Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Κηπουρική - 6/5/2021



Οι τριανταφυλλιές μου άνθισαν! 


Ο μαϊντανός μου ασφυκτιούσε στην μικρή του γλάστρα, οπότε τον μεταφύτευσα σε μεγαλύτερη! Έβαλα στο χώμα και τσόφλια από αυγά που λειτουργούν σαν λίπασμα! 


Έχει δίπλα του και ένα μωρό γαρυφαλλιάς! Ανυπομονώ να δω τί χρώμα θα βγει! 



😃


11 σχόλια:

  1. Δείχνεις όλο ζωντάνια κ ευκινησία!φτου σκόρδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαντάμ Σου Σου μου!

      Έπρεπε να μ' έβλεπες πριν 2-3 μήνες... Το να πάω στο σούπερ μάρκετ που απέχει 5 λεπτά απ'το σπίτι μου με τα πόδια φάνταζε στο μυαλό και το σώμα μου σαν τα πάθη του Χριστού!

      😅

      Διαγραφή
  2. Για να πιάσουμε κ φιλοσοφική συζήτηση.αληθεια τι σου έκανε το κλικ;κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό; Κεγω έχω καταφέρει να απομακρυνθω από τους δαίμονες μου κ με ρωτάνε ποιο ήταν το κίνητρο κ δεν ξέρω τι να πω. Απλά ήμουν έτοιμη η απλά κατάλαβα ότι ήθελα κάτι καλύτερο για εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ερώτηση! Και δίνεις την καλύτερη απάντηση: "Απλά ήμουν έτοιμη η απλά κατάλαβα ότι ήθελα κάτι καλύτερο για εμένα." Συμφωνώ!

      Επιπρόσθετα σ' αυτό, συνέβη το εξής: στην καραντίνα πέρασα πολύ άσχημα ψυχολογικά. Είχα βαθιά θλίψη και όλα μου φαίνονταν μάταια. Έτρωγα σαν να μην υπάρχει αύριο και έφτασα σε νέο επίπεδο ρεκόρ στα κιλά μου (149,3 kg).

      Δεν μπορούσα να κουνηθώ, ήμουν όλη μέρα ξαπλωμένη και χωρίς διάθεση για τίποτα. Εκεί υπήρχαν 2 δρόμοι: ή περιμένω υπομονετικά τον θάνατό μου (δεν θ' αργούσε με τα κιλά που ήμουν), ή θα κάνω κάτι να βελτιώσω τη ζωή μου. Επέλεξα το δεύτερο. Σ' αυτό με βοήθησε η πρώτη προσπάθεια με το Ημερολόγιο, γιατί ήμουν σίγουρη ότι μπορώ να το καταφέρω, αφού το είχα καταφέρει και στο παρελθόν.

      Μου έδωσα έναν στόχο. Και αυτό δεν το έκανα τόσο για την σωματική μου υγεία, αλλά κυρίως για την ψυχική μου υγεία. Με κάνει περισσότερο χαρούμενη να έχω έναν στόχο, και μάλιστα έναν στόχο που εξαρτάται 100% από εμένα (σε αντίθεση με άλλους στόχους που δεν μπορούμε να ελέγξουμε την έκβασή τους). Αλλιώς θα βυθιζόμουν και πάλι στην θλίψη, δηλαδή στο αδιέξοδο. Το κάνω δηλαδή περισσότερο σαν ψυχοθεραπεία, παρά σαν φροντίδα για την υγεία του σώματός μου (παρόλο που φυσικά μ' αρέσει τελικά και αυτή η πλευρά).

      Πόσα χρόνια διατηρείς την υγιεινή στάση σου απέναντι στο φαγητό;

      Διαγραφή
  3. Είμαι καθαρή από διατροφικές διαταραχές 3 χρόνια.υγιεινη δεν ξέρω αν είναι η στάση μου αλλά δεν είναι τοξική.το βάρος μου είναι υπέρβαρο αλλά θέλω δέκα κιλά για να πάω στο φυσιολογικό.δεν ξέρω αν θα το κάνω ποτε δεν ξέρω αν με νοιάζει να το πετύχω κιόλας. Επίσης έχω κόψει το κάπνισμα κ το αλκοόλ κ λόγω εγκυμοσύνης κ λόγω θηλασμού. Γυμναστική κάνω λίγο περπάτημα.ελπιζω να ανεβάσω ρυθμούς. Αν θέλω να κάνω πάντως άλλο παιδί κ να μην κάνω διαβήτη κύησης σίγουρα πρέπει να βάλω μπρος με φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος αν κ πάλι μπορεί να παρουσιάσω τουλάχιστον να το ελέγξω από την αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαντάμ Σου Σου μου,
      Μπράβο σου!!!

      3 ολόκληρα χρόνια!
      Και έκοψες και κάπνισμα και αλκοόλ!
      Είσαι παράδειγμα προς μίμηση! 🥰

      Εύχομαι ειλικρινά να το διατηρήσεις, ειδικά αυτό με το κάπνισμα!

      Όταν διώχνουμε τις εξαρτήσεις μας, βλέπουμε με καθαρό μάτι τη ζωή μας. Και τότε μπορούμε να δούμε τί χρειάζεται ν' αλλάξουμε για να γίνουμε ευτυχισμένοι!

      Επίσης, το περπάτημα είναι αποδεδειγμένα η καλύτερη άσκηση για τον οργανισμό! Συνέχισε το!

      Θα έρθει και το δεύτερο παιδάκι αν το θέλεις και όλα θα πάνε καλά!

      Πως νιώθεις χωρίς υπερφαγικά, χωρίς τσιγάρο και χωρίς αλκοόλ;

      Διαγραφή
  4. Νιώθω σα στερημένο.χαχαχαχα αστειεύομαι...κοίτα αλκοόλ δεν έπινα λόγω εγκυμοσύνης,όταν σταματήσω τον θηλασμό θα πίνω σε λογικά πλαίσια. Τσιγάρο δεν θα στο κρύψω ακόμα με τραβάει πολύ ελπίζω να κρατηθώ όσο μπορώ. Όσο για τα υπερφαγικα πάλι θα το ρίξω έξω κ θα φάω κ συναισθηματική υπερφαγία εγώ ,όταν στεναχωριέμαι ασυνείδητα ψάχνω γλυκό να βάλω στο στόμα μου. Αλλά νομίζω είναι πια στα φυσιολογικά πλαίσια.δεν θα κλειστή σπίτι να μασαμπουκιασω αντί να βγω έξω. Δεν θα πάω σε ταβέρνα για να φάω αλλά για να δω κόσμο. Δίνω πράγματα με έμαθε η διατροφολόγος μου.ενα:να είμαι γκόμενα να θέλω να αρέσω κ δεύτερον: να προσπαθώ να ντύνομαι κ να φτιάχνονται σαν να περιμένω να δω στην γωνία τον χειρότερο εχθρο μου.κ οποίος δεν έχει εχθρούς σημαίνει ότι δεν έχει κάτι να του ζηλέψουν.οποτε κοιτάω να νιώθω όμορφη κ μετά αδύνατη. Δεν με απασχολεί το αδύνατο ,θα είμαι για πάντα τσουπωτη.το θέμα είναι να με ζηλεύουν γι'αυτό που είμαι έτσι όπως είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως Μαντάμ Σου Σου μου είσαι όντως πολύ όμορφη!! 🙂

      Μπράβο και πάλι μπράβο για την πρόοδό σου!

      Όσο για το τσιγάρο, προσπάθησέ το, και για σένα, αλλά κυρίως για το μικρούλη σου!

      😉

      Διαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ πολύ κ εσυ. Όλοι είμαστε όμορφοι αρκεί να θέλουμε να βγει προς τα έξω. Όμορφοι, όχι ποζεροι όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή