγραφή
  15. Η απάντηση του Ανώνυμου πιο πάνω είναι η πιο σωστή. η στάση "πλέον οι σοκολάτες γάλακτος και τρόφιμα με ζάχαρη μου προκαλούν αποστροφή" δεν ισχύει πια. όταν έχεις ζήσει τα 20 χρόνια με τέροια διατροφή με πολλές σοκολάτες, πολύ ψωμί κτλ δεν γίνεται να κοπουν μαχαίρι. υπάρχει στο υποσυνείδητο. νομίζω ότι ένας ειδικός θα σε βοηθήσει (ενδοκρινολόγος-διατροφολογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Δεν έκοψα μαχαίρι αυτές τις τροφές! Για πολλούς μήνες τις είχα πού και πού στην διατροφή μου. Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να τις κόψω τελείως!

      Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι δεν μου έλειψαν αυτές οι τροφές καθόλου. Αυτό που μου έλειψε ήταν το συναίσθημα που είχα αφού κατανάλωνα αυτές τις τροφές (το συναίσθημα του εθισμένου που "παίρνει τη δόση του"). Και πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που άρχισα τα υπερφαγικά - στην αρχή με υγιεινές τροφές και μετά με επεξεργασμένες. Δεν έπαιρνα ευχαρίστηση τρώγοντας σοκολάτες. Με λίγωναν πολύ και μου χαλούσαν την γεύση και το στομάχι.

      Όπως έχω ξαναπεί, το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Και δεν είναι οργανικό, είναι συναισθηματικό.

      Πάντως σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου! Εκτιμώ την πρόθεσή σου να με βοηθήσεις!

      Να είσαι καλά!

      :-)

      Διαγραφή
  16. Κοριτσι μου αμα δεν το χεις νιωσει στο πετσι σου το τερας της βουλιμιας ουτε να το φανταστεις δεν μπορεις κ λογικο ειναι, οποτε λογικα ολα τα παραπανω σχολια, ο καθενας απο τη μερια του. Θα σου μιλησω σαν πρωην παθουσα απο τη δικη μου υποκειμενικη οπτικη με πολλη αγαπη. Ειναι τρομαχτικα πολυπλοκο το θεμα. Εψαχνα τη λυση 20 χρονια, εβρισκα διαφορους τροπους διαχειρισης, ενθουσιαζομουν για διαστηματα αλλα παντα επεστρεφε. Γιατι διαχειριση σημαινει απωθηση του προβληματος κ απαλυνση της καθημερινοτητας, οχι λυση. Βουλιμικα επεισοδια, ανεξελεγκτη καταναλωση τροφης, ποσοτητες που τρομαζουν, αλευρι, ζαχαρη, λιπος. Απολυτη αδυναμια ελεγχου, επιπτωσεις στο σωμα,χασιμο εαυτου, ζωης, αγχος, στρες. Μονος, ανημπορος, αβοηθητος, ενοχος, ενα σκουπιδι, σα να χεις διαπραξει το χειροτερο εγκλημα,βλεπεις μερα τη μερα, χρονο το χρονο τη ζωη σου να καταστρεφεται. Τα βαζεις με τα γονιδια σου, με τους υδατανθρακες, με τα επεξεργασμενα, με τις ορμονες σου, με τους γονεις σου, με την εφηβεια σου, με τα προτυπα, καθε φορα κ με αλλο. Κ εχεις εν μερει δικιο για ολα. Ομως παρ ολ αυτα το χαος παραμενει. Συνειδητοποιεις τα παντα γιατι καθε αλλο παρα κουτος εισαι αλλα δεν μπορεις να βρεις αυτην τη ρημαδα την απαντηση. Εχουμε να κανουμε καθαρα με μια ΕΞΑΡΤΗΣΗ. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο. Το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ της συγκεκριμενης εξαρτησης ειναι το ΦΑΓΗΤΟ. Το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ λοιπον απο τη στιγμη που εμφανιστηκε στη ζωη μας, γινεται κ το σημειο αναφορας, διατηρεις το αισθημα της ταυτοτητας- με λαθος φυσικα τροπο- εκει που ολα γυρω σου καταρρεουν κ εχεις την αισθηση πως μπορεις να το παρεμβαλλεις αναμεσα σε εσενα κ σε οτι σε πληγωνει, αφου το εχεις αναγαγει ως το κυριο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ της ζωης σου, το κεντρο της, τη βασικη σου ασχολια. Ειναι ενα τοσο καλοστημενο παιχνιδι του μυαλου, απιστευτα δομημενο κ τρομερα ισχυρο. Κουμαντο κανει το ασυνειδητο οχι η λογικη σου. Κ ολο αυτο συνεβη επειδη τον πρωτο κυριως χρονο της ζωης σου που αφορα το στοματικο σταδιο αναπτυξης κατι πηγε πολυ μα πολυ λαθος. Ηταν η μαμα σου που δε σου εδωσε την απαραιτητη 100% παρουσια της, για τον καθενα μας ισχυει κατι αλλο. Το μονο σιγουρο ειναι πως σαν βρεφη στον πρωτο χρονο της ζωης μας δεν νιωσαμε ταυτιση με ενα μονο προσωπο, δε νιωσαμε ασφαλεια για καποιους λογους. Κ στη δυσκολια της μετεπειτα ζωης η αδυναμια βγηκε στην επιφανεια κ λογω κ καποιων γενετικων προδιαθεσεων αναπτυχθηκε η διατροφικη διαταραχη, η οποια ανηκει στις εξαρτησεις, ως μια απελπιδα προσπαθεια του νου μας να αγκιστρωθει απο καπου κ να γεμισει το κενο. Σιγουρα υπαρχει κ μια υπερευαισθησια στο αλευρι σε συνδυασμο με τη ζαχαρη, στη σοκολατα, σιγουρα σαν οργανισμοι ειμαστε ευαλωτοι σε αυτες τις ουσιες, ΟΜΩΣ δεν ειναι αυτη η αρχη του κακου, η αρχη ειναι καθαρα το ΤΡΑΥΜΑ, η ΠΛΗΓΗ που ανοιξε τοτε. Καθισα κ εστιψα το μυαλο μου κ βρηκα ποιο ατομο ειχε τη μεγαλυτερη επιδραση πανω μου στα πρωτα χρονια της ζωης μου, ποια ματαιωση ακολουθησε, κ με πολλη πολλη προσπαθεια κ θεληση εκ μερους μου καταφερα να διωξω την ενεργεια της πληγης εκεινης απο τα κυτταρα μου. Χωρις ψυχιατρο κ χωρις ψυχαναλυση. Με απειρο ψαξιμο, λυτρωθηκα, εφυγαν απο πανω μου μεγατονοι απωθημενου στρες κ πια, μετα απο 20 χρονια μπορω να πως μεδακρυα στα ματια πως εχω μια απολυτα υγιη σχεση με το φαγητο, ετσι απο μονο του απλα συνεβη, χωρις εμμονες κ υπερβολες, αφου θυσιαστηκαν βεβαια τα πρωτα νιατα μου. Βεβαια ενα ταξιδι αυτογνωσιας η ζωη, αγωνας κ δρομος ολα. Δεν ξερω αν βοηθησα, τι να πρωτογραψεις κιολας, απλα σαν μια ιδεα ριχνω τις αραδες μου κ ευχομαι να βρεις την ακρη του νηματος. Δεν ειναι η λυση στη βουλιμια η καταγραφη κ η τοση ενασχοληση με τη διατροφη. Αυτο ακριβως ειναι που συντηρει κ ενισχυει την εξαρτηση σου. Για να απεμπλακεις πρεπει να το ξεχασεις, ΝΟΗΤΙΚΟΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ λεγεται, βγαλτο απο τη ζωη σου σα να μην υπαρχει το φαγητο, τρωγε μονο για να ζεις κ θα εκπλαγεις απο το τι θα αντικρισεις γυρω σου. Εναν αλλον κοσμο που τοσα χρονια εχανες. Ξερω ευκολο να το λες, ξερω, ξερω πολυ καλα. Σου ευχομαι να εισαι καλα κοπελα μου κ μην εγκαταλειπεις, αφου μπορεσα εγω μπορει ο καθενας κ ξερω τι σου λεω. ΓΙΩΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μεγάλο κατόρθωμα αυτό που έκανε ή Ελένη τελείως μόνη χωρίς κάποια επαγγελματική βοήθεια...απλά είναι στο σημείο που πρέπει να αλλάξει διατροφή...παν μέτρον άριστο...θα πρέπει να τρώει από όλα κ λίγο...ο οργανισμός εκδικείται για τη στέρηση τόσων μηνών...θα μπορούσες μαζί με το περπάτημα να κανείς το τελευταίο σου γεύμα έως τις έξι κ να πεινεις μόνο υγρά κ να τρως φρούτα αν πείνας. Κατι σαν διαλλειματικη νηστεια, μπες στο διαδικτυο για πληροφορίες...κ μην το ριχνειςκατω απέδειξε ότι έχεις δύναμη γιατι τιμωρεις τώρα τον εαυτό σου; Μη με παρεξηγήσεις μπορεί να μν το γνωρίζεις αλλα πολλές σε έχουμε πρότυπο. Οπότε keep going!!!!Μινα.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Γιώτα!
      Διαβάζοντας το μήνυμά σου αισθάνθηκα σαν να έκανα 100 ώρες ψυχοθεραπείας!
      Έχεις τόσο δίκιο σε αυτά που λες!
      Μου άνοιξες νέα πεδία σκέψης που πιστεύω πραγματικά ότι μπορούν να με οδηγήσουν στην οριστική μου θεραπεία!
      Νιώθω πραγματική ευγνωμοσύνη που μοιράστηκες αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες με μένα! Θα ήθελα και εγώ να επικοινωνήσω μαζί σου για να συζητήσουμε λίγο παραπάνω σχετικά με αυτό, αν θα το ήθελες κι εσύ!
      Να είσαι καλά!

      :-)

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Μίνα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Αν έχετε πρότυπο εμένα... καήκατε! :-P
      Ο κάθε άνθρωπος κάνει τον δικό του αγώνα και εγώ έχω φτάσει σε ένα σημείο που χρειάζεται να κοιτάξω πιο βαθιά από το τί και πόσο τρώω. Γιατί αυτά καθορίζονται από το συναίσθημα. Και εκεί βρίσκεται η λύση!
      Σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου και που με νοιάζεσαι!
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
    4. Σε αυτο το μειλ ευχαριστως να συζητησουμε parath44485@gmail.com , χαρα μου αν μπορω να βοηθησω εστω κ λιγο.. ΓΙΩΤΑ.

      Διαγραφή
  17. Μίνα θεωρώ πως ειναι εντελώς λάθος να τρώει μέχρι τις 18.00 και μετά να είναι νηστικη ... Ειναι πολλές ώρες και αυτό υπερισχύει τα υοερφαγικα.. Δεν το λέω για να σε ακυρωσω πρις Θεού... Το έχω νιώσει στην πράξη....

    Γιώτα ποσο δε καταλαβαίνω ... Μπράβο που το ξεπέρασες εντελώς όλο αυτό.... Κάποιος που δεν το έχει βιώσει δεν μπορεί να καταλάβει
    Όμως όλες οι περιπτώσεις δεν έχουν τη ρίζα τους στη βρεφική ηλικία.... Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που ξυπνούν αυτή την αρρώστια ..... Και είναι πολλοί και είναι ψυχογενείς... Ουσιαστικά όλες οι αΔΠΤ στηρίζονται εκεί...

    Ελένη θα σου πρότεινα να απευθυνθείς κάπου ... Ναι έχεις κάνει μεγάλο τεράστιο δρόμο όμως πρέπει να το λύσεις ... Και αυτό δεν θα γίνει απο τη μια στιγμή στην άλλη ... Θέλει πολύ δουλειά πρώτα απο ικα με τον ιδιο σου τον εαυτό υπομονή και επιμονή.. Δεν σου λέω κάτι που δεν γνωρίζεις...
    Εγώ έχω να σου προτείνω την ΑΝΑΣΑ και από εκεί και πέρα ακούς τις συμβουλές- προτάσεις όλων και αποφασίσεις

    Μαρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια μου δικη μου προσωπικη πεποιθηση ειναι πως η ριζα του κακου φυτρωσε στη βρεφικη -πρωτη παιδικη ηλικια κ απο εκει κ επειτα οπως λες κ εσυ προκυπτουν συμβαματα σε ολη τη μετεπειτα ζωη μας που ΞΥΠΝΟΥΝ την αρρωστια ή την κανουν να εκδηλωθει. Επαναλαμβανονται παρομοια μοτιβα καταστασεων που ενεργοποιουν τη ζημια ή αλλιως ΠΛΗΓΗ που ανοιξε ομως πολυ πολυ νωρις. Και ετσι αναπτυσσεται σε γονιμο εδαφος η αρρωστια, θεριευει με τα χρονια, με ολο κ περισσοτερα παρομοια μοτιβα συμβαντων, γιγαντωνεται κ εσυ εισαι ανισχυρος κ αιφνιδιασμενος στην κυριολεξια. Τα πρωτα λιγα χρονια της ζωης μας ειναι καθοριστικα για την ευαλωτοτητα κ ανθεκτικοτητα μας αργοτερα. Κ αυτο γιατι τοτε λειτουργει στο φουλ το υποσεινηδητο στο οποιο εγγραφονται ολα τα ερεθισματα, δεν υπαρχει κριτικος νους κ αυτη η κασετα σε ακολουθει σε ολη σου τη ζωη. Η λογικη που εχεις σαν ενηλικας ειναι τρομερα ανισχυρη μπροστα σε αυτην την κασετουλα. Γι αυτο λενε ολοι οι εθισμενοι σε κατι βαρυ γιατι ενω θελω δεν μπορω, τι φταιει. Οπως κ να χει ειναι πολυ δυσκολο ολο το θεμα των εξαρτησεων κ ταλαιπωρειται παρα μα παρα πολυς κοσμος- και νεος κοσμος- δυστυχως... ΓΙΩΤΑ.

      Διαγραφή
    2. Γιώτα σε θεωρώ πρότυπο και αξια θαυμασμού το ιτι ΜΟνΗ σου κατάφερες και το ξεπέρασες όλο αυτό και χωρίς βοήθεια ειδικού... Η εξαίρεση προφανώς .. Θα ήθελα πολύ και εγώ να σου στείλω κάποια στιγμή στο μειλ.που έδωσες αν φυσικά δεν σου γίνομαι βάρος!!!
      Τωρα στα υπόλοιπα δεν ειναι ότι διαφωνώ μαζί σου εννοώ για την αρχή του κακού... Το ιδτευω και εγώ ότι σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει αυτό όπως επίσης και ότι κατά 99% ευθύνεται η οικογένεια και σαφώς το μεγαλύτερο μερίδιο το έχει η μητέρα ... Καθος ερεθίσματα συναισθήματα πληγές που ανοίχτηκαν λάθος πρότυπα ( αυτά ξέρετε αυτά εμπιστεύεστε)...
      Όμως η αφετηρία μπορεί να υπάρχει στην παιδική εφηβική η και ενήλικη ζωή μας... Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι για τον καθένα που μόνο αν το ψάξει βαθιά μέσα του ίσως βρει τη λύση.. Το θέμα δεν είναι η συμπτωματολογία για να απαλλαγής απο τον εχθρό αλλα το πρόβλημα το ουσιώδες η παραδοχή του και η λύση του... Γολγοθάς ολόκληρος...

      Οφείλω συμπληρωματικά να πω δεν ξερω αν έχεις γνώσεις επιστημονικές σίγουρα όμως οι απόψεις σου ειναι ψαγμένες και τεκμηριωμένες και δεύτερον αποτελείς παράδειγμα γι αυτούς που υποστηρίζουν ότι το Τέρας αυτό δεν διορθώνεται δεν λύνεται και τα πρέπει όσοι το έχουν να μάθουν να ζουν με αυτό...

      Η αλήθεια είναι μια... Όποιος δεν το έχει ζήσει όποιος δεν έχει περάσει χρονια τρώγοντας τόνους σοκολάτες γλυκά αλμυρα παξιμάδια ψωμιά δεν ξερω τι άλλο δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι ειναι η υπερφαγια - βουλιμία

      Μαρία

      Διαγραφή
    3. Δεν ξερω αν ειμαι για μπραβο γιατι εχασα παρα πολλα χρονια βουτηγμενη στη μαυριλα, επρεπε να ωριμασω πρωτα για να οδηγηθω στη λυση και το κοστος φυσικα ηταν τεραστιο. Εχω παει συνολικα σε 5 ψυχιατρους, ομως δε βοηθηθηκα οσο θα περιμενα. Αυτο βεβαια δε σημαινει πως τους ακυρωνω, εξαλλου η ασθενεια ειναι τετοιας φυσης. Καποιοι απο αυτους εβαλαν το λιθαρακι τους. Ομως η λυση ηρθε σταδιακα απο εμενα μεσα σε 2 χρονια κ απο τοτε ειμαι απελευθερωμενη απο την αρρωστια. Αισθανομαι οπως αισθανομουν πολυ μικρη, πριν εμφανιστει στη ζωη μου η εμμονη με το φαγητο,η βουλιμια, η συναισθηματικη υπερφαγια. Ουτε κ εγω το πιστευω καμια φορα κ η αληθεια ειναι πως ειμαι ευγνωμων απεναντι στη ζωη που τα καταφερα. Ελπιζω ο χρονος να με δικαιωσει και αλλο, γιατι ειναι ο μονος αλανθαστος κριτης. Βλεπεις ακομα φερνω βολτα σε τετοια σαιτ, απο αλλη οπτικη βεβαια σημερα, ποτε ομως δεν προκειται να ξεχασω ολα αυτα που περασα κ χαρα μου στο βαθμο που μπορω να βοηθησω καποιον, αν μπορω, δεν ειμαι ειδικος στις διατροφικες διαταραχες, ουτε ψυχιατρος. Ναι ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυσκολο, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, γιατι παλευεις ανισα, συν τοις αλλοις, πρεπει να θαψεις κ ενα κομματι του εαυτου σου για να γεννηθει ενα αλλο κ αυτο πονα πολυ. Εξαλλου κανεις δε θελει να αυτοκτονησει, καπως ετσι το αντιλαμβανεται ο εαυτος μας. Καποιοι θα ζησουν με αυτο ολη τους τη ζωη οσο σκληρο κι αν ακουγεται. Ή με σκαμπανεβασματα. Ομως μπορει να ξεπεραστει αν επιμεινεις παρα πολυ. ΓΙΩΤΑ.

      Διαγραφή
    4. Μπράβο σου ΓΙΩΤΑ, είναι πολύ συγκινητικά αυτά που μας γραφείς...θα σου ήταν εύκολο έστω και επιγραμματικά να μας πεις για την όλη πορεία σου μήπως βοηθήθουμε κι εμείς...αν τον θέλεις φυσικά. Μινα.

      Διαγραφή
    5. ΜΙΝΑ εγραψα την ιστορια μου στο eatingdisorders, καλυτερα εκει να μην καταχραζομαι το μπλοκ της κοπελας. Ευχομαι καλη δυναμη σε ολους. ΓΙΩΤΑ.

      Διαγραφή
    6. Γιώτα μου, δεν καταχράζεσαι τίποτα! Ίσα-ίσα που η εμπειρία σου είναι υπερ-πολύτιμη για μένα, για πολλούς που διαβάζουν το blog, αλλά και για το blog το ίδιο! Σ' ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  18. Γιωτα πως θα μπορουσε καποιος να επικοινωνησει μαζι σου εστω για μερικες συμβουλες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζenia μπορεις να μου στειλεις στο μειλ parath44485@gmail.com,
      ευχαριστως αν μπορω σε κατι να βοηθησω...
      ΓΙΩΤΑ.

      Διαγραφή
  19. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=877862512312195&id=851914484906998

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ελένη, εύχομαι να σου πάνε όλα καλά! Μη φοβάσαι και θα το αντιμετωπίσεις το πρόβλημα σου. Ξέρεις ότι τα κιλά που πήρες σίγουρα θα τα ξαναχάσεις ;)
    Συμφωνώ και με κάποια από τα προηγούμενα σχόλια πως καλό θα ήταν να διευρύνεις τη διατροφή σου. Όλα και ισορροπημένα! Όπως βλέπεις έχεις πολλούς ανθρώπους που νοιάζονται για σένα και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
    Είναι στο χέρι σου να κάνεις ότι πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο για τον εαυτό σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Holly!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου! Μου δίνεις θετική ενέργεια!
      Το πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά τελικά!

      Είμαι συγκινημένη με όλους εσάς που μου δίνετε δύναμη με τα μηνύματά σας!

      Να είσαι καλά!

      :-)

      Διαγραφή
  21. Ελένη μου καλησπέρα.
    Μήπως να επισκεφθείς διαιτολόγο αυτή την φορά ώστε να μπεις σε μια διατροφή ισορροπημένη;
    Κι εγώ που έχω κάνει μεν το χειρουργείο διαπίστωσα πως μετά από ένα χρόνο απώλειας και κάνοντας υπερφαγικά με βλακείες (με γλυκά για την ακρίβεια) επισκέφθηκα την διαιτολόγο με την οποία συνεργάζεται ο χειρουργός μου. Το διαιτολόγιο που μου έδωσε, οι οδηγίες της κι οι συμβουλές της είναι αυτές που ακολουθώ αυτή την φορά για να φτάσω τον στόχο μου.

    Έκανες τόσο κόπο μην τον χαραμίζεις έτσι. Το ένα κιλό φέρνει το άλλο.
    Ή αν θες δοκίμασε να διατηρήσεις τα κιλά τα οποία είσαι με κάποιο τρόπο. Πρέπει να βγεις νικήτρια από αυτόν τον μαραθώνιο, μην τον αφήνεις να σε πάει πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου γεια σου!
      Ακούω προσεκτικά την πολύτιμη εμπειρία σου και σ' ευχαριστώ πολύ για την διάθεσή σου να με βοηθήσεις!
      Δεν αποκλείω το να ζητήσω κάποιες συμβουλές από διαιτολόγο στο μέλλον (αν νιώσω την ανάγκη), όμως σίγουρα δεν μπορώ ν' ακολουθήσω κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, γιατί πάντα τα θεωρούσα αυτά καταπιεστικά. Δεν μπορώ και δεν θέλω ν' ακολουθώ συγκεκριμένα προγράμματα, ειδικά αν καθορίζονται από άλλους!
      Δεν πιστεύω ότι θα "γυρίσω πίσω" και αισθάνομαι ότι πολύ σύντομα θα επανέλθω χωρίς κόπο σε πιο φυσιολογικά κιλά.
      Απλά θέλω να επικεντρωθώ στα συναισθήματά μου σε σχέση με αυτό, αλλά και σε άλλους, πιο σημαντικούς τομείς της ζωής μου.
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
  22. Ποσο μα ποσο σε νιωθω! Περναω φαση απώλειας αυτοελεγχου... Μεγαλο μπερδεμα... Σε συμπονω και σε θαυμαζω παραλληλα! Να εισαι καλα κοριτσι μου.! START 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου!
      Πού θα πάει, θα την ξαναβρούμε την άκρη!
      Σημασία έχει να παραμένουμε αισιόδοξες... κι όλα θα γίνουν!
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή