Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Μεταβολή βάρους - εβδομάδα 72η

Καλημέρα αγαπητό Ημερολόγιο!

Σ' έχω παραμελήσει τελευταίως και σου ζητώ συγνώμη γι' αυτό!
Την Τετάρτη ζυγίστηκα με σθένος και αποφασιστικότητα!
Η ζυγαριά έδειξε 84,4 kg, δηλαδή +1,6 kg από την προηγούμενη Τετάρτη.

Έχω αρχίσει και δεν αισθάνομαι καθόλου καλά με το σώμα μου. Το νιώθω πώς έχει φουσκώσει και μου είναι πολύ δυσάρεστο όλο αυτό. Αισθάνομαι σαν να είμαι 100 kg! Είναι περίεργο, γιατί όταν ήμουν 130-140 kg δεν ένιωθα έτσι! Ίσως επειδή το είχα συνηθίσει.

Τέλος πάντων, δεν στεναχωριέμαι καθόλου. Δεν έχω ενοχές και δεν αυτο-μαστιγώνομαι.
Πιστεύω ότι όλο αυτό έγινε για κάποιον λόγο. Μου διδάσκει ήδη πολλά και θα με κάνει πολύ πιο δυνατή για την συνέχεια!

Θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη για όλους εσάς που νοιάζεστε για μένα και γράψατε τα πολύτιμα μηνύματά σας! Με βοηθήσατε όσο δεν φαντάζεστε! Να είστε όλοι καλά και να έχετε ό,τι επιθυμείτε στην ζωή σας!

Η ζωή είναι μικρή και πολύτιμη. Ας ζούμε την κάθε μέρα μας στο 100%, να είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έχουμε και ας προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους!

(47)

:-)

31 σχόλια:

  1. Κορίτσι μου έχεις αφεθεί έχεις κουραστεί? Συμβαίνει κάτι και σε κάνει να αντιδράς έτσι? Ειναι η συνήθεια? Αυτό ήξερα αυτό έκανα? ΕΣΥ μόνο ξέρεις την απάντηση...
    Παραμελησες λες τον εαυτό σου ...
    Οκ άστο ήταν για λίγο προχωρά παρακάτω.. Μπόρεσες τότε στα 140 κιλά τωρα θα κολλήσεις? Όχι δεν θα το κάνεις... Είχες τη δύναμη την έχεις και τώρα...
    Απλά νομίζω ότι πέρα από το να ξανακούσεις τον εαυτό σου την ψυχούλα σου , ίσως χρειάζεσαι και κάτι παραπάνω ...
    Στο άλλο ποστ σου είχα ξαναπροτεινει βοήθεια ειδικού... Δεν στο επιβάλλω στο προτείνω ... Σου είχα πει για την ΑΝΑΣΑ ειναι εντελώς δωρεά απλώς θα πρέπει να είσαι έτοιμη αποφασισμένη να δώσεις χρόνο... Υπάρχου και αλλα κέντρα βέβαια...

    Το σωματικό βέβαια ειναι να δεις ξανά την Ελένη απο την αρχή.. Τι της φταίει? Τι έγινε τωρα? Ειναι μια φάση?

    Ειναι μεγάλος ο αγώνας κορίτσι μου με πολλά πισωγυρίσματα μέχρι να φτάσουμε στο τέλος... ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ!!!!!
    ΕΔΩ είμαστε όλοι σε καταλαβαίνουμε και εγώ σε νιώθω πολύ....

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλησπέρα!
      Σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου και που με νοιάζεσαι!

      Η Ανάσα, απ' όσο γνωρίζω, ειδικεύεται σε άτομα (ειδικά ανήλικες κοπέλες) με ανορεξία. Δεν έχω ακούσει ν' αναλαμβάνει άλλου είδους διατροφικές διαταραχές. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.
      Έχω πάει παλαιότερα για ένα διάστημα σε μία δωρεάν δομή που ειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές, αλλά δεν βοηθήθηκα. Ίσως βέβαια να μην ήμουν έτοιμη τότε. Πάντως όπως και να 'χει, οι δομές αυτές έχουν απλά ένα συμβουλευτικό χαρακτήρα, που μου είναι εντελώς άχρηστος. Συμβουλές ξέρω να δίνω και εγώ, όπως ξέρω και πολλούς τρόπους απλής διαχείρισης του προβλήματος. Εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο... θέλω να φτάσω στην πηγή που το γεννά όλο αυτο.

      Βέβαια, δεν θ' αφήσω να φτάσω πάλι τα κιλά που ήμουν. Σκέφτομαι ήδη να προσπαθήσω να διαχειριστώ το πρόβλημα παράλληλα με την αναζήτησή μου σχετικά με την πηγή του προβλήματος.

      Όσο για το τί συνέβη αυτό το διάστημα... το έχω ακουμπήσει σε προηγούμενες απαντήσεις μου και σκέφτομαι να γράψω αναλυτικά γι' αυτό σε κάποια επόμενη ανάρτησή μου, όταν θα έχω την πλήρη εικόνα.

      Εννοείται δεν τα παρατάω! Δεν τα παρατούσα ούτε τις στιγμές που καταβρόχθιζα τις σοκολάτες και τα άλλα σκουπίδια πριν λίγες μέρες! Όλα πάνε καλά!

      Σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου!

      :-)

      Διαγραφή
    2. Ελένη μου σου γράφω πάλι με αφορμή αυτό που είπες για την ΑΝΑΣΑ... Ειδικεύεται σε όλες τις ΔΠΤ Και σε όλες τις ηλικίες... Δεν έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα αλλα ψάχνουν τι ειναι αυτό - αυτά που σε έφτασαν στα επεισόδια ...στην αρρώστια αυτή την απαίσια Μόνο αν είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο να το κάνεις... Αν θες περισσότερες πληροφορίες για αυτό μπορώ να σου πω ... Με μήνυμα και να λύσω όλες σου τις απορίες αν μπορώ... Δεν διαφημίζω την ανάσα προς Θεού ούτε έχω ποσοστά... Μπορεί να είναι οποιοδήποτε κέντρο απλώς για αυτό γνωρίζω...Άλλωστε είναι δωρεάν εντελώς και δεν τίθεται ετσι κι αλλιώς θέμα προώθησης

      Όσο για το δεύτερο σκέλος το τι σε οδήγησε εκεί ξανά δεν το αναφερα απαραίτητα για να το γράψεις στο ημερολόγιο... Το πως έφτασες εδώ απο την αρχη το διάβασα ...
      Ίσως υπάρχουν και πράγματα που πρέπει η θες να κρατήσεις για σένα...

      Αυτά από εμένα καλή συνέχεια καλή δύναμη...
      Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο πιστεύω σε σένα και πιστεύω πως η δύναμη σου ειναι μεγάλη ... Μην αφήνεσαι ... Αγαπα τον εαυτό σου πιο πολύ ... Τα λέω να τα άκου και εγώ ... Όμως για σένα το πιστεύω πραγματικά!!!

      Έχεις θέληση πείσμα και έχεις αποδείξει ότι μπορείς!!!

      Μαρία

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Μαρία μου!
      Σ' ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια!
      Θα ήθελα παραπάνω πληροφορίες για την Ανάσα, αν σου είναι εύκολο! Το mail μου είναι: imerologio.diatrofis@gmail.com ή μπορείς να μου στείλεις στο fb! Αν είναι καλύτερο από την εικόνα που έχω για τα κέντρα διατροφικών διαταραχών, τότε σίγουρα θ' άξιζε να κάνω μια προσπάθεια (αν βεβαίως με δεχόντουσαν και εκείνοι).
      Και πάλι σ' ευχαριστώ!
      Το ότι θα τα καταφέρουμε αυτό είναι σίγουρο! Και εσύ και εγώ και όλοι μας που το ψάχνουμε και προσπαθούμε!
      ;-)

      Διαγραφή
    4. Θα σου γράψω σύντομα τις πληροφορίες αυτές μάλλον στο μειλ σου... Και ελπίζω να βοηθήσει...

      Μαρία...

      Διαγραφή
  2. Μη ξαναγυρνάς πίσω...Πήγαινε σε ένα ψυχολόγο ή στην Ανάσα για υποστήριξη. Γράφε τα συναισθήματα σου και τις σκέψεις, αν μπορείς και νιώθεις ότι θα σε βοηθήσει.
    Διάβαζα το ημερολόγιο σου τον Μάιο που έψαχνα στο διαδίκτυο για διατροφικές συμβουλές. Έκανα και εγώ δίαιτα και είχα εμπνευστεί από την προσπάθεια σου.Πήγαινα και γυμναστήριο. Έχασα μέχρι το Ιούλιο(από Απρίλιο) 12 κιλά και τώρα έχω ξαναπάρει πάλι τα 7!Νιώθω πως γεμίσω τα κενά μου με τροφές και νιώθω τρελή απογοήτευση. Από Δευτέρα ξαναξεκινάω δίαιτα και γυμναστική. Δε θέλω να ξαναγυρίσω πίσω...θα τα ξαναχάσω τα κιλά μου!
    Αν έχεις κουραστεί με την καταγραφή μη τη συνεχίζεις,αλλά μη γυρίζεις και πίσω...Προσπάθησε να ηρεμήσεις και όποτε έχει καλή διάθεση να συνεχίσεις την προσπάθεια σου....και εγώ έχω προβλήματα με εξωσωματικές και παιδεύομαι 2 χρόνια τώρα...αλλά επειδή έχουμε συνέχεια δυσκολίες και προβλήματα στην καθημερινότητα μας, δε θέλω να βρίσκω πλέον παρηγοριά και δικαιολογίες στο φαγητό...ΣΥΝΕΧΙΣΕ και σε καταλαβαίνουμε όλοι...ο καθένας δίνει τον προσωπικό του αγώνα και τον κυνηγάνε οι δικές του ερινύες...με αυτά παλεύουμε όλοι...αυτή είναι η ζωή δυστυχώς ή ευτυχώς...μια πάνω και μια κάτω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου!
      Μπράβο που κατάφερες να χάσεις 12 κιλά! Είναι σίγουρο ότι θα καταφέρεις να ξαναχάσεις και τα 7 που πήρες και όσα θες!
      Σου εύχομαι καλή επιτυχία με την εξωσωματική και πολύ σύντομα να έχεις το παιδάκι/τα παιδάκια σου και να τελειώσουν όλες οι δυσκολίες!
      Προσπαθώ και εγώ ν' ανακτήσω την χαμένη μου αισιοδοξία... θα τα καταφέρω!
      Όλα καλά θα πάνε!
      Έχω προσπαθήσει να γράφω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου, αλλά δεν είναι εύκολο, γιατί όταν με κατακλύζουν, η μικρή ταχύτητα με την οποία τα γράφω με μπλοκάρει. Τέλος πάντων!
      Θα τις βρούμε τις ισορροπίες μας!
      Να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ και πάλι για το μήνυμά σου!
      :-)

      Διαγραφή
  3. Με το ημερολόγιο διατροφής σου ενέπνευσε εμένα αλλά και πολύ κόσμο. Η προσπάθεια σου είναι πολύ αξιόλογη.όμως πιστεύω ότι πρέπει να ξεχάσεις το ημερολόγιο για πολύ καιρό. Νομίζω ότι σε κάνει να σκέφτεσαι το φαγητό .το ίδιο και η εβδομαδιαία καταγραφή βάρους. Άστα όλα στην άκρη μη το αναλύεις πολύ γράψε όταν θα έχεις φτάσει στον τελικό σου στόχο και αυτό αν το θες. ..να δεις που όλα θα πάνε καλά. .Πάντως στο ιδανικό βάρος θα έχεις φτάσει όταν σταθερόποιηθουν τα κιλά σου τουλάχιστον για έξι μήνες πόλλοι λένε ότι τότε αρχίζει ο πραγματικός αγώνας. Το μυστικό πάντως είναι ότι για να απαλαγ εις από μία εξάρτηση όπως το φαγητό πρέπει απλά να μη το σκέφτεσαι ....Εύχομαι καλή καθοδική πορεία. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου!
      Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτά που γράφεις!
      Σκέφτομαι να κρατήσω το εβδομαδιαίο ζύγισμα, απλά για να έχω ένα "αρχείο" της πορείας μου.
      Θα δούμε πώς θα πάει όλο αυτό!
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
  4. sumfwnw 100% me ton apo panw! Auto sumvainei se mena otan pairnw kila. apla eimai sto tripaki k skeftomai sunexeia ti tha faw les kai den uparxei tipota allo na skeftw ston kosmo. Twra pali prospathw na apalaxtw, kali mas epituxia!

    Baklavadaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπακλαβαδάκι μου, έχεις απόλυτο δίκιο... αυτό μας συμβαίνει, αλλά χρειάζεται να το αλλάξουμε!
      Σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου!
      Και από εμένα, καλή μας επιτυχία!
      :-)

      Διαγραφή
  5. :) Μονο αυτό και την αγαπη μας. Θα ειμαστε παντα κοντα σου. Λυπάμαι μονο που δεν μπορω να βοηθησω επιστημονικα, ουτε τον εαυτο μου, απλα συνεχιζω, τωρα που είμαι σε διαθεση. Το ιδιο που εκανες κι εσυ. Μολις εχεις διαθεση παλι, ορμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ηρώ μου!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου! Είναι πολύ σημαντική για μένα η στήριξή σου! Μου δίνεις δύναμη!
      Θα... "ορμήσω" πολύ σύντομα!!
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
  6. Ελενη σε σκεπτομαι. Βαζω το κεφαλι κατω και συνεχιζω. Ο,τι καταφερω καλο θα ειναι. Στις γιορτες κολλησα λιγο, αλλα ξανακατεβηκα. Γι αυτο περιμενω και για σενα καλα νεα. Καλησπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Μην πτοείσαι αν κολλάει για λίγο η ζυγαριά!
      Μια χαρά τα πας, είμαι σίγουρη!
      Ευχαριστώ που με σκέφτεσαι!
      Σου εύχομαι τα καλύτερα!
      :-)

      Διαγραφή
  7. Ελενη, καλημερα. Ψαχνοντας εναν οδηγο διατροφης στο διαδικτυο "επεσα" πανω στο blog σου. Διαβασα αποσπασματικα καποιες απο τις δημοσιευσεις σου {κυριως τις εβδομαδιαιες}. Εχω εντυπωσιαστει με το τι εχεις καταφερει! Ολη μου τη ζωη θυμαμαι να κανω διαιτα και να προσπαθω να χασω βαρος. Παντα ομως καταφερνα να χασω μερικα κιλα και μολις χαλαρωνα λιγο να φτανω να τα παιρνω παλι πισω και μαλιστα στο διπλασιο! Εχω φτασει αυτη τη στιγμη σε κατασταση απελπισιας! Πριν ενα μηνα ξεκινησα και γυμναστηριο. Διαφορα? ΚΑΜΙΑ! Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν λειτουργει. Ακομα και με υγειηνη διατροφη, δεν βλεπω το επιθυμητο αποτελεσμα ουτε με κυαλια!

    Ηθελα απλως να σε ρωτησω, μηπως εχεις καποια συμβουλη να μου δωσεις ετσι ωστε να καταφερω κι εγω να κανω αυτο το εντυπωσιακο εγχειρημα που καταφερες εσυ.

    Σ ευχαριστω,
    Κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου καλησπέρα!
      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Με τιμάς πραγματικά!

      Το πρόβλημα είναι ότι αυτήν την περίοδο είμαι σε δύσκολη φάση. Έχω πάρει περίπου 15 κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάνω υπερφαγικά, και προσπαθώ να δω τί μου συμβαίνει. Οπότε δεν ξέρω αν είμαι η κατάλληλη για να σε συμβουλέψει!

      Όλα είναι θέμα ψυχολογίας!
      Σκέψου: τον αγαπάς τον εαυτό σου; Του μιλάς όμορφα ή τον επικρίνεις συνέχεια;
      Η αγάπη και η αποδοχή του εαυτού μας είναι το α και το ω σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους. Κι εγώ αυτήν την περίοδο που δεν είμαι καλά, συνέχεια επικρίνω με τον χειρότερο τρόπο τον εαυτό μου. Δεν είναι τυχαίο που πήρα τόσα κιλά. Προσπαθώ όμως να το καταπολεμώ όλο αυτό και να με αγαπήσω. Δύσκολο, αλλά εφικτό.

      Θα χαρώ ν' ακούσω νέα σου!
      Να είσαι καλά!

      Ελένη
      :-)

      Διαγραφή
  8. σε διαβάζω πάρα πολύ καιρό...και σου δίνω τα συγχαρητήρια μου...
    δεν μπορώ να σε συμβουλέψω...
    απλά να πω..ότι κατάφερες να χάσεις τα κιλά σου κρατώντας ημερολόγιο///έτσι έχασα και εγώ τα δικά μου...
    μην παραμελείς το ημερολόγιο σου...σε έχει βοηθήσει...και είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τα υπερφαγικά επεισόδια σου...
    φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου!
      Το θέμα είναι ότι χρειάζομαι να μην σκέφτομαι το φαγητό συνέχεια. Και διαπίστωσα ότι το να κρατάω ημερολόγιο συμβάλλει στο να το σκέφτομαι συχνά.
      Αν δω ότι ξεφεύγω σε ανησυχητικό βαθμό με τα κιλά, αναγκαστικά θα επαναφέρω το προηγούμενο σύστημα καταγραφής, το οποίο όμως είναι μια απλή διαχείριση και όχι η αντιμετώπιση του προβλήματος.
      Μπράβο για την απώλεια των κιλών σου!
      Να είσαι καλά!
      Ελένη
      :-)

      Διαγραφή
  9. Μαντζουράνα, απλά έχει ξεφύγει λίγο το μυαλό σου, φαίνεται να είσαι κι αγχωμένη αυτή την εποχή οπότε δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτό. Απλά προσπάθησε να ελέγξεις την πείνα τρώγοντας τροφές που ισορροπούν την ινσουλίνη στο αίμα ή δεν την ανεβάζουν απότομα, αν σε έχει πιάσει μανία για σοκολάτα πάρε ανεπεξέργαστη να σου καλύψει την ανάγκη που έχεις να σου ανεβάσει τη σεροτονίνη και κράτα ημερολόγιο ώστε να μπεις πάλι σε μία σειρά. Εγώ δεν περιμένω για τον εαυτό μου ότι θα κρατιέμαι σταθερή χωρίς προσπάθεια στο μέλλον, αφού την έχω την τάση για υπερβολικό φαί ξέρω ότι πρέπει να επαναφέρω το μυαλό μου εκεί κάθε τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αφέλια!
      Σ' ευχαριστώ για το μήνυμά σου!
      Σωστές οι συμβουλές σου, αν και πιστεύω ότι δεν χρειάζομαι καταγραφές αυτήν την περίοδο.
      Επίσης, έχω την βαθιά πεποίθηση ότι μπορούμε να ξεφύγουμε απ' όλο αυτό, αν φτάσουμε στην πηγή του προβλήματος. Δεν είναι ανάγκη να "προσπαθούμε" με τα κιλά μας μια ζωή! Βέβαια δεν το έχω καταφέρει ακόμα αυτό που λέω, όμως ελπίζω σύντομα να το κάνω! Και αυτό εύχομαι για όλους μας!
      Να είσαι καλά!
      :-)

      Διαγραφή
    2. Έχω διαφορετική άποψη, για αυτό. Δεν θεωρώ ότι έχω κάποιο συναισθηματικό ζήτημα που τρώω πολύ, είναι σωματικό το ζήτημα, δηλαδή όπως έχουν σχηματιστεί οι νευροδιαβιβαστές μου, το πόσο ευαίσθητη έχω γίνει στην ινσουλίνη, το πόσο μου αρέσει το φαγητό και με ευχαριστεί, κλπ. Την τάση να ξεφεύγω εγώ προσωπικά θα την έχω πάντα. Δεν το βλέπω όμως πια ως βάρος, δεν θα με κατατρέχει σε όλη μου τη ζωή, ξέρω ότι μπορώ να κάνω σωστή διατροφή για μία περίοδο και όταν πάω να ξεφύγω απλά θα προσέχω να επανέλθω γρήγορα. Για να επανέλθω πρέπει μερικές φορές να πάρω τα πράγματα από την αρχή, που μπορεί να είναι και καταγραφή για λίγο για να μου υπενθυμίζει πως πρέπει να τρώω (γιατί μπορεί να νομίζω ότι θυμάμαι αλλά ξεχνάω τις ποσότητες, κλπ). Το ότι ως προσωπικότητα είμαι παρορμητική, με τάση τεμπελιάς και καλοπέρασης και μερικές φορές ξεχνάω τις μακροχρόνιες συνέπειες γιατί έτσι με βολεύει εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μου, δεν την αρνούμαι, την έχω αποδεχτεί και την αγαπάω. Αφού την αποδέχτηκα, προσπαθώ να την κρατήσω σε έλεγχο χωρίς να την περιορίζω και πολύ.

      Διαγραφή
    3. Ήθελα να προσθέσω ότι αυτό αφορά εμένα, αλλά μπορεί να ισχύει και για άλλους, για αυτό μοιραζόμαστε τις απόψεις μας. Όμως προφανώς θα ισχύουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι που οδηγούν τον καθένα μας σε κάποια συμπεριφορά, σε άλλους σωματικοί, σε άλλους ψυχολογικοί, σε άλλους και τα δύο.

      Διαγραφή
  10. Aphelia ειμαι ακριβως ετσι οπως περιγραφεις, αναγνωρισα τον εαυτο μου στις φρασεις σου. Πολυ ενδιαφερουσα προσεγγιση. Να σε ρωτησω τη γνωμη σου, τι κανει ενα τετοιο ατομο οταν εχει καποια κιλα να χασει κ να τα διατηρησει οταν αυτη του η παρορμηση του καταστρεφει καθε λιγο κ λιγακι τη διαιτα? Πως μπορει να καταφερει να αδυνατισει? Ελενη παρακολουθω την προσπαθεια σου, εισαι αξιεπαινη, σε αυτη τη φαση δεν εχω κ πολλα να πω γιατι δυστυχως βρισκομαι σε παρομοια, οποτε καλα μας κουραγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελένη, εγώ πιστεύω ότι βρήκα τη λύση για μένα από τη στιγμή που γράφτηκα στο Slimming World (δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα) και ανακάλυψα και το πρωινό που μου κρατάει την ινσουλίνη σταθερή (τα βασικά είναι κριθάρι και κανέλα Κευλάνης). Ο λόγος είναι ότι συνειδητοποίησα ότι εγώ τουλάχιστον πάντα θα έχω την τάση να ξεφεύγω. Το Slimming World μου έδωσε δύο πράγματα για το μέλλον: το πρώτο είναι ένα πρόγραμμα διατροφής με απτά όρια που μου ταιριάζει και να μου αρέσει το φαγητό που τρώω, δηλαδή δεν μετράει θερμίδες ή τις περιορίζει αλλά ουσιαστικά σου λέει περιόρισε τα λιπαρά, τη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα, κι επειδή έκανα καταγραφή για ένα μήνα το έμαθα πια και το συνήθισα (κι με έκανε να νιώθω ευγνώμων που τρώω σαλάτα που δε μου αρέσει γιατί μου επιτρέπει να τρώω άλλα που μου αρέσουν) και το δεύτερο είναι ότι έχει δια βίου συνδρομή αν πετύχεις τον στόχο σου το οποίο εμένα με έκανε να ξεαγχωθω για το μέλλον αφού θα πηγαίνω εκεί μία φορά τον μήνα και θα με κρατάει σε έλεγχο, κι αν ξεφύγω λίγο θα μου ξαναθυμίζουν οι άλλοι τι μπορεί να κάνω λάθος. Το να μην έχω άγχος πια είναι το μεγαλύτερο δώρο για μένα. Ξέρω ότι θα πρέπει να κάνω αυτό το είδος διατροφής για πάντα (που πραγματικά είναι ότι πιο υγιεινό έχω τραφεί και μου έχει φτιάξει διάφορα πράγματα στο σώμα) αλλά δεν εννοώ απολύτως αυστηρά, τις αρχές θα κρατήσω που είναι πολλά φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα, περιορισμός λιπαρών και ζάχαρης, νέες και νόστιμες συνταγές για να με κρατάει σε ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aphelia σ ευχαριστω για την απαντηση, μηπως θα μπορουσες να γραψεις κ πως φτιαχνεις το συγκεκριμενο πρωινο? Οταν λες κριθαρι εννοεις φανταζομαι νιφαδες? Βαζεις κ μελι μεσα ή οχι? Πολυ ενδιαφερον κ το σαιτ αλλα για οσους μενουν στην Ελλαδα δυσκολο. Το προβλημα μου ειναι οι κρισεις πεινας κ αδυναμιας, ακομα κι αν εχω φαει ισορροπημενα, το παραπανω φαγητο με "φτιαχνει", μου χαριζει άλλη διαθεση κ ενεργεια για την υπολοιπη μερα, δυστυχως μαζι με αρκετες επιπλεον θερμιδες που αθροιζονται κ δε με αφηνουν να αδυνατισω. Εχω εντονα σκαμπανεβασματα στο ζαχαρο μου μαλλον κ πολλες λιγουρες, που μου χαλανε τη διατροφη. Σ ευχαριστω κ παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το δικό μου το φτιάχνω με 40 νιφάδες κριθαριού που το βράζω σε 200 μλ γάλα κατσικίσιο (δεν είναι απαραίτητο το γάλα ή να είναι κατσικίσιο) και το αφήνω να κρυώσει για κανα 20λεπτο και ρίχνω 2 κ.γ. κανέλα Κευλάνης (επειδή είναι μεγάλη ποσότητα δεν κάνει άλλου είδους κανέλα, είναι τοξικές), 10 γκοτζι μπέρις, 1 κ.σ. ανεπεξέργαστο κακάο (είναι πικρό πρόσεξε) και συνήθως με λίγα σμέουρα, μία μπανάνα, ένα μήλο και 2 μανταρίνια. Τα σημαντικά για να σου κρατάνε την ινσουλίνη είναι οι νιφάδες (που μπορεί να είναι και βρώμη απλά είναι λίγο λιγότερο αποτελεσματική γιατί έχει λιγότερες ίνες) και η κανέλα, τα υπόλοιπα είναι πρόσθετε. Τα γκότζι μπέριες είναι για ενέργεια, το κακάο είναι για τα αντιοξειδωτικά, ενέργεια και να σου πάρει την ανάγκη για σοκολάτα. Πάντως μπορείς να το φτιάξεις και με άλλους τρόπους, π.χ. σε γιαούρτι κρύο που έχεις αφήσει να μουλιάσουν οι νιφάδες μέσα για κάποιες ώρες (δουλεύουν καλύτερα οι ίνες όταν είναι φουσκωμένες από υγρό όπως βράσιμο ή μούλιασμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοούσα 40 γρ φυσικα, δεν τις μετράω :)

      Διαγραφή
    2. Σ ευχαριστω για την ιδεα, θα το δοκιμασω σιγουρα:)

      Διαγραφή
  14. Κριμα που ζοριζεσαι και πισωγυρισες. Μακάρι να είναι παροδικό. Σε νιώθω τόσο πολύ! Ευχαριστούμε που το μοιραζεσαι. Βοηθας τοσο πολύ! Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω. Να είσαι καλά κορίτσι μου! START 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή