Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ανίκητος αντίπαλος.

Σε καταστρέφω, γιατί έτσι μου αρέσει.
Αυτό γουστάρω, να σε κάνω να υποφέρεις. Συνέχεια.
Μόλις έρθει μια στιγμή ευτυχίας, εγώ θα είμαι πάντα εκεί για να την διαλύσω.
Πάντα θα μετατρέπω το χαμόγελό σου σε θλίψη,
τη χαρά σου σε φόβο,
την ελπίδα σου σε απελπισία.
Πάντα θα σε γεμίζω ενοχές. Για τα πάντα.
Για ό,τι έκανες... για ό,τι δεν έκανες... για ό,τι είπες... για ό,τι σκέφτηκες.
Για τον αέρα που αναπνέεις.
Θα σε ταϊζω ό,τι μαλακία υπάρχει, πάντα σε τεράστιες ποσότητες...
μέχρι να σε δω να φτάσεις 300 κιλά.
Δεν είσαι άξιος για τίποτα, δεν θα καταφέρεις ποτέ τίποτα.
Ποτέ δεν θα είσαι αρκετά καλός, παρ' το απόφαση.
Σε καταστρέφω και εσύ δεν κάνεις τίποτα.
Δεν έχεις τ' αρχίδια ν' αντιδράσεις ούτε στο ελάχιστο!
Είσαι αξιολύπητος.
Γελάω με την πάρτη σου, γαμημένε εαυτέ μου.


(Έχω και ποιητικές ανησυχίες! :-P )
 

26 σχόλια:

  1. Κορίτσι ποιο είναι το mail σου αν επιτρέπεται ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Το "αν επιτρέπεται" δεν έπρεπε καν να το γράψεις! :-p
      Το mail μου είναι: imerologio.diatrofis@gmail.com
      Θα χαρώ πολύ να μιλήσουμε και από εκεί!
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
  2. Οταν ο εαυτος λεει στον εαυτο...
    "Αγαπα με,
    μ ολα τα λαθη που χω κανει κρατα με,
    ενοχος ειμαι απεναντι σου τα παμε,
    μα σ αγαπω,
    αγαπα με,
    γιατι να ζησω χωρια σου δε γινεται,
    νερακι η ζωη μου κ θα χυνεται,
    ΑΓΑΠΗ μονο ΑΓΑΠΗ σου ζητω..."
    τοτε κ μονο τοτε υπαρχει ελπιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ Μαντζουράνα, το πρόβλημα είναι η φωνή μέσα μας που τα λέει όλα αυτά, όχι ο εαυτός μας. Η φωνή δεν είμαστε εμείς, νομίζουμε ότι είμαστε γιατί την ακούμε καθαρά μέσα στο μυαλό μας, αλλά είναι απλά μέρος των ανασφαλειών μας, των φόβων μας, των προβολών που έχουμε υιοθετήσει για το πως θα πρέπει να είμαστε, της ακαμψίας μας.Για να την σωπάσεις απλά χρειάζεται να της πας κόντρα. Μην ανέχεσαι να λέει η φωνή αυτή τέτοια πράγματα για τον εαυτό σου. Αν λες "δεν σου επιτρέπω" κάθε φορά που μία τέτοια σκέψη πάει να ξεπηδήσει από το μυαλό σου, τότε γρήγορα θα πάψεις να την ακούς και δε θα μπορείς να διαννοηθείς καν ότι υπάρχει.Στα λέω εγώ που έχω καταφέρει και δεν την ακούω πια, δεν την ανέχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αφέλια!
      Κατ' αρχάς θέλω να σου πω συγχαρητήρια που κατάφερες να μην ακούς αυτήν την φωνή! Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο αυτό, αλλά βέβαια όχι ακατόρθωτο!
      Έχεις δίκιο σ' αυτά που γράφεις...
      Φοβάμαι ότι στην μάχη μου απέναντι σ' αυτή την φωνή, πάντα βγαίνω ηττημένη και έχω αρχίσει να σκέφτομαι να τα παρατήσω... όμως παίρνω δύναμη από εσένα που τα κατάφερες και λέω να συνεχίσω να προσπαθώ!
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
    2. Με ποιανού το μέρος είσαι; ποιανού σύμμαχος; Διάλεξε λοιπόν πλευρά: με τη φωνή ή τον εαυτό σου.
      Η διαφορά των μεν με των δε είναι ότι οι άνθρωποι που δεν ακούν την φωνή είναι στο ότι έχουν βρει τρόπους αντιμετώπισης και την ησύχασαν. Βασίσου στα δυνατά σου σημεία και ανέπτυξε κι άλλα; διάβασε βιβλία όπως Feel the fear and do it anyway, μάθε μία νέα γλώσσα, βρες ανθρώπους που μιλάνε τη γλώσσα αυτή για επικοινωνία, ξεκίνα νέες δραστηριότητες, δημιούργησε, μάθε να φτιάχνεις δημιουργίες με πηλό, μάθε βελονάκι, γίνε εθελοντής, ταξίδεψε.

      Διαγραφή
  4. Ελενη μας, καθε φορα που χανω μερικα γραμμαρια σε σκεφτομαι. Η χαρα ειναι μιση οταν οι φιλοι σου δυσκολευονται. Οπως καταλαβα μονο οταν σηκωθουμε μονοι μας θα τελειωσει αυτο. Οταν το καταφερεις μην σταματησεις να ασχολεισαι γραφοντας στο χαρτι, οχι στο διαδικτυο, ο,τι τρως, ο,τι σε απασχολει. Δεν ευχομαι τιποτε, ολα φαινονται ανουσια, απο την καρδια μου μονο σου λεω πως περιμενω καλυτερα νεα.:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ηρώ μου και σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου!
      Χαίρομαι ειλικρινά που πας καλά στην πορεία σου!
      Το κύριο πρόβλημά μου δεν είναι ότι πήρα κιλά... το κύριο πρόβλημα είναι η πολύ άσχημη διάθεσή μου, η οποία είναι και η βασική αιτία της επαναπρόσληψης των κιλών.
      Πιστεύω ότι σύντομα θα βγω από όλη αυτή την θλίψη...
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
  5. Γλυκια μου Μαντζουρανα σήμερα σε ανακάλυψα κ ενθουσιάστηκα..χίλια μπραβο σου.Σε είδα κ σε φωτογραφίες από τις 10 Σεμπτεμβριου...κούκλα κ πριν κ μετά ....τα ματακια σου μην τα αφήσεις να σκοτεινιασουν ξανά,σου πάει να λαμπεις!!!έκανες τοσα για εσένα ...μην αφήσεις κανέναν να το χαλάσει αυτό...ούτε τις κακες σκεψεις!!Ειμαι κ εγώ σε μία δύσκολη φάση της ζωής μου,παλευω κάθε μέρα με τις σκέψεις κ το φαγητό αντί να χαίρομαι που σε λίγους μήνες θα γίνω νυφουλα.Θα βάλω μουσική δυνατά κ θα χορεψω μονη!!πήρα δύναμη από όλες σήμερα κ αποφάσισα να το γιορτασω...αλλάξω από σήμερα κιόλας την ζωή μου. Θα αφήσω κ το μειλ μου...αν περισευει καμία συμβουλή κ για εμενα:-* xristinaki553@gmail.com
    Σας φιλώ όλες γλυκά
    ΧριστινΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου γεια σου!
      Σ' ευχαριστώ πολύ και γι' αυτό σου το μήνυμα!
      Δυστυχώς τα μάτια μου έχουν σκοτεινιάσει εδώ και 2-3 μήνες... Αλλά θα τα ξαναφωτίσουμε, πού θα πάει! :-D
      Συγχαρητήρια για τον γάμο σου, εύχομαι όλα να πάνε καλά και να ζείσεις για πάντα ευτυχισμένη!
      Μπράβο που παίρνεις την απόφαση ν' αλλάξεις την ζωή σου! Παίρνω και εγώ δύναμη από εσένα να ξαναπροσπαθήσω!
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
  6. Στην βλακεία είσαι πρώτη Μαντζουράνα!!!


    Τεσπά, δεν πειράζει, όλους μας πιάνουν αυτά τα ωραία συναισθήματα κατά καιρούς. Όταν σε πιάνουν να θυμάσαι τον πάνσοφο μπακλαβά: "Περίμενε λίγο... θα περάσει!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, στην βλακεία και στο αυτοσαμποτάζ το 'χω πολύ!
      Τα λόγια του μπακλαβαδούλη μας είναι τα πιο σωστά!
      Μακάρι να περάσει σύντομα!
      :-)

      Διαγραφή
  7. https://youtu.be/NkMJdytTSXU δες τη περίπτωση της ell ,προσωπικά της βγάζω το καπέλο.......θα προσπαθήσω ξανά λοιπόν κι εγώ, όταν θέλουμε κ το πιστεύουμε όλα γίνονται....φοβερή μεταμόρφωση εξωτερικα αλλα κ εσωτερικα...όλοι με κάτι παλευουμε...stay tune...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου.
      Ενδιαφέρουσα η ιστορία της Ell, αν και αυτό που κατάφερε καθόλου υγιές δεν είναι. Έγινε ελλιποβαρής σε πολύ επικίνδυνο βαθμό. Δεν φοβάται μην αποκτήσει προβλήματα υγείας, ειδικά τώρα που έχει και 2 παιδιά;

      Προσωπικά, δεν έχω "σταματήσει την προσπάθεια", γιατί καμία "προσπάθεια" δεν έχω κάνει. Αγάπησα τον εαυτό μου και τον φρόντισα, γι' αυτό έχασα τόσα κιλά. Υπήρξε ένα διάστημα που σταμάτησα να τον αγαπάω και να τον φροντίζω και πήρα κάποια κιλά. Τις τελευταίες μέρες έχω αρχίσει πάλι να τον φροντίζω και να τον αγαπάω. Τα κιλά θα φύγουν πάλι, είμαι σίγουρη. Χωρίς να κάνω καμία "προσπάθεια". Στεναχωριέμαι για τους ανθρώπους που εν έτει 2016 έχουν ακόμα την λανθασμένη αντίληψη ότι για να φύγουν τα κιλά χρειάζεται προσπάθεια, κόπος και πολλές "θυσίες". Αυτοί οι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία.

      Να είσαι καλά και να σε αγαπάς!

      :-)

      Διαγραφή
  8. Όντως και στα δικά μου τα μάτια ιδίως σε τελευταία φωτο μου φαίνεται πολύ αδύνατη...γτ όμως το εστιάζεις εκεί;αυτή έτσι ηθελε και το κατάφερε, δικαίωμα της...γιατί δεν εστιάζεις στο θετικό της ιστορίας;το κατόρθωμα της για ολική μεταμόρφωση με τόσα εμπόδια γύρω της...δύο βρεφη, καθόλου βοήθεια, χαλια ψυχολογία και μόνο υποστήριξη από το σύζυγό, όλοι οι υπόλοιποι δεν κατανοούσαν τη προσπάθειά της...αυτό ήθελα να μεταφερω...αν θέλουμε κάτι πραγματικά το καταφερνουμε κ προσπερναμε τα οποία εμπόδια είτε λέγονται υπερφαγικά επεισόδια είτε ψυχολογία στα τάρταρα κοκ...να βλέπεις τα θετικά στη ζωή κ να προχωράς...όλοι έχουμε τους εφιάλτες μας....αυτά κ συγνώμη για το σεντονι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο σ' αυτά που λές!
      Συγνώμη που στάθηκα εκεί, απλά δεν θέλω να έχουμε μη υγιή σώματα ως πρότυπα.

      Διαγραφή
  9. Κορίτσια ας μη γελιομαστε!!! Όσες είστε μανουλες μπορείτε να κατανοήσετε ότι αυτό που έκανε η elle είναι ακατόρθωτο, αλλά κατορθωτό όταν το θέλουμε με όλο μας το είναι. Ταυτίστηκα μαζί της κ αναρωτήθηκα τι έκανα εγώ με τα κιλά μου:απολύτως τίποτα. Εδώ κ είκοσι χρόνια κουβαλάω τριάντα κιλά, χάνω δέκα βάζω είκοσι, γιογιό ιστορία. Και πάντα φταίνε οι άλλοι, οσυζυγος που δεν καταλαβαίνει, ή κούραση, τα παιδιά, οι ευθύνες, ογειτονας. Είμαι πολύ τσατισμενη με μένα γτ τόσα χρόνια όχι τιμωρούσα τον εαυτό μου, αλλά απεναντίας τον κανακευα σαν την υπερπροστατευτικη μάνα το υπέρβαρο παιδί της. Τι στεναχώρεθηκεςευατε μου φάε μία καρμποναρα, κουραστηκες; κανεις δν σε καταλαβαινει;, κατεβασε μια πίτσα..γνωστή ιστορία να φταίνε πάντα οι άλλοι κ εγώ να δικαιολογω πάντα τον καημένο μου εαυτο...κακά τα ψέμματα πιο εύκολο είναι να τρωμε ότι γουσταρουμε από το να τρώμε υγεινα κ με προγραμμα κι έφτασα να είμαι η υπέρβαρη της οικογένειας. Με εκφράζει πλήρως ή φράση της ότι δεν αναγνωριζει το σώμα της κ ότι κάποιος της το έκλεψε κ στη θέση του έβαλε το υπέρβαρο σώμα που κουβαλούσε...μόνο που σε μένα ο κλέφτης είναι ο ίδιος μου εαυτος!!!καλά αποτελέσματα σε όλες. Ζενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκειά μου Ζένια, αν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας κι αν δεν τον κανακέψουμε, τίποτα δεν θα καταφέρουμε. Κανάκεμα δεν είναι να τον μπουκώνουμε καρμπονάρες. Αυτό είναι βαριά τιμωρία, γιατί του δίνουμε τροφή που του κάνει κακό. Κανάκεμα είναι να του πούμε μια καλή κουβέντα, να τον φροντίσουμε εξωτερικά και εσωτερικά όπως καλύτερα μπορούμε.
      Σου εύχομαι να την αγαπήσεις την Ζένια γιατί και το έχει ανάγκη, αλλά και το αξίζει!

      Διαγραφή
  10. ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΙΤΑ ΜΟΥ!!!!!ραπάρεις καταπληκτικά!σε σκέφτομαι πάντα ,μην φοβάσαι όλα θα πάνε καλά, θα τα καταφέρουμε!!!!!!ΕΧΟΥΜΕ τα κοχόνες και θα το αποδείξουμε στο τέλος. ο πόλεμος συνεχίζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ματζουράνα μου γλυκιά έλα πάλι κοντα μας που σε αγαπάμε και σε καταλαβαίνουμε. Μαζι θα το παλέψουμε , δεν εισαι μόνη ...Ειμαι στο νοσοκομείο για μια επεμβαση (θυρεοειδή ) οταν ξεμπέρδεψε επανέρχομαι ,ελπίζω να εισαι κι εσυ εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχη Εβελίνα μου!
      Μακάρι να έβλεπα νωρίτερα το μήνυμά σου. Ελπίζω όλα να πήγαν καλά με την επέμβασή σου και να έχεις μια πολύ καλή ανάρρωση!
      Επανήλθα και εγώ! Περιμένω νέα σου!

      Διαγραφή
    2. Η μαχητικότητα σου, ο τρόπος σκέψης σου και η καλοσύνη σου ειναι αξιοθαύμαστα πραγματικά. Με βοηθάς να βλεπω καθαρά ποσό άτιμα παιχνίδια παίζει το μυαλό και να μην το πιστευω οταν με πολεμάει .Προχωρα, εισαι υπεροχη, μην το πιστεύεις.....χαιρομαι που επανέρχεσαι , παρα πολυ

      Διαγραφή
  12. Να ήξερες πόσο σε καταλαβαίνω. Παλεύω χρόνια με τον εαυτό μου και με τα κιλά μου. Κερδίζω, χάνω και ξανά από την αρχή. Ελπίζω να συνεχιστούν οι αναρτήσεις σου. Μ' αρέσει να τις διαβάζω.Φιλιά!! Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσήρθες Ε.!
      Λέω σιγά-σιγά να ξαναρχίσω να γράφω.
      Σου εύχομαι τα καλύτερα! Πού θα πάει, θα ελευθερωθούμε κάποια στιγμή απ' την αυτο-απόρριψή μας!
      ;-)

      Διαγραφή