Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερις έφαγα...

πρωί -> 2 μικρά ροδάκινα, 1 μπάρα (με: αποξηραμένο σύκο, ξηρούς καρπούς και πετιμέζι).


μεσημέρι -> 1 κεφαλή μπρόκολο, 2 καρότα και 3 μικρά κολοκυθάκια στον ατμό, 3 αυγά βραστά.



απόγευμα -> 8 δαμάσκηνα αποξηραμένα.


αργά το βράδυ -> 1 μεγάλο κεσεδάκι (~420 γρ.) γιαούρτι (πρόβειο, πλήρες), 1 κ.σ. μέλι.



Το μεσημεριανό που έφαγα σήμερα, ήταν πραγματικά όλα τα λεφτά!
Λαχανικά (από τη λαϊκή) στον ατμό (που κρατάνε έτσι όλη τη νοστιμιά τους) με μπόλικο λεμόνι και ωμό ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με βραστά αυγά (χωριάτικα) με αρκετό ωμό ελαιόλαδο!
Απίστευτη νοστιμιά... το ευχαριστήθηκα με την ψυχή μου!
Και με χόρτασε πλήρως για πολλές ώρες!
Δεν χρειάζεται να μαγειρέψουμε κάτι πολύπλοκο και χρονοβόρο για να φάμε ένα καλό γεύμα. Αρκεί να έχουμε καλά υλικά!

Το βράδυ, αφού έφαγα το γιαούρτι, μ' ενόχλησε για κάποια ώρα το στομάχι μου. Και αυτό το έχω παρατηρήσει κάθε φορά που τρώω πρόβειο γιαούρτι τον τελευταίο καιρό. Παίζει σίγουρα ρόλο και το γεγονός ότι το παρακάνω στις ποσότητες. Σκέφτομαι πάντως να το ελαττώσω, ή και να το κόψω τελείως.

Καληνύχτα!

:-)

4 σχόλια:

  1. Σκοπευεις να τρως ετσι μια ζωη ; Ειναι πολλες οι μερες που δεν τρως ΦΑΓΗΤΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Το μπρόκολο, το καρότο, το κολοκύθι και τ' αυγά (μιλώντας για το μεσημεριανό μου γεύμα) δεν είναι φαγητό; Τί είναι;
      Μια χαρά φαγητό είναι, πολύ νόστιμο και χορταστικό! (Αφού τα έφαγα, ένιωθα για πολλές ώρες πλήρως χορτασμένη!) Και μάλιστα είναι ένα ελαφρύ φαγητό... ό,τι πρέπει για την πολλή ζέστη που έχουμε αυτό το διάστημα!
      Έχεις διαφορετική άποψη; Θα χαρώ να την ακούσω!
      :-)

      Διαγραφή
  2. Φαγητο ειναι αυτο που θα κανεις για κρατησεις τον αντρα σου και για να μεγαλωσεις τα παιδια σου.
    Με χουρμαδες και φυστικια για πρωινο;
    Καθε μεσημερι αγγουρια και κολοκυθια στον ατμο και μερα παρα μερα βραστα αυγα;
    Αυτη ειναι μια ποιοτικη μεν διατροφη αλλα ακραια και μη ισορροπημενη οπως και το παχος που ειχες. Αποτελεσματικη για γρηγορο αδυνατισμα. Αλλα οχι για μια ζωη. Δεν εχει την βαση της στο φαγητο της μεσης ελληνικης οικογενειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!

      Φτιάχνοντας πολύπλοκα και περίτεχνα φαγητά θα καταφέρω να "κρατήσω" τον μελλοντικό μου άντρα; Αν φτιάχνω αυγά με κολοκυθάκια θα "μου φύγει";
      Νομίζω βρήκα τη λύση: θα παντρευτώ μάγειρα! Δεν θα έχει ανάγκη από μένα να του μαγειρεύω και θα τρώνε και τα παιδιά φαγητό της προκοπής! :-p

      Πέρα από την πλάκα, θεωρώ ότι τα αυγά με τα λαχανικά είναι μια χαρά φαγητό! Θρεπτικότατο, νόστιμο και πολύ χορταστικό! Και αφού βλέπω ότι μου αρέσει και με κάνει να χορταίνω καλά, γιατί να μην το έχω συχνά στην διατροφή μου;

      Εννοείται ότι η διατροφή μου δεν έχει την βάση της στο φαγητό της μέσης ελληνικής οικογένειας! Η μέση ελληνική οικογένεια τρώει κάθε μέρα ψωμί, ένα από τα πιο άχρηστα και επιβαρυντικά τρόφιμα! Τα φαγητά της μέσης ελληνικής οικογένειας περιλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες μαγειρεμένου λαδιού (ή ακόμα χειρότερα και τηγανισμένου!), το οποίο είναι ό,τι χειρότερο! Το μαγείρεμα καταστρέφει όλα τα θρεπτικά συστατικά του ελαιολάδου, και αυτό που μένει είναι μια τροφή μόνο με άχρηστες θερμίδες, επιβαρυντική για το στομάχι. Η μέση ελληνική οικογένεια τρώει συχνά τροφές που περιέχουν άσπρο αλεύρι (τα φύλλα από τις πίτες, μακαρόνια, ψωμιά, παξιμάδια, σε κουρκούτια για τα τηγανητά, για να "δέσουν" οι σάλτσες, κλπ). Δεν θα μιλήσω για τις αρνητικές συνέπειες που έχει το άσπρο αλεύρι, γιατί θα γράφω μέχρι αύριο!
      Επίσης δεν θα μιλήσω για τα βούτυρα, τις κρέμες γάλακτος και τη ζάχαρη που χρησιμοποιούν συχνά στο μαγείρεμα και τα γλυκά οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες.

      Και επειδή ανέφερες το μεγάλωμα των παιδιών, είναι γνωστό σε όλους ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία... Συνεπώς μάλλον κάτι κάνουμε λάθος... μα πολύ λάθος όμως!
      Μακάρι σαν παιδί να έτρωγα όλα αυτά τα όμορφα και ποιοτικά που τρώω τώρα. Θα είχα γλιτώσει από μεγάλη ταλαιπωρία! Βέβαια, κάλλιο αργά, παρά ποτέ!

      Νιώθω ευλογημένη που μπορώ και κάνω την διατροφή που κάνω. Και ο κάθε άνθρωπος καλό είναι να τρώει αυτά που του αρέσουν, του κάνουν καλό και ταιριάζουν στον δικό του οργανισμό. Το να επιμένουμε σε επικίνδυνες διατροφικές συνήθειες μόνο και μόνο επειδή αυτές μάθαμε από παιδιά ή επειδή αυτές επικρατούν γύρω μας, είναι τελείως λάθος!

      Πάντα φιλικά.
      :-)

      Διαγραφή