Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο και Χρόνια Πολλά!

Σήμερα έφαγα...

πρωί -> 3 μανταρίνια, 1 πιάτο καρύδια με 1 κ.σ. μέλι, 4 αποξηραμένα σύκα, μερικά κομμάτια παστέλι.





μεσημέρι -> το 1/2 του μπωλ ανάμικτη σαλάτα (με: μαρούλι, καρότο, σέλινο, μαϊντανό, λάδι και λεμόνι), 5 μεγάλα κομμάτια αρνί και 2 κομμάτια πατάτα ψητά στον φούρνο, 2 κ.σ. μουστάρδα.




απόγευμα -> 1 κομμάτι παστέλι, 2-3 χούφτες φυστίκια αράπικα, το 1/2 από ένα μεγάλο ρόδι.





από αργά το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ -> 1-2 χούφτες κολοκυθόσπορους, 500 γρ σύκα αποξηραμένα, 2 πιάτα ηλιόσπορους, 3 μήλα.







Σήμερα όλη μέρα ήθελα να τρώω.

Το βράδυ μ' έπιασε μια "λύσσα" και ήθελα να φάω κάτι γλυκό. Ό,τι αποξηραμένα είχα αγοράσει τις προηγούμενες μέρες, τα είχα καταβροχθίσει. Μου πέρασε απ' το μυαλό να πάω ν' αγοράσω κάτι από κάποιο ζαχαροπλαστείο (μόνο αυτά ήταν ανοιχτά σήμερα), αλλά αηδίασα με την σκέψη της ζάχαρης και έτσι μου έφυγε αυτή η σκέψη.

Έψαχνα στα ντουλάπια μήπως βρω τίποτα ξεχασμένο από παλιά. Τελικά βρήκα ένα πακέτο με 500 γρ αποξηραμένα σύκα και 1 πακέτο ψημένους, ανάλατους ηλιόσπορους, τα οποία τα είχα αγοράσει πριν πολλούς μήνες, αλλά δεν είχαν λήξει ακόμα. Τα σύκα αυτά είχαν για συντηρητικό θειώδη άλατα, τα οποία είναι επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Εδώ και πολλούς μήνες (από τότε που διάβασα γι' αυτές τις ουσίες), προσέχω να μην αγοράζω και να μην τρώω τρόφιμα με αυτά τα συντηρητικά. Όμως σήμερα, με την λύσσα που μ' είχε πιάσει, δεν πτοήθηκα καθόλου απ' την ένδειξη του πακέτου "περιέχει θειώδη" και τα καταβρόχθισα (αφού τα ξέπλυνα με αρκετό νερό πρώτα). Ευτυχώς οι ηλιόσποροι ήταν ακαθάριστοι και μου πήρε πολύ ώρα μέχρι να τους φάω όλους αυτούς. Είναι καλή ιδέα όταν με πιάνει λύσσα να τρώω σποράκια ακαθάριστα, γιατί θα κρατιέμαι για ώρα απασχολημένη και οι θερμίδες που θα παίρνω τελικά δεν θα είναι τόσο πολλές.

Όταν έτρωγα τα μήλα πραγματικά είχα σκάσει, όμως "έπρεπε" να τα φάω κι αυτά.
Τραγική κατάσταση.

Ήμουν πραγματικά σαν ναρκομανής!

Τέλος πάντων! Ένα απ' τα θετικά της ημέρας ήταν ότι συνειδητοποίησα πως μου πέρασε η μικρή αλλεργία που είχα στα καρύδια (έφαγα το πρωί)! Δεν έπαθα τίποτα!

Καλή χρονιά να έχουμε!

:-)

Σαν σήμερα, πέρυσι είχα φάει... Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου