Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Κυριακή 24 Μαίου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα έφαγα...

αργά το πρωί -> 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα.


νωρίς το μεσημέρι -> 1 μπωλ μαρούλι, 2 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο λεμονάτα στον φούρνο.



απόγευμα -> 2 ακτινίδια.


αργά το απόγευμα -> 1 μελεκούνι.


βράδυ -> 3 αυγά βραστά.


Να έχουμε μια όμορφη εβδομάδα!
Καληνύχτα!

:-)


4 σχόλια:

  1. Γλυκια μου εριξα μια ματια στο ταξιδι σου... Συγχαρητηρια καταρχιν... Αλλα αφου καταφερες να κρατησεις τοσο καιρο και να χασεις και σχεδον 40 κιλα, σημαινει οτι εχεις επιβολη στον εαυτο σου. Θα αξιζε να ριξεις μια ματια στη διαιτα harcombe. Υπαρχουν e-books στα αγγλικα και ενα μονο βιβλιο το "γιατι τρωμε τοσο πολυ ενω θελουμε να ειμαστε αδυνατοι" στα ελληνικα. (δεν το εχω διαβασει εχω διαβασει 2 αλλα, το εχω στα προσεχως αν και ολα τα ιδια λενε απλα κοιταω μηπως βρω τιποτα καινουργιο) Εν ολιγης, λεει οτι η ινσουληνη ειναι η ορμονη που παχαινει. Καθε φορα που τρωμε υδατανθρακεςκαι βγαζουμε ινσουλινη (γλυκα, ασπρο ψωμι και μακαρονια, μαυρο ψωμι και μακαρονια, πατατες οσπρια, φρουτα αποξυραμενα φρουτα μελι) παχαινουμε. Λεει οτι η καφεινη παραγει ινσουλινη. Μονο ντεκαφεινε. Λεει οτι τα γλυκαντικα παραγουν ινσουλινη. Επιτρεπει απειρα λιπη, (να σου πω οτι εφαγα πανσετα πρωτη φορα στη ζωη μου? Οτι εφτιαξα φτερουγες κοτοπουλου? Εγω!). Αργοτερα επιτρεπει και υδατανθρακες αλλα με διαχωρισμο. Φασολια με ψωμι. Οχι με λουκανικο. Μακαρονια με ψωμι οχι με λαδι. Ειναι ευκολη γιατι χορταινεις. Γιατι μπορεις να φας τηγανια αλα κρεμ κλπ κλπ. Και εγω ειχα εθισμο στο παστελι (ως υγιεεινο και καλα).Αλλααφου κανεις που κανεις το ταξιδι σου θεωρω οτι θα αξιζε να ενημερωθεις απο ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ (οχι απο ονλαιν! Το βιβλιο σε κανει ΝΑ ΘΕΣ να αντεξεις!)και να χαριζες και μια βδομαδουλα στην harcombe.. Καλη συνεχεια σε οτι κανεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες μαζί μου την δίαιτα που σε έχει βοηθήσει.
      Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν θέλω ν' ακολουθήσω καμία απολύτως δίαιτα γιατί θεωρώ ότι είναι όλες τους καταστροφικές!
      Εξηγώ αναλυτικά την άποψή μου για τις δίαιτες και εδώ...
      http://diatrofis-imerologio.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html

      Με καταπιέζουν πολύ τα "απαγορεύεται να φας αυτό", "απαγορεύεται αυτός ο συνδυασμός τροφών", "επιτρέπεται μόνο αυτό" κλπ.
      Πιστεύω ότι ο καθένας μας χρειάζεται να παρατηρήσει τί κάνει καλό στον οργανισμό του και τί όχι. Και αναλόγως να προσαρμόσει την διατροφή του. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και έχουμε διαφορετικές διατροφικές ανάγκες.

      Αναφέρεις ότι σύμφωνα με την δίαιτα harcombe, τα όσπρια, τα φρούτα, τα αποξηραμένα φρούτα, το μέλι, το παστέλι παχαίνουν. Προσωπικά τρώω κάθε μέρα φρούτα (διαφόρων ειδών), αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες και δαμάσκηνα), μέλι, και πολύ συχνά τρώω όσπρια (διαφόρων ειδών) και παστέλια. Και έχω χάσει μέχρι στιγμής 47,3 kg! (1η Αυγούστου ήμουν 134,5 kg και τώρα είμαι 87,2 kg!). Άρα στην περίπτωσή μου δεν ισχύει το ότι παχαίνουν όλα αυτά!

      Και επειδή ακολουθώ μια διατροφή που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες μου (γιατί την έχω διαμορφώσει εξ' ολοκλήρου εγώ και όχι κάποιος διαιτολόγος ή κάποια δίαιτα που έχω διαβάσει), δεν καταπιέζομαι καθόλου, δεν δυσκολεύομαι καθόλου, δεν υπάρχει κάτι για ν' "αντέξω"... αφού τρώω αυτά που πραγματικά θέλω κάθε φορά!

      Παρ' όλ' αυτά, σ' ευχαριστώ ειλικρινά για την διάθεσή σου να με βοηθήσεις! Το εκτιμώ πολύ αυτό!
      Χαίρομαι που σε έχει βοηθήσει αυτή η δίαιτα και ελπίζω να μην σου δημιουργήσει αργότερα το φαινόμενο "γιο-γιο" όπως μου δημιούργησαν εμένα παλαιότερα άλλες τέτοιες (παρόμοιες) δίαιτες που είχα κάνει.
      Να είσαι καλά και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!

      :-)

      Διαγραφή
  2. Εχεις απόλυτο δίκαιο!! Απόλυτο όμως! δεν υπάρχουν απαγορευμένα φαγητά. ούτε απαγορευμένες τροφές. υπάρχει μόνο το "μέτρο" στην ζωή μας. και το λέει μια γυναίκα που πάντοτε ήμουν 60-65 κιλά, γέννησα πριν 2 χρόνια περίπου και που την ημέρα που μπήκα για να γεννήσω ήμουν 75 κιλά! γιατί τα λέω όλα αυτά...γιατί ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν στερήθηκα κάτι. φυσικά και δεν τρώω κάθε μέρα παγωτό έτσι? όμως κάθε κυριακή στην απογευματινή βόλτα με το παιδί θα φάω ένα. όποιο θέλω και ποτε light. κάθε παρασκευή που βγαίνουμε με φίλους θα πάρω ότι τραβάει η όρεξή μου μαζί με κρασί. όμως είναι αυτονόητο ότι τις άλλες μέρες δε θα φάω καρμπονάρα ή αλα κρέμ αλλά πιο υγιεινά. είναι μαθηματικά εξακριβωμένο και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις μια δίαιτα γρήγορη, μονοφαγία, ντουκάν ή όπως αλλιώς λέγονται και να μην επιστρέψουν τα κιλά. όποια-ος λέει ότι διατηρεί το βάρος του μετά απο τέτοια διατροφή απλά λέει ψέματα ή δεν ξέρει τι του γίνεται. το παν είναι η διατροφική εκπαίδευση και όχι για 2-3-5 μήνες να χάσουμε κιλά και μετά πίσω πάλι. όλοι οι σοβαροί διατροφολόγοι βάζουν και γλυκάκι ή και "free day" και δεν είναι τυχαίο. δεν μπορεί κανένας εθισμένος στην σοκολάτα ας πούμε να την βγάλει απο την ζωή του για 3 μήνες. μετά θα φάει 20 μαζεμένες. απο την άλλη 4 πλακάκια (30γρ) μέρα παρά μέρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά σε θέματα διατροφής έχω ψαχτεί αρκετά. μπράβο στην κοπέλα του ημερολογίου για την έμπνευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Πραγματικά σου βγάζω το καπέλο!
      Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτά που λες και φαίνεται ότι έχεις πολύ ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες. Χωρίς στέρηση και καταπίεση!
      Ό,τι συμβουλή θεωρείς ότι μπορεί να με βοηθήσει στο διατροφικό μου αυτό ταξίδι, θα είναι πραγματικά καλοδεχούμενη!

      Υ/Σ: Να χαίρεσαι το παιδάκι σου!

      :-)

      Διαγραφή