Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Μπάρα δημητριακών - το πιο υγιεινό γλύκισμα!

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα είπα να ξαναφτιάξω την μπάρα δημητριακών (αφού μου τελείωσε η προηγούμενη), και πήρα τις απαραίτητες φωτογραφίες, οπότε θα σου δείξω πώς την έφτιαξα!

Υλικά που χρησιμοποίησα:
δαμάσκηνα
μούσλι
αμύγδαλα και φουντούκια ωμά και ανάλατα
σταφίδες (ξανθιές και μαύρες)
μέλι θυμαρίσιο


Αρχικά έβαλα τα αμύγδαλα και τα φουντούκια στο μούλτι να γίνουν πολύ ψιλοκομμένα,...


...έβαλα και τα δαμάσκηνα στο μούλτι και μετά τα πρόσθεσα στο μπωλ,...


...πρόσθεσα και τις ξανθές και τις μαύρες σταφίδες ολόκληρες...


...και έπειτα το μούσλι.


Επειδή είδα ότι το μίγμα ήταν λίγο "στεγνό", πρόσθεσα κι άλλα δαμάσκηνα αφού τα πέρασα από το μούλτι.


Τέλος, έβαλα μέλι...


...και ανακάτεψα καλά.




Με τη βοήθεια λαδόκολλας το έπλασα να γίνει μια μακρουλή μπάρα, και ήταν έτοιμο!


Το τύλιξα με την λαδόκολλα για να μην ξεραθεί και το έβαλα στο ψυγείο.
Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
Κάθε φορά που θέλω, κόβω κι από ένα κομμάτι και το τρώω.
Είναι ένα γλύκισμα πραγματικά πολύ νόστιμο, εξαιρετικά θρεπτικό και χορταστικό!
Και μπορεί να φτιαχτεί με πολλές παραλλαγές (με πληθώρα ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και δημητριακών), φτάνει μόνο να υπάρχει φαντασία και διάθεση!

(Ευχαριστώ την αδερφή μου που μου έμαθε να το φτιάχνω και μου έδωσε την ιδέα!)



Σημείωση επόμενης ημέρας: Έχοντας δοκιμάσει την μπάρα, διαπιστώνω 2 πράγματα... αφενός ότι το φουντούκι ταιριάζει πολύ, αφετέρου όμως, η φλούδα από το φουντούκι δίνει μια πολύ ελαφριά πικράδα. Οπότε την επόμενη φορά που θα την φτιάξω με το καλό, θα χρησιμοποιήσω ψημένα (και ανάλατα) φουντούκια χωρίς φλούδα (τα ωμά είναι πάντα με φλούδα αν δεν κάνω λάθος).

:-)

1 σχόλιο:

  1. Μμμμ τελεια ιδέα!
    Αυτο που θελω να πω για την σημείωση σου ειναι οτι μπορεις να βάλεις τα άψητα φουντούκια για λιγο σε ζεστό νερό και ετσι θα μπορεις να τα ξεφλουδίσει εύκολα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή