Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Φυστικοβούτυρο!

Χθες πήρα ένα βαζάκι φυστικοβούτυρο,
και σήμερα το τελείωσα.
Έχει φοβερή γεύση, είναι σαν να τρως φουντούνια!

Από τη μία έχει αρκετές πρωτείνες και ελάχιστα σάκχαρα,
όμως από την άλλη έχει τρανς λιπαρά (για να συντηρηθεί),
που είναι πολύ βλαβερά.

Αποφάσισα να μην ξαναγοράσω (τουλάχιστον όχι σύντομα),
και να προτιμώ κανονικά φυστίκια αράπικα.

Χθες το βράδυ, είχα φάει αρκετή ποσότητα βραστό κοτόπουλο και είχα χορτάσει,
όμως μετά από λίγο "κάτι μου έλειπε".
Έτσι έφαγα και το μισό βάζο φυστικοβούτυρο.
(Το άλλο μισό το έφαγα σήμερα το πρωί.)

Συνειδητοποίησα ότι αυτό που με έκανε να στραφώ στο φυστικοβούτυρο ενώ είχα χορτάσει, ήταν μια έντονη συναισθηματική έλειψη που ένιωθα. Θα προσπαθήσω λοιπόν αφενός να κάνω ενέργειες για να την καλύψω, και αφετέρου, αν δεν τα καταφέρω, ν' αλλάξω τουλάχιστον οπτική γωνία.
Ώστε να μην ξαναχρησιμοποιήσω το φυστικοβούτυρο ή οποιαδήποτε άλλη τροφή σαν υποκατάστατο.



:-)

14 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι το σιχαίνομαι και το εφαγες Κ σκέτο; α πα πα!!!! Εγώ ξεκίνησα ποδήλατο κάθε μέρα μισή ώρα τουλάχιστον στην ύπαιθρο, ζω στο εξωτερικό οπότε είναι Κ ασφαλές. Το πρωινό μου είναι δική σου έμπνευση με λίγες δικές μου τσαχπινιες, γιαούρτι, λίγο μέλι, λιναροσπορος Κ βρωμη, καμία φορά τριμμένο μήλο κανέλα ή μπανάνα. Το μεσημέρι κοιτάω οπωσδήποτε σαλάτα, πρωτεΐνη και το βράδυ που είναι το πιο δύσκολο πάλι γιαούρτι βρωμη. Με κρατάει αρκετά αυτός ο συνδυασμός . αυτή την βδομάδα είχα απώλεια 2.4κιλα αλλά είναι αρχή ακόμα Κ έφυγαν υγρά. Κοιτάω να τρώω να χορτασω αλλά όχι να σκάσω, για να δούμε την επόμενη Πέμπτη τι μαντάτα θα δείξει η φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ποιοτική η διατροφή σου!
      Μπράβο και για την απώλεια των κιλών!
      Ήθελα να σε ρωτήσω όμως κάτι βασικό: θα ήθελες αυτήν την διατροφή να την ακολουθήσεις μια ζωή, συνέχεια; Αν όχι, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μπεις σε φαινόμενο γιο-γιο...

      Διαγραφή
    2. Σωστή η ερώτηση σου Κ το φαινόμενο γιο γιο το ζω Τρίτη φορά. Σίγουρα μια τέτοια διατροφή δε μπορώ να την ακολουθήσω μια ζωή αλλά πρέπει να κρατήσω την γυμναστική μου Κ την κίνηση μου για μια ζωή.

      Διαγραφή
    3. Κατερίνα μου,
      ίσως θα ήταν καλό ν' ακολουθήσεις μια διατροφή που θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου, θα σου αρέσει και θα μπορείς να την κρατήσεις για πάντα! Γιατί όση κίνηση και να έχουμε στην ζωή μας, αν ξαναρχίσουμε να τρώμε επεξεργασμένους υδατάνθρακες σε μεγάλες ποσότητες, είναι σίγουρο ότι θα τα ξαναπάρουμε τα κιλά!

      Μην καταπιέζεις τον οργανισμό σου και μην τον κάνεις να στερείται! Αφού αυτό οδηγεί 100% σε φαινόμενο γιο-γιο. Έχε ρυθμισμένο τον οργανικό παράγοντα τουλάχιστον, ώστε να σου μείνει μόνο το ψυχολογικό κομμάτι να παλέψεις.

      ;-)

      Διαγραφή
    4. Πραγματικά οι υπεφαγιες μου είναι ψυχολογικες Κ όπως λες όταν η ζωή μου είναι γεμάτη το φαγητό έρχεται δεύτερο. Και τις δύο φορές που πήρα τα κιλά έγινε σε ένα χρόνο Κ ψυχολογικά ρακος.οχι δε κατά πιεζομαι είναι ενδεικτικό το πρόγραμμα μου, τόσα χρόνια με διατροφες πια, ειδικοί γίναμε. Καταλαβαίνω τι εννοείς και δε είμαι και κάνα πιτσιρίκι ε; 40 πατημένα

      Διαγραφή
  2. γλυκούλα μου, δεν είναι κακό το φυστικοβούτυρο! βεβαια, άλλο που το έφαγες για συναισθηματικούς λόγους.
    Σιγά Σιγά θα τα καταφέρεις! Μην νιωθεις άσχημα για αυτο που έγινε, απλά δες το σαν ένα μάθημα! :)
    Μπορείς να τρώς μια κουταλιά το πρωι φυστικοβούτυρο πάνω σε μια φέτα μήλο! θα σε κρατάει χορτάτη πολλές ώρες! και θα έχεις ενέργεια. Για πρωινό είναι μια χαρά. Δεν είναι και σωστό να στερούμαστε πράγματα! Το ιδανικό ειναι να φτιάξουμε ενα πλανο διατροφής που θα μπορουμε να το κρατησουμε για ολη την ζωη, οπότε και αυτα μεσα στο προγραμμα ειναι!
    Φιλιά πολλά! Είσαι δυνατή και θα τα καταφέρεις!
    - αίλουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αίλουρέ μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Έχεις δίκιο ότι δεν πρέπει να στερούμαστε!
      Όμως σκέφτομαι ότι αντί να παίρνω φυστικοβούτυρο, το οποίο είναι αλεσμένα φυστίκια με βλαβερά τρανς λιπαρά, καλύτερα θα είναι να παίρνω κανονικά φυστίκια, και αν θέλω να τα αλέθω στο μούλτι!
      ;-)

      Διαγραφή
  3. Μπράβο Μαντζ που κέρδισες το πρώτο ημίχρονο και κατάφερες να καλύψεις την οργανική πείνα με το γεύμα. Σκεπτόμενη τις τριάδες και τις δυάδες, φαντάζομαι οτι το κοτόπουλο θα το έφαγες με κάτι σαλατένιο και κάτι υδατανθρακένιο μαζί για να σε "πιάσει";
    Το δεύτερο ημίχρονο το συναισθηματικό μένει να νικήσεις.
    Κράτα μακριά τις τύψεις
    μη σταματάς αγωνίστρια μου
    Venceremos :)
    Marulenia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρουλένια μου σ' ευχαριστώ!
      Η αλήθεια είναι ότι το κοτόπουλο το έφαγα σκέτο.
      Όμως είχα χορτάσει καλά... Τέλος πάντων!
      Θα προσπαθήσω να συνδυάζω αυτά που γράφεις για να υπάρχει καλύτερος κορεσμός. Ωστόσο το συναισθηματικό κομμάτι είναι αυτό που θέλει την περισσότερη δουλειά.
      :-)

      Διαγραφή
    2. θεά μαρουλέ χαχαχα ναι πάντα συνδυάζουμε κάτι πρωτεινένιο υδατανθρακένιο και σαλατένιο για να πετύχουμε την τέλεια ποσότητα σεροτονίνης- ορμόνης υπεύθυνη για την διάθεσή μας! μην συζητάς ημερολόγιο διατροφής μου πολύ δύσκολο θέμα το συναισθηματικό και πολύ δουλειά θέλει.σου στέλνω δύναμη!

      Διαγραφή
  4. έμπαινα και διάβαζα όλο το καλοκαίρι την προσπάθεια σου και άκρη δεν έβγαλα.συγχαρητηρια για τον αθλο σου και ειμαι σιγουρη οτι θα βρεις παλι το ρυθμό σου...εγώ την παλευω με πρωτεινικές διατροφες αν βαλω υδατανθρακα στο στομα μου δεν μπορω να κρατηθω σε ποσοτητες...εσύ μέτραγες θερμιδες?πως ήξερες τί να φας και πόσο??(ΑΝΤΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Unknown! Άντι είναι τ' όνομά σου;
      Σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου!

      Όταν λες ότι "άκρη δεν έβγαλα", τί εννοείς;

      Οι πρωτεϊνικές δίαιτες είναι ό,τι χειρότερο!
      Στο παρελθόν είχα κάνει τέτοιες και όχι μόνο πήρα πίσω γρήγορα τα κιλά, αλλά πήρα πολλά περισσότερα απ' όσα ήμουν αρχικά! Οι πρωτεϊνικές οδηγούν ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ σε πολλά περισσότερα κιλά.

      Όσον αφορά τους υδατάνθρακες, υπάρχουν καλοί και κακοί υδατάνθρακες. Τους κακούς, καλό είναι να τους περιορίσεις πολύ (αν όχι να τους κόψεις τελείως), αλλά τους καλούς υδατάνθρακες δεν είναι καλό να τους περιορίζεις. Υδατάνθρακες είναι όλα τα λαχανικά και τα φρούτα, τα οποία είναι καλό να τα έχουμε σε μεγάλες ποσότητες στην διατροφή μας. Επίσης υδατάνθρακες έχουν και τα όσπρια και οι ξηροί καρποί, που επίσης κάνουν καλό σε λογικές ποσότητες. Οι υδατάνθρακες που χρειάζεται ν' αποφεύγουμε γιατί είναι σκέτα ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ, είναι οι επεξεργασμένοι: οτιδήποτε περιέχει αλεύρι και οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη (ψωμιά, σφολιάτες, μακαρόνια, γλυκά, κλπ).

      Δεν μετρούσα ΠΟΤΕ θερμίδες!
      Γενικά θεωρώ την καταγραφή θερμίδων ό,τι πιο άχρηστο και ψυχαναγκαστικό υπάρχει γύρω από την διατροφή! Άλλωστε δεν παίζουν τόσο ρόλο οι θερμίδες στην δημιουργία ή απώλεια λίπους, όσο παίζει ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφών που καταναλώνουμε!

      Όσον αφορά το τί έτρωγα, ήξερα τις βασικές αρχές της σωστής διατροφής και τις εφάρμοζα (πχ σχεδόν απόλυτος αποκλεισμός επεξεργασμένων υδατανθράκων), και όσο περνούσε ο καιρός έβλεπα τί μου κάνει καλό και τί όχι. Ποιες τροφές μου αρέσουν (βασικό!), ποιες μου φτιάχνουν την διάθεση, ποιες με "ρίχνουν" ή με κάνουν να νυστάζω όταν τις τρώω, και έτσι προσάρμοσα την διατροφή μου στις ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ανάγκες!

      Όσον αφορά τις ποσότητες, τους μήνες που έχανα κανονικά, έτρωγα φυσιολογικές ποσότητες, τόσο ώστε να χορτάσω. Και δεν ήθελα παραπάνω. Εκείνο το διάστημα η ζωή μου ήταν γεμάτη δραστηριότητες και ενδιαφέροντες ανθρώπους, και έτσι δεν είχα ανάγκη να ξεσπάω στο φαγητό.
      Από ένα σημείο και μετά, σταμάτησαν οι δραστηριότητες, έμεινα άνεργη, έφυγαν οι φίλοι, οπότε άρχισα να τρώω μεγαλύτερες ποσότητες ώστε "να καλύψω το κενό". Ποιοτικές τροφές στην αρχή. Έμενα στάσιμη στο βάρος ή πήρα πολύ λίγο. Πριν περίπου 6 μήνες, άρχισα να τρώω πάλι επεξεργασμένους υδατάνθρακες σε μεγάλες ποσότητες και έτσι πήρα τα κιλά που πήρα.
      Αυτή είναι η περίληψη της πορείας μου!

      Τώρα προσπαθώ να βάλω δραστηριότητες στην ζωή μου και να συναναστρέφομαι με θετικούς ανθρώπους, ώστε να μην έχω "κενό" και παράλληλα άρχισα πάλι να φροντίζω τον εαυτό μου με ποιοτική διατροφή, προσπαθώντας να μένω σε φυσιολογικές ποσότητες. Εννοείται χωρίς να μετράω θερμίδες ή γραμμάρια!

      Αν θα ήθελες, πες μου τί βάρος έχεις και τί προσπάθειες έχεις κάνει!

      Να είσαι καλά!

      :-)

      Διαγραφή
  5. το άκρη δεν έβγαλα ηταν στο οτι δεν μπορούσα να καταλάβω τι διατροφή έκανες..σε παρακολουθώ και μου αρέσει πολύ η διατροφή σου καιρό τώρα....εχω περάσει απ όλες τις πρωτεινικες με χασιμο 50 κιλών και παλευω για τα υπόλοιπα 30 αλλά κουράστηκα...είμαι σε φάση νιρβάνα τώρα και σε παρακολουθώ και παιρνω κουράγιο μεγάλο και δύναμη απο σένα..ειδικά τωρα που ξεκινησες να γραφεις παλι...σ ευχαριστω πολύ για τις διευκρινησεις σου θέλω παλι να ξαναπροσπαθησω για τα υπολοιπα κιλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Ειλικρινά έχασες 50 κιλά;! Πραγματικά ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!
      Ένα διάλειμμα δεν είναι κακό μετά από αυτήν την εκπληκτική απώλεια!

      Θα είναι ωραίο να συμπορευτούμε στην απώλεια των υπόλοιπων κιλών μας! Κι εγώ περίπου 30 θέλω να χάσω!

      Φρούτα και λαχανικά τρως;

      Διαγραφή